ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα

Λ. Φραγκιαδάκης: Οι στρατηγικές προτεραιότητες

Τις βασικές κατευθύνσεις του νέου στρατηγικού σχεδιασμού της Εθνικής Τράπεζας παρουσίασε σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους του ομίλου ο διευθύνων σύμβουλος κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Ο κ. Φραγκιαδάκης τόνισε ότι το «στρατηγικό μας σχέδιο αξιοποιεί τα βασικά μας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα (υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια, ισχυρή ρευστότητα, ηγετικό όνομα), και μας εξοπλίζει για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της νέας εποχής. Στόχος είναι να θωρακίσουμε την ηγετική μας θέση, να πρωτοστατήσουμε σε ενεργητικό και κερδοφορία, και να ανοικοδομήσουμε την Τράπεζα ως έναν αποτελεσματικό, πελατοκεντρικό και καινοτόμο οργανισμό.

Οι πυλώνες του στρατηγικού μας σχεδίου είναι τέσσερις:

Πρώτον, η βελτίωση της παραγωγικότητας. Θέλουμε να αυξήσουμε την αποδοτικότητα του λειτουργικού μας μοντέλου, να απλοποιήσουμε τις διαδικασίες μας και να χαμηλώσουμε το κόστος μας. Στόχος είναι να απλοποιήσουμε και να αποσυμφορήσουμε το οργανόγραμμά μας, σε όλα τα επίπεδα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας συνεδρίασε για το θέμα των ανανεώσεων των συμβολαίων των Γενικών Διευθυντών και των Βοηθών Γενικών Διευθυντών. Εκτιμούμε και τους ευχαριστούμε όλους, και ιδιαίτερα αυτούς που δεν θα συνεχίσουν στους ρόλους τους, καθώς συνέβαλαν
στην επιτυχία της τράπεζάς μας και εργάσθηκαν σκληρά και απρόσκοπτα τόσα χρόνια για αυτήν.

Η βελτίωση της αποδοτικότητας του οργανογράμματος άρχισε από τη διοίκηση, και θα διαχυθεί σιγά σιγά σε όλα τα στρώματα. Η εθελούσια έξοδος που θα πραγματοποιηθεί ώστε να εκπληρώσουμε την δέσμευσή μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα γίνει με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της διαταραχής των λειτουργιών μας και με απόλυτη εστίαση στους ανθρώπους μας και στη διαφύλαξη της κουλτούρας μας. Το πλάνο της εθελούσιας βρίσκεται σε στάδιο μελέτης, καθώς θεωρούμε πολύ σημαντικό να γίνει προσεκτικά και με τρόπο που θα εξυπηρετεί όλους όσοι επιλέξουν να συμμετέχουν.

Θέλουμε επίσης να μειώσουμε την πολυπλοκότητα των διαδικασιών μας και να κεντροποιήσουμε περαιτέρω τις εργασίες μας, για να βελτιώσουμε την ευελιξία του λειτουργικού μας μοντέλου και να εξοικονομήσουμε λειτουργικά έξοδα.

Δεύτερον, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου μας. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τις λειτουργίες χειρισμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να αναζητήσουμε ευκαιρίες για πιο ριζικές, μακροχρόνιες και αποτελεσματικές λύσεις.

Τρίτον, η αύξηση των εσόδων μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε την απόδοση προμηθειών, να επεκτείνουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας, να προωθήσουμε τη χρήση των προϊόντων μας στους πελάτες μας που τα έχουν ανάγκη, «διαβάζοντάς» τους καλύτερα και όντας πιο ενεργοί στην προσέλκυσή τους.

Τέταρτον, η ψηφιακή αναβάθμιση της τράπεζάς μας. Θέλουμε να αναπτύξουμε στοχευμένες πρωτοβουλίες καλύτερης χρήσης και ανάλυσης των πληροφοριών μας, να ''ψηφιοποιήσουμε'' βασικές διαδικασίες που επηρεάζουν την εμπειρία των πελατών μας.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.