ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ

Ελάφρυνση χρέους αλλά και μεταρρυθμίσεις

Λαγκάρντ: Το ασφαλιστικό της Ελλάδας πάει κατευθείαν στα βράχια

Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις, μιλά για ελάφρυνση και όχι για «κούρεμα» χρέους, ιδίως, δε, στο ασφαλιστικό σύστημα, η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μιλώντας στο συνέδριο «Women in the World Summit» στη Νέα Υόρκη. Προειδοποίησε δε ότι «το ασφαλιστικό οδηγείται στα βράχια».
lagarde1

Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να διευρυνθεί η φορολογική βάση.

«Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα οφείλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό, η Ευρώπη πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στην ελάφρυνση του χρέους» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ στο συνέδριο Women in the World στη Νέα Υόρκη.

Για το χρέος ειδικότερα, διευκρίνισε πως η ελάφρυνση θα μπορούσε να προέλθει από την παράταση της ωρίμανσης των δανείων και μείωση των επιτοκίων.

«Έχουμε εξ αρχής πει δύο πράγματα» τόνισε η κ. Λαγκάρντ και πρόσθεσε: «Η χώρα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και το χρέος της είναι πολύ μεγάλο».

Αν και τόνισε ότι από τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου δεν έχει αλλάξει κάτι αναφορικά με τη θέση του ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα, η γενική διευθύντρια του Ταμείου ελπίζει ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει πρόοδος στην ελληνική υπόθεση.

Επίσης ζήτησε από τους Ευρωπαίους να είναι «λογικοί» για το χρέος που μπορεί να σηκώσει η Ελλάδα και τόνισε ότι θα μπορούσαν να επεκταθούν οι ωριμάνσεις και να μειωθούν τα επιτόκια των δανείων που έδωσαν στην Ελλάδα οι χώρες-μέλη Ευρωζώνης.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

  http://www.naftemporiki.gr/photos/460302/meli-tou-syriza-anirtisan-pano-ston-lukabitto-kata-tou-neou-asfalistikou-nomou
  http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/11223/kremoun-autin-tin-ora-gigadiaio-pano-sto-lukavitto

  AΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
  Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν πανό στον Λυκαβηττό κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου. …
  Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010
  Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν πανό στον Λυκαβηττό κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου.
  Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2010

 2. ΝΒ 10:34 08/04/2016

  Οι δεξιοί είναι απίστευτοι !!!
  =======================
  Επί κυβερνήσεωs τίνοs »τυχαία» 14 [δέκα τέσσερα !!!] ασφαλιστικά ταμεία την ίδια [!!!] μέρα μετέτρεψαν τα ομόλογα τουs σε δομημένα και ποιόs εκλεκτόs τηs Νουδούλαs έβγαλε σε μια μέρα από την »διαδρομή» τουs 19 [ NAI δέκα εννέα εκατ.] ευρώ !!!!
  Που ήσουν εσύ τότε κ. καθηγητά και τι έκανεs ???
  Νομίζει ο κ. καθηγητήs του ακραίου κομματισμού και τηs αισχρήs κομματοκρατίαs ότι ξεχνάμε όλοι !!
  Aλήθεια ο συνεπέστετοs στιs υποσχέσειs του κ. Παυλόπουλοs πότε θα παραιτηθεί από την πολιτική ζωή του τόπου, όπωs πλειστάκιs είχε δηλώσει, ότι θα έκανε την ίδια στιγμή που θα έπαυε να είναι πρωθυπουργόs ο κηφήναs τηs Ραφήναs ???
  Mήπωs ονειρεύεται την επιστροφή του για να ξαναπροσφέρουν μαζί τιs πολύτιμεs »υπηρεσίεs» τουs στην χώρα ….!!!!!

 3. ΑΛΕΚΑ ΚΑΙ ΛΙΑΝΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

  τι συντάξεις παίρνουν η Αλέκα και η Λιάνα.

  ΑΝ έχεις κωλ@@@ρα διάβαινε ?

  Το εντυπωσιακό βέβαια δεν είναι τόσο η συνταξάρα της Λιάνας Κανέλη που παίρνει 29.567 ευρώ δηλ. περίπου 2,500 το μήνα από το Ταμείο των δημοσιογράφων αλλά η τρελή σύνταξη της Αλέκας από το ΙΚΑ που ξεπερνά τα 26.000 ευρώ!! Σύνταξη ΙΚΑ 26.000 ευρώ! Το διανοείστε; Από το νηπιαγωγείο της κόλλαγε ένσημα το ΚΚΕ;
  Φυσικά η Αλέκα Παπαρήγα εισπράττει και 15.000 χιλιαρικάκια σύνταξη από το Ταμείο των δημοσιογράφων γιατί το ΚΚΕ προφανώς την είχε δηλώσει και της πλήρωνε ασφάλεια σαν δημοσιογράφο…
  Μ’ αυτά και μ’ αυτά το Αλεκάκι (ή το ΚΚΕ δεν έχει σημασία) καθαρίζει την τρελή σύνταξη των 42.305 ευρώ!!
  Είπατε τίποτα για τους οικοδόμους που πάνε και πλακώνονται με τα ΜΑΤ και όταν άλλοι φουκαράδες (ο λαουντζίκος) παίρνει 400 Ευρώ!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.