Neo

Λύση είναι η… αξιοπιστία

Το λέει μετά λόγου γνώσεως, αλλά δυστυχώς δεν εισακούγεται.
petalotis

Ο λόγος για τον Γιώργο Πεταλωτή, που σημειώνει ακόμα και τώρα, επτά χρόνια μετά την ‘έκρηξη’ της κρίσης στην χώρα ότι «για να απαντήσουμε ως χώρα στις ‘αποκαλύψεις’ των wikileaks απαιτείται πρώτα από όλα αξιοπιστία, την οποίαουδόλως όμως διαθέτουμε»…

Ο πρώηνυπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου και νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΚινήματοςΔημοκρατών Σοσιαλιστών, υποστηρίζει και όχι άδικα ότι είναι η έλλειψηαξιοπιστίας που μας οδήγησε στην κρίση. Θυμίζει εξάλλου το 2009 όταν ως χώραζητούσαμε πίστωση χρόνου και οι εταίροι μας επικαλούμενοι την έλλειψηαξιοπιστίας μιλούσαν για “greekstatistics”, ή ακόμα και τα πολλαπλά μπρος πίσω όλα αυτά ταχρόνια.

«Μπροστά πάμε όταν αλλάζουμε τις χρόνιες παθογένειές μας. Όχι με ψευτοεπαναστατικότητα, ούτε όμως και με υποτέλεια», σημειώνει, τονίζοντας ότι η μόνη απάντηση και ζητούμενο είναι η αξιοπιστίαμας, «που προϋποθέτει μεγάλες συναινέσεις και μεγάλες υπερβάσεις, άρδην αλλαγή της εικόνας της χώρας και κυρίως των πολιτικών δυνάμεων που μέσα σε αυτήν την καταιγίδα ασχολούνται χαμογελαστά και αυτάρεσκα με το μέτρημα των ισχνών ούτωςή άλλως ποσοστών τους»…

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 23:33 04/04/2016

  Γιώργος Παπανδρέου: Μέσα σε μια διετία τα έζησα όλα»!
  ========================================
  Προηγουμένως η ομιλία του είχε πάρει τον χαρακτήρα «απάντησης-απολογίας» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του.
  «Να βγάλτε από το μυαλό σας τις φιλοδοξίες, θεμιτές κατά τα άλλα και να ακούσετε έναν άνθρωπο που μέσα σε μια διετία τα έζησε όλα» ζήτησε από δελφίνους και μη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου .
  ========================
  «Έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση,
  να χρεοκοπείς σε λίγα χρόνια και να μην έχεις μέσα να το αντιμετωπίσεις…
  Τι θα πει απειλή από τις αγορές και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα…
  Τι θα πει μοναξιά, να παλεύεις μόνο σου, με ένα πολιτικό σύστημα που κοιμόταν μέχρι πριν λίγους μήνες τον ύπνο του Δικαίου» συνέχισε σε ύφος εξομολόγησης.
  «Είμαι υπερήφανος για τη μάχη που έδωσα»
  ==================================
  Συνολικά για τα πεπραγμένα του ανέφερε:
  «Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω, αλλά είμαι υπερήφανος που έδωσα μια τόσο δύσκολη μάχη».
  Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «μόνο η απραξία σε προφυλάσσει από τα λάθη», εξαπολύοντας στη συνέχεια επίθεση στη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι ήθελε απλώς να νέμεται την εξουσία με ένα πελατειακό κράτος.
  «Το 2009 δεν τάξαμε παροχές.
  =====================
  Το σύνθημά μας ήταν ότι ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Δεν τάξαμε λεφτά όπως χυδαία διαστρεβλώνουν κάποιοι… Το πρόγραμμά ήταν να κάνουνε αλλαγές» ισχυρίσθηκε επίσης απαντώντας στη σχετική κριτική.
  Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε «βολεμένους των προηγούμενων δεκαετιών που λύσσαξαν με αυτές τις προσπάθειές μας… Προσπάθησαν να βάλουν πλοκάμια και μέσα στο κόμμα μας».
  Όπως ισχυρίσθηκε, δεν ήθελε να πάρει οριζόντια μέτρα περικοπών. «Ήθελα να αποφύγω τις μεγάλες περικοπές,
  Δεν αργήσαμε να πάρουμε μέτρα.
  ===========================
  *Δεν θέλησα να πάρω μέτρα πριν γίνουν οι μεγάλες αλλαγές. Και οι ίδιοι που μας κατηγορούν τώρα ότι φέραμε την ύφεση είναι οι ίδιοι που λέγανε τότε γιατί δεν παίρνατε μέτρα» σημείωσε.
  * Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι η στάση της Ε.Ε. που δεν πίστευε ότι έχει τη διάθεση να αλλάξει το πολιτικό σύστημα τη συμπεριφορά του τον εξανάγκασαν τελικά να πάρει τα μέτρα. «Πήγαμε καλά στα μεγάλα και δεν πήγαμε στα μικρά» ανέφερε.
  *Ο κ. Παπανδρέου επανήλθε επίσης στη διαμάχη του με εκδότες και ΜΜΕ, αναφέροντας ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε «εκβιασμούς».
  «Έχετε κάνει στόχο την οικογένεια μου. Αν θέλετε να με χτυπήσετε, εδώ είμαι»
  ========================================================
  Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Γ.Παπανδρέου στις επιθέσεις που δέχεται η οικογένειά του.
  «Πολλοί θεωρούν την ευγένειά μου αδυναμία.
  =====================================
  Έχω πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων δεκαετιών. Έχω γίνει στόχος εγώ και η οικογένειά μου και σας απαντώ με μια φράση του Ανδρέα : Εμένα θέλετε να χτυπήσετε; Εδώ είμαι. Χτυπήστε εμένα. Δεν ξέρω εάν αυτή τη μάχη θα την κερδίσω, αλλά θα την δώσω από κάθε μετερίζι» σημείωσε.

 2. Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα;

  Ενώ τον Οκτώβριο του 2011, ο τότε ….
  πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου, πρόσφατα εκλεγείς από το 44% των Ελλήνων, αποφάσιζε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να τοποθετηθεί ο λαός πάνω στο θέμα της συμφωνίας του PSI, την ίδια στιγμή, κάποιοι στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα αποφάσιζαν (εν αγνοία του), αφενός την καθαίρεσή του, αφετέρου το «σκότωμα» του δημοψηφίσματος. Τις σχετικές συνεννοήσεις μεταξύ Μπαρόζο, Σαμαρά και Βενιζέλου, εν αγνοία του Γ. Παπανδρέου, μπορεί κάποιος να τις διαβάσει στο γνωστό πλέον δημοσίευμα των Financial Times.

  Έτσι λοιπόν διορίζονται οι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα, από ξένα κέντρα; Μπορεί δηλαδή ο ελληνικός λαός να πιστεύει ότι εκείνος εκλέγει, αλλά αν αυτός που εκλέγει δεν είναι απόλυτα πειθήνιος στα κέντρα αυτά, τότε απλά να αλλάζεται; Τότε λοιπόν, δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γεγονός ότι σε όλη την πολιτική ιστορία της χώρας, κατά μέσο όρο, οι κυβερνήσεις δεν μένουν πάνω από ένα έτος στην εξουσία. Δεν πρέπει να μας παραξενεύει το γιατί ποτέ δεν υπήρξαμε κυρίαρχο κράτος.

 3. ΛΑΒΑΣ 13:17 04/04/2016

  Για την αξιοπιστία, συστρατευμένε σύντροφε Πεταλωτή, χρειάζεται να υπάρχει και κάποιο ηθικό υπόβαθρο, χρειάζεται η ύπαρξης αρχών και συνείδησης, αρετές που αποδείχτηκαν ανύπαρκτες, μετά την συνωμοτική και εκβιαστική παραίτηση της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και των κηπουρών.
  Δεν μας διαφεύγει της προσοχής, πως οι επόμενοι κωλοτουμπάρηδες αναγκάστηκαν να κρατήσουν κάποιες από τις σταθερές που εσείς δημιουργήσατε. Σας ήμαστε ευγνώμονες.

 4. Θ.Τ. 12:30 04/04/2016

  Ετσι μπράβο Πεταλωτή . Αξιοπιστία ΥΠΑΡΧΕΙ
  – πολλή αλλά σκόρπια –
  σε όσους πάλαιψαν το 2009 – 2011
  και φάγαν λάσπη απ΄όλους
  και πισώπλατη μαχαιριά από «συντρόφους»
  κσι σιωπή αλά Κα Φώφη .

 5. Βεβαίως και η αξιοπιστία ειναι όπλο το οποίο για παραπολλά χρονια ειχε λείψει από τις πολιτικές και τους πολιτικούς μας .
  Τωρα όμως μετά τις ενέργειες, τις προςπάθειες και τα επιτεύγματα της ομάδας σας του 2009-2011 που αψήφησε το πολιτικό και προσωπικό κόστος , έχουμε σημείο αναδρομής. Εχουμε το παράδειγμά σας σαν βάση με την οποίοα ξέρουμε πως θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
  Χρειάζεται όμως αξιοπιστία από την δική μας πλευρά επίσης .
  Την πλευρά των απλών πολιτών. Γιαυτό εμείς, η βάσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ δεν ρωτούμε τι θα κανει η πατρίδα για μας , ρωτάμε μονον τι μπορούμε να κάνουμε Εμείς για να την συμμαζέψουμε με αξιοπιστία της πατρίδας μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.