ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μαντολάτο

mantolato

Υλικά
6 στρώσεις φύλλο κρούστας
Μισό κιλό μέλι
4 ασπράδια αβγών
700 γραμμάρια αμύγδαλα
150 γραμμάρια φιστίκια
Μισό κιλό ζάχαρη
2 σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κουταλάκια κόλιαντρο
1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση
Βράζουμε τη ζάχαρη με μισό ποτήρι νερό νερό και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε το μέλι με μισό ποτήρι νερό για 5 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο ανακατεύουμε τα δύο υγρά.

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών. Τα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τον κόλιαντρο και το ξύσμα ανακατεύοντας ελαφρά και συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Απλώνουμε τρία φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ρίχνεουμε το μείγμα που έχει κρυώσει από πάνω. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και πιέζουμε την επιφάνεια.

Κόβουμε το μαντολάτο σε τετράγωνα κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.

Πηγή : www.sidagi.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.