ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Εγγραφα

Μαρτυρία στελέχους της Siemens: Όλα τα κόμματα χρηματίστηκαν

Νέα έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι και τα ίδια τα γερμανικά στελέχη της μητρικής εταιρείας Siemens από το 2008 έκαναν λόγο για χρηματισμό των ελληνικών κομμάτων δημοσιεύει σήμερα το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτικό του Συλλόγου Εργαζομένων της Siemens Ελλάς, το οποίο δεν δημοσιοποιήθηκε αλλά βρίσκεται στα αρχεία της εταιρείας, ο Γερμανός S.Russwurm, μέλος σήμερα του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης στη Γερμανία, είχε ομολογήσει σοκαριστικά ενώπιον μαρτύρων:

"Κανένας δεν μπορεί να πει ότι το com.business δεν έγινε με μαύρο χρήμα. Επίσης δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος που θα μπορούσε να πει ότι τα κόμματα στην Ελλάδα δεν χρηματίστηκαν".

Ο Γερμανός στέλεχος της Siemens επικαλείται και μαρτυρία άλλου ανώτατου στελέχους της εταιρείας, του κ. Σόλμσεν. "Ο κ. Σόλμσεν, ως πρώην υπάλληλος της General Electric στην ερώτησή μου σχετικά με τον χρηματισμό κομμάτων και από άλλες εταιρείες μου απάντησε: "Και βέβαια και άλλες εταιρείες έδωσαν χρήματα στα πολιτικά κόμματα αλλά όλα αυτά γίνονται με διαδικασίες διαφάνειας και όχι κάτω από το τραπέζι. Δεν γίνεται επιλογή κομμάτων, αλλά ο χρηματισμός γίνεται για όλα τα κόμματα".

Το συγκεκριμένο πρακτικό συντάχθηκε μετά την επίσημη επίσκεψη του S.Russwurm, του R.Fishcher και του Δ.Παναγιωτίδη. Παρόντες ήταν όλα τα μέλη του τότε ΔΣ των εργαζομένων στις 19 Μαρτίου του 1998 εν μέσω του σκανδάλου και ενώ διεξαγόταν η προκαταρκτική εξέταση στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της νέας Διεύθυνσης της Siemens Ελλάς και διήρκεσε περίπου μια ώρα. Φυσικά είχε απαγορευθεί η περαιτέρω δημοσιοποίηση του πρακτικού.

Το δεύτερο έγγραφο είναι ένα email που είχε σταλεί από την βοηθό του H-W.Bernsay στις 3 Μαρτίου του 2000 προς το τότε στέλεχος της Siemens Ελλάς Πρόδρομο Μαυρίδη και με το οποίο κλείνει ραντεβού για μια εβδομάδα μετά στο Μόναχο.

Μάλιστα ζητά από τον κ. Μαυρίδη και το προσωπικό τηλέφωνο του Χρήστου Καραβέλα. Η όλη αλληλογραφία θα μπορούσε να ήταν αθώα αν ο κ. Καραβέλας δεν είχε εκδιωχθεί από την εταιρεία το 1998 έπειτα από σύγκρουση με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Μάλιστα το email αποκτά και επικαιρότητα μετά τις καταγγελίες ότι ο κ. Καραβέλας ο οποίος φαίνεται να έχει πλέον εντοπιστεί στη Γερμανία, είχε στενές σχέσεις όχι μόνο με στελέχη του ΟΤΕ που χρηματίζονταν, σύμφωνα με τους λογαριασμούς του Καραβέλα, αλλά και με πολιτικά πρόσωπα που ήταν στο στενό του περιβάλλον.

Πηγή : Βήμα της Κυριακής

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ,ΣΤΟΥΣ ‘’ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΕΝΤΕΣ» του ΒΡ’’89’’
  ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  Γράφει ο Ν Βράχος

  Εάν δείτε το διάγραμμα του χρέους θα παρατηρήσετε ότι η καμπύλη αύξησης του λόγου χρέος/ΑΕΠ συνεχίζει ανοδικά με το ρυθμό που είχε αποκτήσει από την εποχή Ανδρέα και από 67% φθάνει το 110% στα τρία χρόνια του.

  Αλλάζουν μόνο οι αποδέκτες του δημοσίου χρέους : επί Ανδρέα ήταν οι διοριζόμενοι υπάλληλοι και άλλοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες,
  ενώ επί Μητσοτάκη είναι οι ονομασθέντες «ραντιέρηδες» δηλαδή επενδυτές μεγάλοι και μικροί που
  —————————————————————————————————————————-
  αγοράζουν ομόλογα Δημοσίου με επιτόκιο 25% και διπλασιάζουν το κεφάλαιό τους σε τρία χρόνια
  —————————————————————————————————————–
  κοιμώμενοι.

  Δηλαδή οι τράπεζες χορηγούσαν ΑΦΕΙΔΩΣ δάνεια (με εντολή άνωθεν) στους ‘’κόκκινους διαβόλους’’ και
  ————————————————————————————————————————
  αυτοί αγόραζαν ομόλογα με 25% επιτόκιο. Έτσι ,όλοι σχεδόν οι ΒΡΩΜΙΚΟΙ (89) ενιάρηδες πλουτήσαν χωρίς
  ————————————————————————————————-
  ποτέ να πληρώσουν ούτε μία δραχμή φόρο αφού ΠΟΥΘΕΝΑ δεν δηλώθηκαν.

  *Σήμερα, τα πολλά σπίτια και οι καταθέσεις των ιδίων ή των κληρονόμων, αποκαλύπτουν πόσο ΒΡΩΜΙΚΟ ήταν το ΘΛΙΒΕΡΟ (89) !!!

  *Τα εξωφρενικά επιτόκια προκαλούν την αντίδραση Εβερτ-Κανελλόπουλου-Δήμα αλλά και Σαμαρά και οι δογματικοί νεοφιλελεύθεροι και μητσοτακικοί συσκοτίζουν το θέμα μιλώντας για εχθρούς των ιδιωτικοποιήσεων ενώ η κριτική των παραπάνω είναι ότι το χρέος καλπάζει λόγω των υψηλών επιτοκίων και της απουσίας επενδύσεων αφού είναι τρελός όποιος επενδύει σε μία χώρα που μπορεί να πάρει 25% κέρδος απλώς αγοράζοντας ομόλογα.
  ΥΓ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

 2. Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

  Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν στα κόμματα της Αριστεράς οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Περικλή Κοροβέση. Σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά (στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας», που παρουσίαζαν οι Βασίλης Σκουρής και Μαριτίνα Ζαφειριάδου), υποστήριξε ότι «επί της κυβέρνησης Τζαννετάκη πήρε χρήματα και η αριστερά και δεν αντέδρασε». Για «βδελυρό παραμύθι» έκανε λόγο ο Λεωνίδας Κύρκος, ενώ αποστάσεις κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αναμασάει συκοφαντίες» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.