ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Μαξίμου αντιπροτείνει… Σόιμπλε

Έναν μηχανισμό που θα αποτελεί «αυτόματο κόφτη» δαπανών κάθε φορά που ο προϋπολογισμός θα ξεφεύγει από τον στόχο για πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 προτείνει η Αθήνα στους δανειστές, ως «αντιπρόταση» για την «ρήτρα προαιρετικών μέτρων», που ζητούν από την κυβέρνηση Βερολίνο και, κυρίως, ΔΝΤ.

Ο Neo δεν γνωρίζει ποιος στην κυβέρνηση είχε την ιδέα για αυτό τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών, όμως η ιδέα του είναι… μακιαβελική: αυτό διότι ο εν λόγω «κόφτης» αποτελεί έμπνευση του ίδιου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και, μάλιστα, έχει συμπεριληφθεί, κατόπιν επιμονής του, στο γερμανικό Σύνταγμα.

Μ’ άλλα λόγια, το Μαξίμου απαντά στους δανειστές με μία… έμπνευση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, ελπίζοντας ότι ο Σόιμπλε θα την υποστηρίξει για να μην ακυρώσει τον… εαυτό του.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΜΝΗΜΩΝ 13:54 25/04/2016

    Εξοπλισμοί 500 εκατ δολαρίων χωρίς ενημέρωση της Βουλής;

    Αθήνα, 5 Απριλίου 2015

    Από τα ΜΜΕ οι Έλληνες πολίτες πληροφορήθηκαν ότι η Κυβέρνηση αποφάσισε να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας με απευθείας ανάθεση, τα οποία είχαν αποσυρθεί από το 2009, αφού σύμφωνα με όλες τις αρμόδιες εισηγήσεις ο εκσυγχρονισμός τους εθεωρείτο κοστολογικά ασύμφορος και οι επιχειρησιακές ανάγκες που προσέφεραν καλυπτόταν πλήρως με άλλους τρόπους.

    Επειδή η υποτιθέμενη απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κάθε άλλο παρά πειστική είναι, ο Πρωθυπουργός ο ίδιος οφείλει να απαντήσει άμεσα:

    1. Αν άλλαξε η προτεραιότητα και γιατί στα εξοπλιστικά προγράμματα, όταν το εν λόγω πρόγραμμα θεωρούνταν μέχρι τώρα πολύ υποδεέστερης ανάγκης σχετικά με άλλα που δεν υλοποιούνται.

    2. Αν ακολουθήθηκε η υποχρέωση που θεσμοθετήσαμε το 2010 επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με την οποία πριν από οποιαδήποτε απόφαση του ΚΥΣΕΑ να συζητούνται στην Επιτροπή Εξοπλισμών και Συμβάσεων της Βουλής όλα τα θέματα εξοπλισμών, ώστε να υπάρχει πλήρης και διακομματκά ελεγχόμενη διαφάνεια.

    Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι αυτονόητο ότι απαιτείται πλήρης ιεράρχηση των εξοπλιστικών δαπανών και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.