ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χαρακώματα κυβέρνηση-ΔΝΤ

Μαξίμου: «Η απάντηση Λαγκάρντ δείχνει ενοχή»

Τη «βεντέτα» με το ΔΝΤ συνεχίζει η κυβέρνηση, που «βλέπει» «ομολογία ενοχής» πίσω από την –επιθετική, είναι η αλήθεια- απάντηση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
tsipras

του Γιώργου Μελιγγώνη

«Η απάντηση της Λαγκάρντ δείχνει ενοχή», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας το περιεχόμενο της απαντητικής επιστολής της γενικής διευθύντριας του Ταμείου προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας είχε αποστείλει στην κ. Λαγκάρντ επιστολή το απόγευμα του Σαββάτου, ζητώντας της να διεξάγονται εφεξής οι διαπραγματεύσεις «με όρους αξιοπιστίας». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ζητούσε και εξηγήσεις για τα σχέδια περί «πιστωτικού γεγονότος» τα οποία εμφανίζονταν να απεργάζονται ο Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Ανόητες κατηγορίες»

Ωστόσο, στην δική της απαντητική επιστολή, η Κριστίν Λαγκάρντ «καλύπτει» πλήρως τους δύο τεχνοκράτες του ΔΝΤ, λέγοντας ότι έχουν την στήριξη και την εμπιστοσύνη της και σε προσωπικό επίπεδο, ενώ χαρακτηρίζει «ανοησίες» τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. «Οποιαδήποτε θεωρία ότι το προσωπικό του ΔΝΤ θα σκεφτόταν να προκαλέσει πιστωτικό γεγονός ως διαπραγματευτική τακτική είναι απλώς ανόητη», σημειώνει η «σιδηρά κυρία» του Ταμείου, παραδεχόμενη πως συνεχίζουν να υπάρχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και προϊδεάζοντας ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να πιέζει για επιπλέον μέτρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.