ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές από την κυβέρνηση στη ΝΔ

Μαξίμου: «Τα δύο νομοσχέδια δεν είναι μονομερείς ενέργειες»

maximou

Να διασκεδάσει το σκηνικό εμπλοκής και ρήξης με τους δανειστές επιχειρεί η κυβέρνηση, με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου να διαβεβαιώνουν ότι τα δύο νομοσχέδια (ασφαλιστικό-φορολογικό) δεν αποτελούν μονομερή ενέργεια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου, τα συγκεκριμένα νομοσχέδια κινούνται στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου «και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς».

Παράλληλα, τα εν λόγω νομοσχέδια «είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από την δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης», ενώ «προωθούνται προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».
Παράλληλα, κυβερνητικές πηγές βάλλουν και κατά της ΝΔ, ζητώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση να διασαφηνίσει τη στάση της: «Η ΝΔ πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας.

Ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει εκ προοιμίου τα μέτρα, τα οποία απορρέουν από μια συμφωνία, που η ίδια έχει ψηφίσει. Και, μάλιστα, όταν η ίδια είχε δεσμευτεί σε 20 δισ. περισσότερα», λένε πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, καλώντας τη ΝΔ, «αντί να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, να πει ευθέως στον ελληνικό λαό:

-Αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση.

-Αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από την συμφωνία – και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων – είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.

-Η ΝΔ μιλάει για περικοπή δαπανών και καταγγέλλει νέους φόρους. Να εξηγήσει: για ποιες δαπάνες μιλάει; Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος; Διαφωνεί με το ότι το νέο φορολογικό σύστημα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα με κλιμακωτή αύξηση;

Διαφορετικά, η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς», καταλήγουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.