ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οχι σε έκτακτα μέτρα

Μαξίμου: Τα στοιχεία της EUROSTAT εκθέτουν το ΔΝΤ

Επίθεση στο Ταμείο εξαπολύει η κυβέρνηση και με αφορμή τα στοιχεία της Εurostat τονίζει πως το αποτέλεσμα εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018.
megaro-maximou111_0

Όπως αναφέρουν κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου:

"Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν έλλειμα 0,6%.

Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από το στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλ. 2,3 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτό παρά τις δυσκολίες των capitalcontrols αλλά και της προσφυγικής κρίσης δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε με σκληρή προσπάθεια, οργανωμένο σχέδιο, και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους.

Τα στοιχεία αυτά βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία. Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018".

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜαν. 18:31 22/04/2016

  ΜΟΝΟ Η… ΕΛΣΤΑΤ TOY ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ »ΘΑΥΜΑΤΑ»????

  Το πρώτο Μνημόνιο συντάχθηκε με υπολογιζόμενη ύφεση -2% για το 2009 (σελ.47).
  Όσο τα στοιχεία αποκαλύπτονταν, τόσο ανέβαινε η εκτίμηση για την ύφεση του 2009. Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας που υιοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, η ύφεση του 2009 υπολογιζόταν ήδη στο -1,2% . Στις 12 Φεβρουαρίου 2010, η ακόμα τότε Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αρχίζει και βλέπει τα πράγματα ακόμα πιο σκούρα, μιλώντας για ύφεση -2% το 2009.
  *Πότε μάθαμε τελικά ότι η ύφεση το 2009 έφτασε το εξωφρενικό -3,2% και μάλιστα παρά τα 36,5 δισ έλλειμμα (15,6% του ΑΕΠ) της ίδιας χρονιάς; Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου του 2011 όταν η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ μπόρεσε και αποτύπωσε τελικά το μέγεθος της υφεσιακής βόμβας που έπληξε την Ελλάδα ΠΡΟ Μνημονίου. Και έπρεπε να περιμένουμε πάλι μέχρι τότε για να μάθουμε ότι η Ελλάδα ήταν σε ύφεση ΗΔΗ από το 2008.

 2. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
  ==========================================================
  Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί καμία διεθνής υποψηφιότητα, ενώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι υποψήφιοι προέρχονται από τον ακαδημαϊκό χώρο. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων έχει στα χέρια της από 13-15 βιογραφικά ενδιαφερόμενων και αρχίζει την άλλη εβδομάδα κύκλο συνεντεύξεων προκειμένου να καταλήξει στο πρόσωπο που συγκεντρώνει τα περισσότερα κριτήρια για την κάλυψη της θέσης της πολύπαθης ΕΛΣΤΑΤ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την κάλυψη της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, είχαν υποβληθεί 44 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ των οποίων οι 43 προέρχονταν από την Ελλάδα και η μία από την Αργεντινή.
  Η θητεία του νέου προέδρου θα είναι πενταετής και μπορεί να ανανεωθεί για μία μόνο φορά με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
  Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων έληξε στις 23 Δεκεμβρίου.
  Πρόεδρος της Επιτροπής που κάνει την αξιολόγηση και την εισήγηση στον υπουργό Οικονομικών, είναι ο συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας και μέλη τους:
  • Πέτρο Δελλαπόρτα, εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών, καθηγητή στατιστικής στο University College of London (UCL).
  • Marie Bohata, εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης (University of Economics and Management) της Πράγας.
  • Jean-Michel Charpin, εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα για τη Διακυβέρνηση στον τομέα της Στατιστικής (ESGAB).
  • Jil Matheson, εκπρόσωπο της Επιτροπής Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (ESSC).
  Θεωρείται δεδομένο ότι εισήγηση της Επιτροπής θα γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Οικονομικών, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει ο κ. Τσακαλώτος να αιτιολογήσει την ένσταση του. Ειδικότερα, όπως προβλέπεται από την προκήρυξη σε περίπτωση που ο Υπουργός Οικονομικών δε συμφωνεί με την εισήγηση της Επιτροπής, μπορεί να διορίσει ως Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τον υποψήφιο που επιλέγει ο ίδιος, μετά από προηγούμενη κοινοποίηση στην Επιτροπή πλήρους αιτιολογίας της επιλογής του, και αφού η Επιτροπή του γνωστοποιήσει την κρίση της σχετικά με την ανταπόκριση του υποψηφίου στα κριτήρια επιλογής. Η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η αιτιολογία της τυχόν αποκλίνουσας από την εισήγηση της επιτροπής επιλογής του Υπουργού Οικονομικών και η σχετική επ’ αυτής κρίση της Επιτροπής 8 Εμπειρογνωμόνων δημοσιεύονται υποχρεωτικά στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

 3. Mνήμων 21:13 21/04/2016

  ΕΛΣΤΑΤ….ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Μετά την κατάθεση αιτήσεως από τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη εις το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δια του κου Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών στις 17/6/2015,(πατήστε ΕΔΩ), εκδόθηκε το βούλευμα με αριθμό 1149/2015 και με αυτό ο Ανδρέας Γεωργίου παραπέμπεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
  Δεν ασκήθηκε δίωξη στον Ανδρέα Γεωργίου, Κωνσταντίνο Μολφέτα και στην Αθανασία Ξενάκη, για την αξιόποινη πράξη της ψευδούς βεβαιώσεως κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του.
  Σημειωτέον ότι υπήρχε πρόταση του Εισαγγελέως κου Α. Λιόγκα η υπόθεση να μπει στο αρχείο χωρίς την άσκηση ουδεμίας διώξεως. Έτσι εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος.

  http://www.antistasitora.org/images/pdf/simefet.pdf

 4. ΑΛΗΘΕΙΑ ? ΠΟΣΟ »ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ» ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΣΤΑΤ?

  ΠΟΙΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ(?) ΕΠΑΝΗΛΘΑΝ?????

  Στις 28/9/2009, ο πασίγνωστος κ. Κοντοπυράκης

  της Εθνικής Στατιστικής (ο Θεός να την κάνει) Υπηρεσίας δήλωνε: «Η ανάπτυξη και τα επόμενα δύο τρίμηνα του 2009 θα έχει αρνητικό πρόσημο (σε ετήσια βάση)», είπε ο κ. Κοντοπυράκης σε συνέντευξη του στο Reuters.

  «Η εκτίμηση μου, με βάση τα έως τώρα στοιχεία, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ???
  Αμέσως μετά τις εκλογές, οι κοντοπυράκηδες και οι πολιτικοί τους πάτρονες αποχώρησαν πηδώντας από το πλοίο όσο πιο γρήγορα μπορούσαν και, όπως έγινε και με το έλλειμμα, άρχισαν να αποκαλύπτονται οι σκελετοί ΚΑΙ στην ντουλάπα της ανάπτυξης/ύφεσης για την Ελλάδα.

  Όσο τα στοιχεία αποκαλύπτονταν, τόσο ανέβαινε η εκτίμηση για την ύφεση του 2009.
  =============================================================
  Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας που υιοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, η ύφεση του 2009 υπολογιζόταν ήδη στο -1,2% .
  Στις 12 Φεβρουαρίου 2010,
  ======================
  η ακόμα τότε Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία αρχίζει και βλέπει τα πράγματα ακόμα πιο σκούρα, μιλώντας για ύφεση -2% το 2009.

  Το πρώτο Μνημόνιο συντάχθηκε με υπολογιζόμενη ύφεση -2% για το 2009
  ==========================================================

  Πότε μάθαμε τελικά ότι η ύφεση το 2009 έφτασε το εξωφρενικό -3,2% και μάλιστα παρά τα 36,5 δισ έλλειμμα
  —————————————————————————————————————————————————-
  (15,6% του ΑΕΠ) της ίδιας χρονιάς;

  Έπρεπε να περιμένουμε μέχρι τις 6 Οκτωβρίου του 2011 όταν η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ μπόρεσε και αποτύπωσε τελικά το μέγεθος της υφεσιακής βόμβας που έπληξε την Ελλάδα ΠΡΟ Μνημονίου. Και έπρεπε να περιμένουμε πάλι μέχρι τότε για να μάθουμε ότι η Ελλάδα ήταν σε ύφεση ΗΔΗ από το 2008.
  ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ? …

 5. Η υποψηφιότητα Γεωργαντά με τους ΑΝΕΛ δικαιώνει αμετάκλητα τον Παπακωνσταντίνου
  —————————————————————————————————————————
  Ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με την Ζωή Γεωργαντά και συμφώνησαν να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. [real]

  Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, «η Ζωή Γεωργαντά, καθηγήτρια της εφαρμοσμένης οικονομετρίας και παραγωγικότητας στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ως μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγειλε την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου σε συνεργασία με την Eurostat και τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου».

  «Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο διωκόμενος από τη Δικαιοσύνη για κακούργημα Ανδρέας Γεωργίου εισήλθε η χώρα μας στα μνημόνια», καταλήγουν οι ΑΝ.ΕΛ.

 6. Η παραπάνω ανακοίνωση δικαιολογεί την θέλησή μας να καταβαραθρωθεί εκλογικά το κόμμα των

  «καμμένων Ελλήνων». Πρώτη φορά στα χρονικά αναγράφεται σε βιογραφικό υποψηφίου επιτυχία που σχετίζεται με την δικαστική περιπέτεια ενός προσώπου, πρώτη φορά ανταμοίβεται τόσο ξεδιάντροπα ένας διώκτης με μια θέση σε ψηφοδέλτιο. Το ποια είναι η Γεωργαντά και το τι «φλιτιές» έχει ποτίσει τον δημόσιο διάλογο δεν χρειάζεται καν να υπενθυμιστεί. Ωστόσο θέτουμε ένα ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου: Είναι δυνατόν μια βασική μάρτυρας κατηγορίας για μια υπόθεση να έχει το δεοντολογικό δικαίωμα να κατεβαίνει υποψήφια μ” ένα πολιτικό κόμμα; Είναι δυνατόν η μαρτυρία της να ληφθεί σοβαρά υπόψη, όταν όχι μόνο υπάρχει υπόνοια..»βλακείας», αλλά και κατάφορη παραβίαση της αμεροληψίας που πρέπει κατά το δυνατόν να έχει ένας μάρτυρας, ειδικά όταν μιλάμε για υπόθεση ποινικού δικαστηρίου;

  Η υποψηφιότητα Γεωργαντά τι αποδεικνύει; Ότι η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ είχε ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα και κανένα ψίγμα, καμία απόπειρα όχι αποκάλυψης, αλλά επιβεβαίωσης της αλήθειας που έλεγε ο Παπακωνσταντίνου, ότι δηλαδή το έλλειμμα του 2009 ήταν πραγματικό, με υπαιτίους τους Καραμανλή-Παπαθανασίου. Έπρεπε να πάει στην φυλακή ο υπουργός Οικονομικών του «πρώτου μνημονίου», για να διασωθεί η κυβέρνηση Καραμανλή που μας οδήγησε στο μνημόνιο, μια αλήθεια που δεν βολεύει κανέναν αυτή τη στιγμή.

  Επειδή ακριβώς η έκθεση του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καταρρίπτει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την «ψεκασμένη» αλήθεια, η Γεωργαντά και οι πολιτικοί της πάτρωνες το ρίχνουν στην τρελίτσα. Και για να έχουμε καλό ερώτημα: Κατεβαίνει η Γεωργαντά υποψήφια για το Ευρωκοινοβούλιο, όταν μέσα από τις καταθέσεις της λέει ότι η Eurostat, βασικός ευρωπαϊκός θεσμός, μαγείρεψαν τα ελλείμματα μαζί με την ΕΛΣΤΑΤ του Γεωργίου και του Παπακωνσταντίνου; Αλλά τι ρωτάμε και εμείς, λες κι αυτό το κόμμα κινήθηκε ποτέ με την λογική; Πόνταρε την πολιτική του ύπαρξη στην ομαδική παραφροσύνη, την οποία εξέθρεψε υπουργός της περιόδου Καραμανλή, ο Πάνος Καμμένος.

  Τέτοιου είδους υποψηφιότητες όμως δικαιώνουν τον Παπακωνσταντίνου και την αλήθεια, ότι η χώρα χρεοκόπησε εξαιτίας των πλαστών στοιχείων των Καραμανλή και Παπαθανασίου. Από την άλλη όμως αδικούν κατάφορα τη δημοκρατία και τον δημόσιο διάλογο, με κόμματα και πολιτικούς που αναπαραγάγουν το ψέμα, την εξαλλοσύνη και την ωμότητα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.