ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη προσέλευση παιδιών και γονέων στην εκδήλωση του Δήμου Γαλατσίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι Αλσοπαιδίες στο Άλσος Βεΐκου

AlsoPaidies2016_DimosGalatsiou_01

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 3 Απριλίου, οι πρώτες «ΑλσοΠαιδίες», στο Άλσος Βεΐκου, του Δήμου Γαλατσίου.
Περισσότερα από χίλια πεντακόσια παιδιά με τους γονείς τους πέρασαν τις πόρτες του Άλσους και συμμετείχαν στον νέο «θεσμό χαράς» του Δήμου Γαλατσίου. Μέσα στους καταπράσινους χώρους, έλαβαν μέρος στα δεκάδες περιβαλλοντικά παιχνίδια, δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά της φύσης, ζωγράφισαν και εξέφρασαν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, κατανοώντας την ατομική και συλλογική ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος.

AlsoPaidies2016_DimosGalatsiou_02
Τα παιδιά και οι γονείς ανακάλυψαν τους περιβαλλοντικούς θησαυρούς που κρύβει το Άλσος, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος στην καθημερινότητά τους, την αξία της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, μέσα από το παιχνίδι. Έμαθαν να φυτεύουν, να μην σπαταλούν το νερό και έφυγαν από το Άλσος, με τα έργα τέχνης που έφτιαξαν, παίρνοντας μαζί τους, στο σπίτι, το θετικό μήνυμα για το περιβάλλον.
Μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής των γευστικών δημιουργιών, που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις «ΑλσοΠαιδίες». Τα επιμελώς διαλεγμένα υλικά, υψηλής διατροφικής αξίας ειδικά για παιδιά, η επίβλεψη γνωστού σεφ και το μεράκι των μικρών μας φίλων, αποτέλεσαν τα συστατικά της επιτυχίας των εξαιρετικών εδεσμάτων που όλοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν, υπό τους ήχους οκταμελούς μπάντας.

AlsoPaidies2016_DimosGalatsiou_03 AlsoPaidies2016_DimosGalatsiou_04

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος «η συμμετοχή των δημοτών μας ήταν μαζική και συγκινητική. Μας έδωσαν το μήνυμα ότι θέλουν το Άλσος όσο το δυνατόν πιο ανοικτό, δημιουργικό και φιλικό. Η εικόνα του Άλσους, πλημμυρισμένου από τα παιδικά γέλια, είναι η εικόνα που θέλουμε και επιδιώκουμε, να είναι το Άλσος όχι μόνο ένας αυτονόητος πνεύμονας πρασίνου, αλλά κι ένας χώρος αναψυχής και χαλάρωσης. Οι δημότες μάς ζητούν να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και θα το κάνουμε. Οι ΑλσοΠαιδίες θα γίνουν “θεσμός χαράς” για το Γαλάτσι».

AlsoPaidies2016_DimosGalatsiou_05 AlsoPaidies2016_DimosGalatsiou_06 AlsoPaidies2016_DimosGalatsiou_07

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.