ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά της Γεροβασίλη και ΜΜΕ

Με μηνύσεις απαντά ο Σαμαράς για τη λίστα Λαγκάρντ

Κατά της Όλγας Γεροβασίλη και των ΜΜΕ «Παραπολιτικά», «Κουτί της Πανδώρας» και «Δημοκρατία» κινείται ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά το νέο κύκλο δημοσιευμάτων για εμπλοκή στελεχών της οικογένειάς του στη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς θα υποβάλλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον των προαναφερθέντων προσώπων και ΜΜΕ «για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του».

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα των Παραπολιτικών που έκανε λόγο για λογαριασμό του πεθερού του Αλέξανδρου Σαμαρά, αδελφού του πρ. Πρωθυπουργού, στη λίστα Λαγκάρντ.

Ήδη από το Σάββατο, ο κ. Γ. Παγίδας, πεθερός του αδελφού του Αντ. Σαμαρά, είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: Συγκεκριμένα, ο κ. Παγίδας αναφέρει στην ανακοίνωση - δήλωσή του:

«Μου προξενεί κατάπληξη και δημιουργεί ερωτηματικά το κύριο άρθρο της πρώτης σελίδας του σημερινού φύλλου των Παραπολιτικών της 9/4/2016, που συνοδεύεται από ένα δισέλιδο ανυπόγραφων άρθρων (στις σελ. 14-15) με πρωταγωνιστή εμένα! Η κατάπληξή μου οφείλεται στο γεγονός ότι το δήθεν αποκαλυπτικό άρθρο αναφέρεται σε ένα μηδενικού περιεχομένου λογαριασμό που έχει κλείσει πριν από πολλές δεκαετίες. Το λογαριασμό αυτό διατηρούσα σε άλλη τράπεζα, την Trade Development Bank, που απορροφήθηκε από την HSBC (της οποίας σημειωτέον ουδέποτε υπήρξα πελάτης), ενόσω ζούσα και ασκούσα επιχειρηματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αφρική, νόμιμα ως Έλληνας, μόνιμος κάτοικος Εξωτερικού. Το θέμα αυτό έγινε γνωστό από μακρού χρόνου, όπως άλλωστε σημειώνουν οι ανώνυμοι συντάκτες των
Παραπολιτικών, αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων πριν από τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς ποτέ μέχρι σήμερον να διατυπωθεί αιχμή εναντίον μου ή κατά μελών της οικογενείας μου ή συγγενικών μου προσώπων για οποιαδήποτε τυχόν νομική παρατυπία. Είναι κατά συνέπεια αντιδεοντολογικό, απαράδεκτο και συκοφαντικό να αναφέρεται χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο το όνομά μου, να συνδέεται με δήθεν περίεργες κινήσεις λογαριασμών και να αναφέρεται ότι "ακουμπά Σαμαρά" (σελ. 1) ή "βόμβα για το Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ" (σελ. 14-15) με πρόσχημα ότι η κόρη μου Έτα είναι σύζυγος του αδερφού του πρώην Πρωθυπουργού. Κυρίως όμως γεννά ερωτηματικά για τις επιδιώξεις των ανώνυμων αρθρογράφων των Παραπολιτικών η όψιμη αναφορά σε παρεμβάσεις βουλευτών του 2013 που δεν οδήγησαν σε "κινητοποίηση από τη δικαιοσύνη για τη διερεύνηση της υπόθεσης..." Οι αρθρογράφοι των Παραπολιτικών, αναγνωρίζοντας ότι η αναφορά ονόματος στη λίστα Λαγκάρντ "δεν συνιστά από μόνη της αδίκημα" και βλέποντας ότι δεν υπάρχει ουσία στην υπόθεση, επιχειρούν να επιρρίψουν
ευθύνες στις δικαστικές και διοικητικές αρχές της χώρας, προκειμένου να κινηθεί μία έωλη διαδικασία που θα δημιουργήσει υλικό για συζήτηση και θα εμπλέξει το όνομά μου σε άσχετες διαμάχες με πολιτικό περιεχόμενο. Όπως σωστά αναφέρετε, έχω γεννηθεί το Νοέμβριο του 1928 και διάγω, εν υγεία με τη βοήθεια του Θεού, το 88ο έτος της ηλικίας μου. Από νεαρή ηλικία, και
συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο του 1951 μέχρι το 1997, οπότε εγκαταστάθηκα στην Ελλάδα έζησα στο εξωτερικό, στην αρχή στο Βέλγιο για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ακολούθως από το 1955 στο Μπουρούντι της Αφρικής, όπου ανέπτυξα επιτυχώς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τους καρπούς της δραστηριότητάς μου διέθεσα για επενδύσεις στην Ελλάδα και για την προαγωγή των Ελληνικών και Ορθόδοξων Κοινοτήτων στην Αφρική και κοινωφελών δράσεων στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, τη Μυτιλήνη. Οι επενδύσεις που πραγματοποίησα στην Ελλάδα έγιναν όλες με εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού νομότυπα (με τα γνωστά τότε ως ροζ αποδεικτικά)».

Παρόλα αυτά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε σπεύσει να υιοθετήσει με ανακοινώσεις της το σχετικό δημοσίευμα (σ.σ. αντίστοιχη κίνηση είχε κάνει και μετά από δημοσίευμα του Έθνους, ενοχοποιώντας τότε τον γ. Κουμουτσάκο) ενώ ο κύκλος των δημοσιευμάτων διευρύνθηκε.

Με τη συνέχεια να δίνεται στα... δικαστήρια.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Το ένα και μοναδικό μηδενικό στο κόσμο που έχει αρνητικό πρόσημο.

 2. S.Porky 14:42 11/04/2016

  Έτσι Μπράβο! Το Λασπόλουτρο κλεινει πληγες, σταματα τα αιματα, κάνει καλό στους ρευματισμούς,(νευραλγίες, νεφρίτιδες, ουρικό οξύ, ισορροπία κ.ά όπως ψωρίαση και τα εκζέματα.
  Αυτό το λένε και κορυφαίοι ιατροί όπως η Λα γκαρντ ο Σόϊμπλε και άλλοι.
  Έτσι είναι Δημοσθένη μου, αιμορραγία είναι αυτή και θα πεθάνουν οι προηγούμενοι οι τωρινοι και οι επόμενοι αν δεν αλληλοβοηθηθούν στην επάλειψη και το μείγμα της λάσπης πού είναι αναγκαίο να ανανεώνεται.

 3. Πριν από τις μηνύσεις σας , θα περίμενε ένας πολίτης την δική σας μεταμέλεια κ. Σαμαρά
  για τα φρικτά πεπραγμένα σας και την απαράδεκτη πολιτική σας στάση και απόσταση από την προσπάθειες των προηγουμένων σας που θυσιάστηκαν για να σωθούμε.
  Αντιπαλότητα και κόντρα σε αυτούς που πάλι τα δικά σας λάθη και εγκληματικές πολιτικές ενέργειες των Κυβερνήσεων του Καραμανλή στίς οποίες συμμετείχατε και σεις προσπάθησαν να διορθώσουν .
  Θυμόσαστε τους «Σταζιέρς και τις προεκλογικές προσλήψεις Δ/Υ του υπουργείου Πολιτισμού ;
  Mεαυτά ειπωμένα , δεν επικροτώ τα γλοιώδη του κίτρινου τύπου , διαχρονικά .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.