ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση με Νταβούτογλου

Μέρκελ, Τουσκ, Τίμερμανς στην Τουρκία για το προσφυγικό

Το Σάββατο φτάνουν στην Τουρκία η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς. Αφού επισκεφθούν το κέντρο προσφύγων και μεταναστών στο Γκαζιαντεπ, θα συναντήσουν τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.
merkel

Σκοπός της επίσκεψης των Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερμανς είναι να αποκατασταθούν οι σχέσεις Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που παραμένουν οι επιφυλάξεις σχετικά με την συμφωνία, η δυσφορία της τουρκικής πλευράς για τη βίζα προκαλεί αντιδράσεις στην ευρωπαϊκή πλευρά και το περιστατικό με την δίωξη του Γερμανού κωμικού δημιουργεί προβλήματα στο Βερολίνο.

Ενόψει της επίσκεψης της αντιπροσωπείας, οι τουρκικές αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο Γκαζιαντέπ καθώς η επαρχία συνορεύει με περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ενώ έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις με ρουκέτες που προέχρονται από τη συριακή πλευρά των συνόρων, κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Μέρκελ, μαζί με τον Τουσκ, και τον Φρανς Τίμερμανς θα συναντήσουν τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, θα συζητήσουν την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση, αφού επισκεφθούν τον προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Νιζί. Σκοπός της επίσκεψης είναι να συζητηθεί η εφαρμογή της συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.