ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Μίκης Θεοδωράκης: 49 χρόνια μετά η δικτατορία φαντάζει σαν μια μαύρη κουκίδα στη ζωή μου

«Σαν σήμερα, πριν 49 χρόνια έγινε η Δικτατορία. Μέσα στον Ωκεανό της Μουσικής στον οποίο έζησα, το γεγονός αυτό φαντάζει μέσα μου σαν μια μαύρη κουκίδα...» αναφέρει σε δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή την «μαύρη» επέτειο της 21ης Απριλίου αλλά και της συναυλίας με έργα του στο Μέγαρο Μουσικής την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου (ώρα 20.30).
Mikis1

Ο λόγος για τη συναυλία με τα εμβληματικά έργα του «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων», «Κασσιανή» και «Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.. Τα έργα του συνθέτη θα ερμηνεύσουν η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και η Χορωδία Αρμονία Ατενέα υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου. Συμπράττει ο λυρικός τραγουδιστής Τάσος Αποστόλου (μπάσος).

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίκης:

«Την Κυριακή στο Μέγαρο Μουσικής θα ζήσω μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Με την βοήθεια της Ορχήστρας "Καμεράτα", θα πάω πίσω στον χρόνο, στα 1942, τότε που συνέθεσα το πρώτο αξιόλογο έργο μου, την "Κασσιανή" και αμέσως πάλι στο σήμερα, στην τελευταία μουσική σύνθεση της ζωής μου, την "Ραψωδία για Ορχήστρα" (2009).

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στην Ζωή που με αξίωσε να ζήσω μια τόσο συγκλονιστική εμπειρία.

Μίκης Θεοδωράκης»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.