ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Στη Βουλή

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Ν. Ξυδάκη

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρη Παπαδόπουλου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη για επεισόδιο στο χώρο της «Στοάς του Βιβλίου» την 1η Απριλίου 2015, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται ακόμη ο σωματοφύλακας του κ. Ξυδάκη, αστυνομικός Γιάννης Σφακιανάκης, και ο τέως διευθυντής του γραφείου του εν λόγω αναπληρωτή υπουργού, Παναγιώτης Δούρος.

Το επεισόδιο στη «Στοά του Βιβλίου» διαδραματίστηκε με αφορμή τη θέση του νέου γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Όπως αναφέρει στην μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Ξυδάκης δεν δεχόταν να υπογράψει το διορισμό του, παρά το γεγονός ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών στη θέση του γενικού διευθυντή.

Στη μηνυτήρια αναφορά του ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι στη «Στοά του Βιβλίου» ο αστυνομικός εμπόδισε τον σκηνοθέτη να πλησιάσει τον κ. Ξυδάκη, ενώ λίγες μέρες πριν ο κ. Δούρος φέρεται να τον είχε εξυβρίσει.

Ο κ. Παπαδόπουλος αποδίδει στον κ. Ξυδάκη ηθική αυτουργία στο αδίκημα της έργω εξύβρισης του αστυνομικού κ. Σφακιανάκη. Δηλαδή στρέφεται τόσο κατά του κ. Ξυδάκη, όσο και κατά του αστυνομικού κ. Σφακιανάκη.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, διαβιβάστηκε στη Βουλή ως προς τον κ. Ξυδάκη μόνο και προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ή μη της ασυλίας του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.