ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ

Μείωση κερδών κατά 6,7% για την JPMorgan

Η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα βάσει ενεργητικού, ανακοίνωσε σήμερα μείωση 6,7% στα τριμηνιαία κέρδη καθώς αυξήθηκε το κόστος για την κάλυψη πιθανώς μη εξυπηρετούμενων δανείων σε προβληματικές εταιρίες σχιστολιθικού πετρελαίου, ενώ μειώθηκαν τα διαπραγματευτικά έσοδα και τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική.
morgan

Ωστόσο, τα κέρδη ανά μετοχή και τα έσοδα ξεπέρασαν τις χαμηλότερες προβλέψεις των αναλυτών.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας μειώθηκαν στα 5,52 δισεκ. δολάρια για το πρώτο τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου από 5,91 δισεκ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, μειώθηκαν στα 1,35 δολάρια από τα 1,45 δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφωθούν στα 1,26 δολάρια, σύμφωνα με το Thomson Reuters I/B/E/S.

Τα συνολικά της έσοδα μειώθηκαν κατά 3% στα 24,08 δισεκ. δολάρια, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 23,40 δισεκ. δολάρια. Η JPMorgan είναι η πρώτη αμερικανική τράπεζα που ανακοινώνει τα οικονομικά της αποτελέσματα μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, τον Δεκέμβριο να αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.