ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΪΜΠΛΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ 90 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ 35% ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ...

Καθυστέρησα την επιστροφή μου από τις ΗΠΑ επειδή την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή πληροφορήθηκα, από έγκυρη αμερικανική πηγή, ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έφτασε με το κυβερνητικό αεροσκάφος στην Ουάσιγκτον σε μυστική αποστολή προκειμένου να συζητήσει με τον Τζακ Λιού την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και την ένταξή της στη ζώνη του δολαρίου.

Σημειώνουμε πως η πρόταση είναι του Πάνου Καμμένου διατυπωμένη από παλιά και ο υπουργός Άμυνας τη συζήτησε εκτενώς προ δεκαημέρου με την ηγεσία του Ανωτάτου Αμερικανο-Εβραϊκού όταν επεσκέφθη την αμερικανική πρωτεύουσα. Η ηγεσία του Συμβουλίου την βρήκε όχι μόνον ενδιαφέρουσα, αλλά διαβεβαίωσε τον Πάνο Καμμένο πως σε περίπτωση συντεταγμένης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ το εβραϊκό λόμπι θα πραγματοποιήσει επενδύσεις δις δολαρίων και θα προτρέψει κι άλλους, που επηρεάζει, να το κάνουν.

Και το πιο σημαντικό παρείχαν διαβεβαίωσεις πως ο Πρόεδρος Ομπάμα και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο ώστε να μην υπάρξουν γεωπολιτικές, στρατιωτικές, διπλωματικές και άλλου είδους επιπτώσεις στη χώρα μας σε περίπτωση που λάβει την απόφαση εξόδου από το ευρώ.Επιστρέφοντας στην Αθήνα ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη για τις συζητήσεις που είχε. Μάλιστα ο Πάνος Καμμένος είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως μπροστά του και σε ανοιχτή ακρόαση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου μίλησε μέσω Skype με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είπε πως στην περίπτωση αυτή η Γερμανία θα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της να δώσουν όχι 60 αλλά 90 δις στην κυβέρνηση Τσίπρα και ταυτόχρονα να διαγράψουν το 35% του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στην Άγκελα Μέρκελ "για να διαπιστώσει αν όντως ενημερώθηκε η καγκελάριος από τον Σόιμπλε για τα όσα συμφώνησε με το αμερικανοεβραϊκό συμβούλιο ή έκαναν πλάκα στον Πανάρα" μας είπε συνεργάτης του πρωθυπουργού. Όταν η Μέρκελ του είπε πως έτσι έχουν τα πράγματα και τον ενθάρρυνε και αυτή να το πράξει ο Τσίπρας, κατόπιν προτροπής του Νίκου Παππά, τηλεφώνησε στον Λευκό Οίκο. Ο Μπαράκ Ομπάμα απουσίαζε στην Κούβα και έτσι μίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος του είπε πως ενημερώθηκε από το Συμβούλιο και οι ίδιος συμφωνεί. Όταν δε επιστρέψει, ο Ομπάμα από την Αβάνα θα τον ενημερώσει, αλλά όπως είπε ο Τζακ Λιού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού ο Αμερικανός Πρόεδρος συμφωνεί.

Και ο λόγος είναι πως ΗΠΑ και Γερμανία έχουν συμφωνήσει στην διάλυση της ευρωζώνης και στο σπάσιμο της Ε.Ε σε έξι κύκλους κρατών-μελών με κάθε κύκλο να έχει έναν ισχυρό επικεφαλής (π.χ. Η Κεντρική Ευρώπη την Γερμανία, η Δυτική Ευρώπη τη Γαλλία και ούτω καθ' εξής). Με αυτό τον τρόπο θα λύσουν πιστεύουν και το πρόβλημα της Βρετανίας -που θα είναι επικεφαλής του βορειοδυτικού κύκλου- καθώς το Λονδίνο θα έχει υπό τον έλεγχο του την Ιρλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία. Οι επικεφαλής των έξι κύκλων θα αποτελούν και την ηγεσία της Ε.Ε. και είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ότι το ευρώ θα αντικατασταθεί από έξι νομίσματα -ένα για κάθε κύκλο χωρών με τη μεταξύ τους ισοτιμία να μπορεί να κυμαίνεται σε ένα εύρος συν-πλην 30% από αυτή που θα οριστεί αρχικώς ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται δημοσιονομικά θέματα και μέσω νομισματικών υποτιμήσεων.

Μετά και τη συζήτηση με τον Λιού ο Τσίπρας έστειλε, σε μυστική αποστολή, τον Τσακαλώτο να συζητήσει με τον Αμερικανό ομόλογό του τις λεπτομέρειες του θέματος. Σήμερα ή το αργότερο αύριο ο πρωθυπουργός, έχοντας ενημέρωση και από τον Τσακαλώτο, θα συγκαλέσει το υπουργικό συμβούλιο για να λάβει την ιστορική αυτή απόφαση. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που καθυστερεί να κλείσει η αξιολόγηση. Ο Τσίπρας δεν θέλει να λάβει πρόσθετα μέτρα 5,5 δις και να μην έχει, όπως του έχει διαμηνυθεί αρμοδίως, καμία ελάφρυνση του χρέους.

Με αυτό τον τρόπο αφενός γίνεται όντως ο "εμβρυουλκός" κατακλυσμιαίων αλλαγών στην Ευρώπη, αλλά και, όπως ονειρεύεται παιδιόθεν, στον κόσμο και αφετέρου μπορεί να προκηρύξει δημοψήφισμα ή εκλογές (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη) για τις 29 Μαΐου και να τις κερδίσει, αφού θα έχει μαζί του, όπως διακαώς επιθυμεί, ξανά τη Ζωή, τον Λαφαζάνη και τ' άλλα αριστερά παιδιά που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα τον βρίζουν ως "προδότη". Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η αντιπολίτευση, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που απορρίπτουν οποιαδήποτε πρόταση εξόδου της χώρας από το ευρώ; Τα περιθώρια αντίδρασης, εκτιμάται, πως δεν θα είναι μεγάλα αφού οι ηγεσίες τους μάλλον θα υπακούσουν στην βούληση των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Διαβάζοντας τα ανωτέρω νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι άξιζε η παράταση της παραμονής μου εκείθεν του Ατλαντικού. Αν μη τι άλλο το ρεπορτάζ είναι συγκλονιστικό και πιθανότατα ιστορικό, αφού η πιθανότητα να υπαναχωρήσει κάποια από τις τρεις πλευρές της συμφωνίας είναι, όπως λέγεται, πολύ μικρή έως μηδαμινή. Να θυμάστε λοιπόν καλά την ημερομηνία που το διαβάσατε: 1 Απριλίου 2016...

11 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. AlexV 15:38 03/04/2016

  Προέτρεξες να παρουσιάσεις γκάλοπ του σκαί, τα σημερινά που είναι τα αντίθετα, τσιμουδιά!! Δε μας τα λες καλά κύριε Φελεκη.. Τουλάχιστον να παρουσιάζονται και τα δυο ψεύδη!

 2. Uncle. K 21:45 02/04/2016

  Καλό μήνα κι΄Από μένα Φελνίκο καί λοιποί αναγνώστες.
  Μόνο πού πολύ φοβάμαι ότι τό σενάριο μέ τό σπάσιμο τού Ευρώ σέ δυό ή τρείς ζώνες καί τού Γκρέξιτ έχει μέν φύγει προσωρινά απ” τό τραπέζι τών Βρυξελλών αλλά βρίσκεται στό τραπέζι τού Σόι-μπλε καί θά αιωρείται πάνω απ” τά κεφάλια τών Ελληνικών κυβερνήσεων είτε δεξιές είναι είτε αριστερές.

 3. Φελνικο Αρχοντα παρε μας τα υπαρχοντα!!! ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ εκτος απο ολα τα αλλα

 4. Καλό μήνα παππού ….

 5. Θ.Τ. 11:58 01/04/2016

  Καλό μήνα Κε Φελνίκο μας

 6. freeman 11:38 01/04/2016

  ΕΙΠΑΜΕ, ΝΑ ΛΈΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΆ ΤσιπροΚαμενιά (βλ: ΨΕΥΤΙΑ) …

  • Και γω πιστεύω πως ειναι τσιπροκαμμενιά, αλλα ο μπαγασας ο Φελνικος το έγραψε με τόση αληθοφάνεια που στην αρχή ομολογώ ότι μπερδεύτηκα

 7. ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ….

  Παυλόπουλοι ΚαΜένοι καλόγηροι- μας κατέστρεψαν !!!

  *Πάνε τα δομημένα ομόλογα,
  *πάνε οι ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
  *πάνε οι offshore Βουλγαράκη, που ήταν νόμιμες και ηθικές,
  * οι ανταλλαγές με τον Εφραίμ, φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
  *οι απαγωγές των Πακιστανών,
  *το Σινούκ,
  *ο Ζαχόπουλος,
  *ο Βαρθολομαίος,
  *ο Χούπης,
  * ο Παυλόπουλος και οι στημένοι διαγωνισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των δικών τους παιδιών με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
  *οι κουμπάροι Πανάγοι και σια,
  * η απογραφή,
  *η επιτήρηση,
  *η κουτοπόνηρη αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
  *τα κρυφά ομόλογα,
  * τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
  *τα γκόλντεν μπόϋς,
  *τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
  *το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.

  *Ξεχάστηκε ο διπλασιασμός του χρέους και η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
  *Ξεχάστηκαν όλα τα απίθανα και πρωτόγνωρα σκάνδαλα της Δεξιάς και έμεινε να φταίει ένας και μοναδικός.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου.

  ΣΧΟΛΙΟ: Δυστυχώς δεν ήταν 1η Απριλίου όταν συνέβησαν όλα αυτά.
  Τα ζήσαμε , τα ζούμε και οι »ΤΣΙΠΤΟκαΜένοι» εντελώς συμπεριφέρονται σαν υπάλληλοί του…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.