ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις γυναίκες

Μητσοτάκης: Η ΝΔ μόνη εναλλακτική δύναμη απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ μίλησε σε πάνελ που διοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Θέσεων του κόμματος με θέμα "Ευρωπαϊκές προκλήσεις το 2016".
Με αφορμή την επιτυχία της Κύπρου να επιστρέψει στις αγορές ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι " απέδειξε πως όταν υπάρχει βούληση, θέληση, σχέδιο και πρόγραμμα, μπορεί μια χώρα να βγει από το μνημόνιο συντομότερα".
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η πρώτη πρόκληση για την Ευρώπη ήταν και παραμένει αυτή της ατελούς ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης.
Ως δεύτερη μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη ανέφερε τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.
"Δυστυχώς η Ευρώπη απέδειξε ότι δεν είχε τα απαραίτητα γρήγορα αντανακλαστικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου", συνέχισε επισημαίνοντας πως το επόμενο πεδίο δοκιμασίας είναι πως θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.
Επ´αυτού ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως πρόταση που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, την ενιαία φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

"Η Ελλάδα, η χώρα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης μεταξύ των δυνάμεων του λαϊκισμού και της κοινής λογικής, η δική μας χώρα θα δώσει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι ο λαϊκισμός, οι εύκολες υποσχέσεις δεν μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα. Το εκκρεμές του λαϊκισμού θα κινηθεί πίσω σε πολιτικές κοινής λογικής και μετριοπάθειας", συνέχισε.
Είπε επιπλέον ότι η ΝΔ είναι "η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά".
Τόνισε παράλληλα ότι η Ευρώπη, παρά τα προβλήματά της, εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο που μπορεί να ζει κανείς και πως ο ίδιος οραματίζεται την Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΕ.

"Η ΝΔ και η Ελλάδα με νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει ισχυρό και πρωταγωνιστικό ρόλο", συμπλήρωσε.

Μήνυμα στήριξης στις γυναίκες που βιώνουν πολύ έντονα την κρίση στη χώρα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε παράλληλη εκδήλωση του τομέα γυναικών της ΝΔ στο συνέδριο του κόμματος.

«Προέρχομαι από μια γυναικοκρατούμενη οικογένεια» είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως αποφάσισε να διατηρήσει την ποσόστωση των γυναικών στα κομματικά όργανα.

«Θα διώξουμε την πιο ανίκανη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Με τον δικό σας αγώνα θα αντιστραφεί και η δημογραφική προτίμηση των γυναικών στον κ. Τσίπρα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως ειδικά σε συνθήκες μεγάλης κρίσης «οι γυναίκες τραβάνε το μεγάλο ζόρι».

Όπως είπε, αυτές κρατάνε το νοικοκυριό και κάνουν τρεις δουλειές σε μια, ενώ τόνισε πως με την κοινωνική πολιτική που θα υλοποιήσει η ΝΔ θα στηριχθεί η γυναίκα στην οικογένεια και την κοινωνία.

«Θα δώσουμε ευκαιρίες στις γυναίκες να αναδείξουν τα πολιτικά τους ταλέντα. Ξέρουμε πολύ καλά μέσα στα νοικοκυριά ποια είναι η δυνατή φωνή που καθορίζει την ψήφο και των ανδρών και εσείς θα δώσετε τη νίκη στη ΝΔ» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στις γυναίκες του κόμματος.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Θειος 20:48 23/04/2016

    Καί ποιός σούπε οτι η Ελλάδα αυτή τήν στιγμή χρειάξεται εναλλακτική; Είναι δυνατόν α σέ ψηφίσει κάποιος έστω καί αν ξέρει οτι εισαι λιγο καλύτερος από τό χειρότερο; Γιατί; ………..
    Για΄νά βρεθεί κάπιος σέ κάναδυό μήνες να πεί οτι είναι λίγο καλύτερος από εσένα κύριε Μιτσοτάκη;
    Μέ συγχορείτε βέβαια για τήν παρέμβαση αλλά Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται μιά Κυβέρνηση τήν οποία θά αφήσετε νά κάνει τήν δουλειά της γιά τά επόμενα τέσσερα χρόνια χωρίς νά πληρώνει κάποιον για νά τελλελιζει κάθε μέρα «εμείς η΄μαςτε Κυβέρνηση μέ ορίζοντα τετραετίας». Ακούσατε κα σέ καμιά άλλη χώρα π.χ από αυτές τίς χώρες πού συνεργάζεστε αυτές των Δανειστών, να κάνει τό ιδιο;
    Αν καμιά από αυτές ασχολειτο κάθε μέρα μέ τό πώς θά σώσει τόν εαυτό της…. ή Ελλαδα θα βούλιαζε, θά πήγαινε στόν πάτο, θά πνιγόταν στό Αιγαίο παρέα μέ τούς πρόσφυγες.
    Αντε, καί προσεκτικά στήν Αθήνα.

  2. NMan. 15:47 23/04/2016

    Η συνεργασία Σαμαρά-Ψυχάρη και ΣΙΑ,
    ==============================
    δεν πρόκειται να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, για τον απλούστατο λόγο ότι ίδιον της ακραίας λαϊκής δεξιάς στην Ελλάδα είναι
    η υποκρισία, η ψευτοσεμνοτυφία ως προπέτασμα της χυδαιότητας, η πατριδοκαπηλία και η λογική του
    «τα δικά μας δικά μας και τα ξένα πάλι δικά μας».
    Ο Ανδρέας Ψυχάρης, είναι γιος του Σταύρου Ψυχάρη, διευθύνοντος συμβούλου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη που εκδίδει τα ΝΕΑ, το ΒΗΜΑ και συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Είναι επίσης αδερφός του Παναγιώτη Ψυχάρη, εκτελεστικού αντιπροέδρου του ΔΟΛ.

    Πλέον, ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να ισχυριστεί ότι γύρω του έχει συνασπιστεί η ελίτ της Διαπλοκής και των «νταβατζήδων». Θυμίζω ότι στενός σύμβουλος του είναι…

    …και ο Γιώργος Χαρβαλιας, πρώην διευθυντής του «πράσινου» Έθνους, μιας εφημερίδας που αποτελεί τη φωνή του υπερεργολάβου Γιώργου Μπόμπολα.

    Ταυτόχρονα, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ είναι εδώ και καιρό ο Γιάννης Μιχελάκης, πρώην διεθυντής του κίτρινου Ελεύθερου Τύπου ενώ διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» έχει αναλάβει η Μαριάννα Πυργιώτη, πρώην αρχισυντάκτρια της Realnews.
    Αν το έκαναν οι απέναντι, θα ήταν προδοσία, για τον λαϊκό δεξιό όμως το ότι ο Ηγέτης (αθάνατο Antinews…) προσεταιρίστηκε το γιο του μέχρι πρότινος νταβατζή είναι μαγκιά.
    Έτσι είναι αυτό το πολιτικά απαίδευτο μπουλούκι που σέρνει ξοπίσω του ο Αντώνης, αν μη τι άλλο, ας του αναγνωρίσουμε ότι ξέρει σε τι κοινό να στοχεύσει.

  3. NB 15:30 23/04/2016

    Οι τεράστιες ευθύνες Καραμανλή- Προβόπουλου- Αλογοσκούφη
    ===================================================
    Το ναρκοπέδιο στο οποίο μπήκε η ελληνική οικονομία και, κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες, είχε χαρτογραφηθεί από το… 2008.

    Η συγκλονιστική όσο και όψιμη αποκάλυψη του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου ότι εκείνη τη χρονιά, πριν ακόμη από το Καστελόριζο και την ανακοίνωση για προσφυγή της χώρας στο μνημονιακό δρόμο των
    δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας, απεκρύβησαν οι μαύρες προβλέψεις για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, προκαλεί…σοκ και δέος.

    Ήδη από το 2008 είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χώρα, με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εσωτερικών παραγόντων σε συνδυασμό και με τα «μαύρα κοράκια» της παγκόσμιας οικονομίας που οδήγησαν σε ένα ντόμινο
    καταστροφικών εξελίξεων.

    Ο κ. Προβόπουλος από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) αποκάλυψε ότι ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα σε έκθεσή του το 2008 είχε προβλέψει ότι μακροπρόθεσμα το χρέος της ελληνικής οικονομίας θα έφτανε το 800% του ΑΕΠ καθώς το αναλογιστικό χρέος των ταμείων ανερχόταν στο 400% του ΑΕΠ.
    Και ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, οκτώ χρόνια μετά, με ειλικρίνεια παράδοξη, πρόσθεσε: «Τον παρακαλέσαμε (σ.σ. τον Μπομπ Τράα) να μη τη δημοσιεύσει»….
    Όπερ και εγένετο… !!!!!!!!
    =======================
    Η έκθεση βεβαίως δημοσιεύτηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, το 2009, όταν η
    πορεία προς την «άβυσσο» είχε ήδη αρχίσει με τη χώρα να βιώνει τη πιο σοβαρή κρίση από το 1993, με το υψηλότερο δημόσιο έλλειμμα και το δεύτερο υψηλότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε.

    Αναζητήσαμε και βρήκαμε τη συγκεκριμένα έκθεση με συντάκτες τον κ. Μπομπ Τράα, αλλά και τη γνώριμη πλέον σε όλους, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο… Hilton. Σε
    αυτήν την έκθεση αναφερόταν ότι το χρέος μπορεί να εκτιναχθεί στο 800% του ΑΕΠ έως το 2060.
    Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα:
    ===============================================
    -Ποιοι ήταν αυτοί που «παρακάλεσαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.
    Προβόπουλος, ώστε να μη δημοσιευτεί η έκθεση;
    -Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης;
    -Αν ναι, υπήρξε επισήμως απόφαση και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;
    ——————————————————————–
    -Αντηλλάγησαν επιστολές με το ΔΝΤ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το που στηρίζονταν οι προβλέψεις και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
    ———————————————————
    -Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Γιώργος Προβόπουλος είχαν τις ίδιες εκτιμήσεις με τον Μπομπ Τράα και αν ναι, τι χειρισμό πρότειναν στο οικονομικό επιτελείο και τον τότε πρωθυπουργό;

    Ο κ. Προβόπουλος υποχρεούται να απαντήσει
    ==========================================
    ή όποιος άλλος εκτός από εκείνον γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Θα είναι δείγμα ελάχιστου σεβασμού στις «θυσίες», όπως επανειλημμένα λένε οι ταγοί της εξουσίας,
    των Ελλήνων πολιτών.

  4. NM 15:24 23/04/2016

    ΠΟΝΤΑΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΟΙ…ΚΑΡΑΜΑ(Ν)ΛΑΚΗΔΕΣ !!!!Σ
    Η είδηση αυτή έχει ιδιαίτερη μεγάλη και χρονική αξία, αφού με τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα η ελληνική τράπεζα που αγόρασε CDS είναι κρατική και πρόκειται για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
    Οπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου, στις 9 Αυγούστου 2009, για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
    Ολες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ.
    Με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
    Οταν όμως μία ελληνική τράπεζα αγοράσει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.

    Η Κρατική Τράπεζα ,επί κυβερνήσεως Καραμανλή και…Καμμένου ‘’επαιξε’’ τον Αύγουστο του 2009, θεωρώντας σίγουρη ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της Ελλάδας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.