ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Συνέδριο της ΝΔ

Μητσοτάκης: Συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες

Στους πολίτες από τη δεξιά μέχρι τη σοσιαλδημοκρατία, που επιθυμούν “επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα”, απευθύνθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου του κόμματος με σύνθημα “Οξυγόνο για την Ελλάδα”.

Mήνυμα ότι η ΝΔ αλλάζει σελίδα έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 10ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε ριζικές αλλαγές στη λειτουργία της ΝΔ, η οποία, όπως είπε, δεν θέλει απλώς να κερδίσει τις εκλογές αλλά επιθυμεί να αλλάξει την Ελλάδα. Παράλληλα, είπε πως η ΝΔ σήμερα δεσμεύεται και υπογράφει μια συμφωνία αλήθειας με όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Χρησιμοποίησε επίσης τους όρους “Νέα Μεταπολίτευση” και “νέα Ελλάδα”, βάζοντας ως χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο βιοτικό επίπεδο προ κρίσης το 2021, στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 και δήλωσε βέβαιος ότι αυτό μπορεί να συμβεί εάν η Ελλάδα ακολουθήσει το παράδειγμα χωρών όπως η Κύπρος που βγήκε από το μνημόνιο.

Τα 5 Αλφα

“Την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας διαπερνούν «τα 5 Άλφα», Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αρχίσει να δουλεύει ξανά! Να αρχίσει πάλι να παράγει”".

"Εδώ γεννιέται ένας νέος Πατριωτισμός που ενώνει όλους τους Έλληνες σε μια κοινή ιστορική αποστολή: Την αναμόρφωση της Ελλάδας. Όλες και όλοι μαζί, ενωμένοι στην κοινή αποστολή, φέρνουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας που ασφυκτιά, στην Ελλάδα μας που κινδυνεύει, τολμάμε μαζί και αλλάζουμε τη ΝΔ, τη μετατρέπουμε στο σπίτι που μπορεί να στεγάσει τις ελπίδες και τα όνειρα όλων των Ελλήνων" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

"Τον Ιανουάριο μου αναθέσατε μια πολύ μεγάλη ευθύνη: Να βγάλουμε τη χώρα από την ασφυξία. Να φέρουμε οξυγόνο στην Ελλάδα μας. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει ένας νέος δημιουργικός κύκλος ανασυγκρότησης. Η νέα μεταπολίτευση. Με κεντρική δύναμη ξανά τη ΝΔ. Μέσα στη θύελλα της μνημονιακής πραγματικότητας, ένα κόμμα άντεξε μόνο γιατί είχε ρίζες, γιατί υπηρετεί αξίες. Η Νέα Δημοκρατία" πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρει απλώς και μόνο να κερδίσει τις εκλογές. "Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στην πατρίδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού ευχαρίστησε τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, είπε: "Για μένα δεν υπάρχουν καραμανλικοί, μητσοτακικοί, σαμαρικοί. Το απέδειξα με τις πράξεις μου. Οδηγός μου είναι μόνο η αξιοκρατία". Όπως σημείωσε, είναι αποφασισμένος να μην είναι πρόεδρος μια κλίκας αλλά δημοκρατικός πρόεδρος ενός σύγχρονου, ανοιχτού, νοικοκυρεμένου κόμματος.

"Αφήνουμε πίσω τις κακές πρακτικές του παρελθόντος. Παραγοντισμοί και φέουδα δεν χωράνε στη ΝΔ" επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. "Ο τυχοδιωκτισμός και η ανικανότητα της «πρώτη φορά Αριστερά» μας γύρισαν πολύ πίσω. Αφήνουμε πίσω την κρίση και τα λάθη του χθες. Xτίζουμε την Ελλάδα του 2021, την περήφανη Ελλάδα της εθνικής αυτοπεποίθησης" σημείωσε.

“Η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει. Αποστολή μας είναι να επαναφέρουμε την Πολιτική με Π κεφαλαίο. Η πολιτική μας υπηρετεί δύο θεμελιώδεις αρχές: ελευθερία και αλληλεγγύη. Όλες οι πολιτικές μας εμπεριέχουν αυτές τις δύο έννοιες”, συνέχισε, λέγοντας πως προτείνει σε όλους τους Έλληνες μια συμφωνία αλήθειας.

"Εμείς σήμερα δεσμευόμαστε και υπογράφουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες πολίτες. Μία Συμφωνία με δύο μόνο άρθρα: Άρθρο 1. Οι πολίτες μας εμπιστεύονται να χαράξουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε Άρθρο 2: Εμείς λέμε και πράττουμε πάντα την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή, σε κάθε σημείο της κοινής μας πορείας. Η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ αφορά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας, της νέας μεταπολίτευσης, την Ελλάδα του 2021” είπε και συμπλήρωσε:

"Οι ενεργοί πολίτες πολλαπλασιάζονται στις τάξεις μας γιατί γνωρίζουν ότι εμείς είμαστε το κόμμα που θα δώσει τη λύση. Ενωμένοι ξεκινάμε τη μάχη για να δυναμώσουμε ξανά την Ελλάδα. Είμαστε η πανίσχυρη δύναμη αλλαγής. Ξεκινάμε τη νέα μεγάλη αποστολή μας. Σηκώνουμε τις σημαίες ενός νέου ξεκινήματος" κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΧΑΜ 11:40 23/04/2016

    Γράφει ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ υπουργός το 2008 !!

    Επιστολές φωτιά του Π Δούκα στον Κ. Καραμανλή για το …
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=413313
    31 Ιουλ 2011 – Π. Δούκα προς το Μέγαρο Μαξίμου στις οποίες περιγράφεται επακριβώς ο κίνδυνος και αυτό … «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια».
    ΔΟΥΚΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ .
    «Πουλήστε σε Ελληνες αεροδρόμια και λιμάνια»
    Από τον Οκτώβριο 2008 ο κ. Π. Δούκας είχε υποβάλει αναλυτικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης.
    Στην επιστολή με ημερομηνία 22 Οκτωβρίου 2008 επεσήμαινε στον Πρωθυπουργό: «Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η συμπεριφορά των διεθνών αγορών απέναντι στα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.Το επόμενο δωδεκάμηνο το Ελληνικό Δημόσιο θα χρειαστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του και τα χρεολύσια. Χρειάζεται η απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών».

    Στην επιστολή του ο κ. Δούκας πρότεινε μια σειρά μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που δεν θα απαιτούν μεγάλες νέες δαπάνες.

    ΥΓ. Καραμανλής προς Δούκα: ΑΣΤΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ….!!!!

  2. ΝΜ 11:36 23/04/2016

    ΕΠΙΟΡΚΟΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΣ KAI ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ !

    Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που ΜΑΘΑΜΕ την προδοσία και την χρεοκοπία.
    Έκτοτε, σαν να μην συνέβη τίποτε, το κατεστημένο και η κλίκα της δεξιάς εξακολουθούν να συγκαλύπτουν τον επίορκο που από τότε μέχρι σήμερα ‘’απολαμβάνει’’ προνομίων και ασυλίας που δεν αρμόζει σε ανέντιμους επίορκους και αμετανόητους ανθέλληνες.
    Πέντε χρόνια βουλευτικής και πολιτικής ασυλίας , στον ηθικό αυτουργό της χρεοκοπίας μας και της καταστροφής μας είναι ένα ακόμη δείγμα των ΝΕΟΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ’’ της επάρατης ‘’εθνικοφροσύνης’’.

    Ο Καραμανλής “κυκλοφορεί ανενόχλητος”;
    στα σαλέ της Ελβετίας και της ορεινής Αρκαδίας και στα ακριβά εστιατόρια;
    Η θέση του Καραμανλή είναι στη φυλακή για το όσα διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λάου.
    Ο λόγος που κρύβεται ο μουγγός , δεν είναι γιατί είναι συνέχεια μπουκωμένος , είναι γιατί οι δικηγόροι του τον συμβούλεψαν πως όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα, θα πρέπει να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και άρα ότι πει τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.
    Έγραψε έστω ένα άρθρο ο Μπουχέσας εδώ και 2,5 χρόνια για την πολιτική και την οικονομία ,μίλησε έστω και μια φορά στην Βουλή, πρότεινε έστω ένα μέτρο για αποφυγή της χρεοκοπίας , έκανε έστω ένα τηλεφώνημα στους πρώην πρωθυπουργούς συναδέλφους του, άφησε πίσω στο δημόσιο ταμείο έστω έναν από τους εισπραττόμενους μισθούς του (παρότι άεργος ) υπέρ των ανέργων ( 1.200.000 αθώοι πολίτες) ;
    Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω …σιωπεί ο Καραμανλής… θα μιλήσει ο Καραμανλής.. επιστρέφει ο Καραμανλής.. αθώος ο Καραμανλής

    ΥΓ.
    Και ο Τσίπρας γιατί τον ‘’συγκαλύπτει’’ και τον προστατεύει…???

  3. Η περίπτωση Λιάπη αποκαλύπτει

    Μ. Λιάπης: «Για ένα νέο ήθος»!
    ============================
    «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες». Η σοφή ρήση του λαού ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, στο πρόσωπο του οποίου απαξιώθηκε -όχι άδικα για τους …
    περισσότερους- μια ολόκληρη γενιά πολιτικών που συχνά με την αλαζονεία, την αμετροέπεια και την έπαρσή τους έχουν κατορθώσει να παραμένουν κραταιοί στο πολιτικό στερέωμα αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι για να έρθει μια τυχαία, άσχετη στιγμή που αποδεικνύεται πόσο μικροί, ελάχιστοι είναι στην πραγματικότητα.

    Πρώην υπουργός Μεταφορών, από πολιτικό τζάκι, με σημαντική πολιτική καριέρα και με μεγάλη ζέση να υπερασπιστεί ως πολιτική παρακαταθήκη τον νέο ΚΟΚ γράφοντας το 2007 στον πρόλογό του ότι «δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο αλλά κανόνας ζωής…».

    Την ίδια χρονιά ως υπουργός Μεταφορών είχε δώσει εντολή στην τροχαία να επιδώσει κλήση στον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, όταν διαπίστωσε πως υπάρχουν φωτογραφίες του στις οποίες εμφανιζόταν να οδηγεί μηχανή χωρίς κράνος.

    Η περίπτωση Λιάπη αποκαλύπτει περίτρανα το γεγονός ότι μολονότι η χώρα εδώ και μία πενταετία μαστίζεται από δεινή οικονομική δυσπραγία και παλεύει να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος, κεντρικά στελέχη του ελληνικού συστήματος συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, διατηρώντας το κλίμα διαχρονικής ατιμωρησίας του δημοσίου βίου.

    Επιπλέον, το καθεστώς της κακώς εννοούμενης ασυλίας των πολιτικών τεκμαίρεται από τις χλιαρές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις της ΝΔ της οποίας σημαίνον στέλεχος υπήρξε για έτη ο συλληφθείς. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι υπάρχουν οι εξαιρέσεις που έσπευσαν να τον αποκηρύξουν όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που τον αθώωσε λόγω …»βλακείας».

    Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο κ. Λιάπης το 2008 ως υπουργός Πολιτισμού έπαιρνε και το ΕΚΑΣ (6634,49) δηλώνοντας τον ίδιο χρόνο το σκάφος το ως φορτηγό λέγοντας στη συνέχεια πως πρόκειται για εκ παραδρομής λάθος.

    Ο κ. Λιάπης τα τελευταία χρόνια ιδιώτευε. Στις εκλογές του 2009 δεν συμμετείχε και μάλιστα έδειξε δημόσια ότι διαφωνούσε με την επιλογή του εξαδέλφου του, τότε πρωθυπουργού, κ. Κ. Καραμανλή, να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

    Επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση του κ. Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τις πρόωρες εκλογές ως ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη, για την οποία είπε τότε πως μπαίνει σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

    Πριν από την απόφασή του αυτή είχε βρεθεί στο στόχαστρο για την υπόθεση της Siemens και τη φιλική σχέση που διατηρούσε με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας στην Ελλάδα, τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο.

    Ο ίδιος τότε μιλούσε για «σκάνδαλο του ΠαΣοΚ» που επιχειρείται να μετακυλιστεί στη ΝΔ και εξαπέλυσε επίθεση στη Χαρ. Τρικούπη, τονίζοντας πως δεν είχε καμία ευθύνη για τον ΟΣΕ και για τον ΟΤΕ. Μάλιστα, τότε χρησιμοποιούσε το επιχείρημα πως υποχρεώθηκε η Siemens να επιστρέψει όλες τις ποινικές ρήτρες και κατατέθηκε αγωγή εναντίον της για περαιτέρω αποζημιώσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

    Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό πολιτική ο 63χρονος κ. Λιάπης δεν είχε διάθεση για επαφές και συνομιλίες με πολιτικούς και δημοσιογράφους.

    Εκανε επιλεκτικές συναντήσεις με λίγους και εκλεκτούς φίλους και συχνά ταξίδευε, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, αλλά και στη Μύκονο και στο Καρπενήσι. Στις αρχές του 2013 υποβλήθηκε σε επέμβαση έπειτα από ανεύρισμα στον εγκέφαλο.

    Εσχάτως τον συνάντησαν στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας να μαζεύει ελιές σε οικογενειακό αγρόκτημα. Εισπράττει δύο συντάξεις, μία ως πρώην βουλευτής και μία ως δικηγόρος, ενώ πολύ συχνά επέλεγε να επισκέπτεται το δικηγορικό γραφείο του αδελφού του.

    Οσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του διαπιστώνουν ότι έχει αρνητική εικόνα για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «ο Τύπος στην Ελλάδα είναι καφενείο», ενώ μεταξύ των τριών βιβλίων που έχει γράψει είναι και ένα με τον τίτλο: «Για ένα νέο ήθος»!

  4. Κόμμα για τα πέντε σας(5) «Α» κ.Μητσοτάκη,
    χωρίς παράλληλα να ζητάτε συγνώμη για τά εργα και τις ημέρες των Κώστα Μητσοτάκη βρώμικου ´89 ,
    Κώστα Καραμανλή διακυβέρνησης πτωχευσης και σήψης (2004–2009 ) και
    Αντώνη Σαμαρά , για τα Ζάππεια και προδοσία της πατρίδας ,προκειμένου να γευθεί την πρωθυπουργική καρέκλα …. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !

    Θα ειναι μιά καινούργια περιπέτεια όπου και σεις οπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ρίχνετε όλες τις ευθύνες και άδικες κατηγορίες στον πραγματικό ήρωα της σωτηρίας μας από την ολική καταστροφή , στον Παπανδρέου !

    Δεν περνάει πιά αυτό ..
    Να σηκώσουν ολοί τον Σταύρο του μαρτυρίου μας. Αρχίστε από εκεί λοιπόν.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.