• Πέθανε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μυζήθρα τηγανητή με φρέσκια ντομάτα

tiri-me-ntomata

Υλικά
600 γρ. μυζήθρα φρέσκια
1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
3 αβγά χτυπημένα
1/4 φλιτζανιού ξινόγαλα
1/4 φλιτζανιού αλεύρι
1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
..για τη σάλτσα
3 ντομάτες αποφλοιωμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
1 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη ψητή (από βάζο)
αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τον μαϊντανό σε μπλέντερ μέχρι να πάρουν παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Την αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την τηγανητή μυζήθρα. Ετοιμάζουμε τη μυζήθρα: Βάζουμε σε μπολ το τυρί, το μπούκοβο, το θυμάρι, το ξύσμα λεμονιού και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα με πιρούνι μέχρι να είναι εύπλαστο. Παίρνουμε ομοιόμορφα κομμάτια από το μείγμα του τυριού με μεγάλο κουτάλι και σχηματίζουμε μπάλες μετρίου μεγέθους. Τις απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάμε καλά με πιρούνι τα αβγά με το ξινόγαλα. Βάζουμε το αλεύρι με τη φρυγανιά σε πιάτο και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει, περνάμε ένα ένα τα μπαλάκια του τυριού από το αβγό αρχικά και μετά από το μείγμα φρυγανιάς μέχρι να παναριστούν καλά. Τηγανίζουμε το τυρί σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές του. Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα σε μπολ.

Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου

Πηγή : www.thecookbook.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.