ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες ισορροπίες ενόψει Συνεδρίου

ΝΔ: Οι διαγραφές είναι η αρχή και όχι το τέλος της έντασης

Κέρδη μετρά ο Μητσοτάκης από το «μαχαίρι» στην ΟΝΝΕΔ, στην αντεπίθεση οι διαγραφέντες.
sinedrio

Ενισχυμένος σε επίπεδο κοινωνίας και, υπό προϋποθέσεις, στο εσωκομματικό πεδίο εξέρχεται ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την επιλογή της σύγκρουσης με την ΟΝΝΕΔ και τους μέχρι πρότινος, ευκαιριακούς έστω, συμμάχους του Ανδ. Παπαμιμίκο και Β. Γεωργιάδη.

Παρά τα όποια εσωκομματικά της ελατήρια, η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα ανατροπής κατεστημένων καταστάσεων στο κόμμα και, συνεπώς, εντάσσεται στο αφήγημά του «Νέα Δημοκρατία από την αρχή». Το νέο κεφάλαιο θα είναι «ΟΝΝΕΔ από την αρχή» και θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Συνέδριο της Ν.Δ.

Εκεί όπου ο Πρόεδρος του κόμματος προσέρχεται, τελικά, ενισχυμένος δεδομένου ότι μετά την πρωτοβουλία του να αυξηθούν κατά 800, περίπου, οι αιρετοί που εκλέγονται ως σύνεδροι (οι περισσότεροι από τη φιλική προς τον κ. Μητσοτάκη Β' Αθήνας), είδε και τους 400 της ΟΝΝΕΔ να βγαίνουν εκτός μάχης, με αποτέλεσμα οι ισορροπίες στο συνέδριο να κλίνουν υπέρ του. Έτσι,
όσοι υπολόγιζαν να συμμαχήσουν με τους νεολαίους, όπως για παράδειγμα συνδικαλιστές, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλα ex officio μέλη του Συνεδρίου, βρίσκονται πλέον χωρίς ισχυρά ερείσματα αλλά και με σαφείς της προθέσεις του κ. Μητσοτάκη.

Ωστόσο, η χθεσινή εξέλιξη με τη διαγραφή του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη (είχε αναδειχθεί στην Προεδρία της ΟΝΝΕΔ ως αποτέλεσμα της συμμαχίας Μητσοτάκη – Παπαμιμίκου ενόψει του β' γύρου των εκλογών για την ηγεσία της ΝΔ) και την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου αποτελέι μόνον την αρχή και όχι, προφανώς, το τέλος της έντασης στο εσωτερικό της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει, προφανώς, ζήτημα αμφισβήτησής του, ωστόσο καλείται να διαχειριστεί την πραγματικότητα στο εσωτερικό της Ν.Δ και να κατευνάσει εντάσεις, που συχνά προκαλούνται από άτσαλους χειρισμούς
στελεχών που, θεωρητικώς, «ομιλούν εξ ονόματός του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.