ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι αναφέρει σε δήλωσή του ο Χρ. Σταϊκούρας

ΝΔ: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων των ιδιωτών

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η Νέα Δημοκρατία για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο.
staikoyras

Σε κοινή δήλωση τους ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής Απόστολος Βεσυρόπουλος σημειώνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, αυξήθηκαν κατά 16 δισ. ευρώ, και διαμορφώθηκαν πλέον, σωρευτικά, στα 87 δισ. ευρώ.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα εξαιρετικά ανησυχητικά τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του 2016, «όπου παρατηρείται “έκρηξη” των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 2,4 δισ. ευρώ από το τέλος του 2015, σε μία περίοδο που δεν έχουν καν ξεκινήσει οι φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., αυτό είναι το αποτέλεσμα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της επιβολής νέων φόρων που έχει οδηγήσει στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και της αποδυνάμωσης του τομέα της φορολογικής διοίκησης και των φορολογικών ελέγχων.

«Αυτό είναι το “αποτύπωμα” των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της αριστερής διακυβέρνησης» υποστηρίζουν, ενώ εκτιμούν ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».

Όπως λένε, οι νέες, μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα στραγγαλίσουν την οικονομία και θα επιδεινώσουν δραματικά την κρίση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.