ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωστρέφειας συνέχεια

ΝΔ: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Εφορευτικής, καταγγέλλοντας νοθεία

Κρυφτούλι» με την ΟΝΝΕΔ...
onnednd

Σε σπιράλ εσωστρέφειας παραμένει η Ν.Δ., με μόνο στοιχείο που αποτρέπει τη μετατροπή της έντασης σε ανοικτή σύγκρουση τη δημοσκοπική πρωτιά της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Το μέτωπο που άνοιξε στην ΟΝΝΕΔ, με την εκπαραθύρωση των Α. Παπαμιμίκου και Β. Γεωργιάδη, παραμένει «ζεστό» καθώς στη νεολαία, που κόπηκε από το Συνέδριο, επικρατεί αναβρασμός και κυκλοφορούν σενάρια περί διαμαρτυρίας στο Συνέδριο της ΝΔ, την Παρασκευή.

Χθες, εξάλλου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής κ. Φιλ. Ταυρής παραιτήθηκε με ηχηρό τρόπο, αρνούμενος να συνυπογράψει τη νομιμοποίηση των συνέδρων που προέκυψαν από τις τοπικές εκλογές.

Στην επιστολή του, που κοινοποιήθηκε και στον Κυρ. Μητσοτάκη, ο κ. Ταυρής καταγγέλλει ουσιαστικά προσπάθεια επηρεασμού των αποτελεσμάτων και σειρά παράτυπων ανακηρύξεων υποψηφίων, φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνο τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, και στενό συνεργάτη του Προέδρου, Βασ. Σπανάκη.

«Η έλλειψη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης της ΚΕΦΕ στην όλη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών και ως εκ τούτου διασφάλισης των αποτελεσμάτων, μαζί με την εμμονή στην αυθαίρετη και αντικαταστατική άποψη της συμμετοχής
803 επιπλέον συνέδρων στο επικείμενο συνέδριο με οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του Πρόεδρου του συγκεκριμένου οργάνου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εσωκομματικών εκλογών. Η ιστορια μου στη Νέα Δημοκρατία δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιηθώ ως άλλοθι συγκεκριμένων αντικαταστατικών και αντιδεοντολογικών ενεργειών» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Ταυρής.

Εν μέσω αυτής της εσωστρέφειας, το κόμμα πορεύεται προς το Συνέδριο που αναμένεται να επικυρώσει το νέο καταστατικό, όπου πέραν της μείωσης του μεγέθους των κομματικών οργάνων και της πρόβλεψης θητείας στον Πρόεδρο, επιχειρείται και ο «αποκλεισμός» από τα νέα όργανα στελεχών που μέχρι σήμερα συμμετείχαν λόγω ιδιότητας, όπως οι πρώην Πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, δήμαρχοι και εν ενεργεία Περιφερειάρχες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.