ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν ειπώθηκαν Πρωταπριλιά»

ΝΔ: Τα 10 ψέματα του πρωθυπουργού

Για 10 ψέματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που όμως, όπως αναφέρει, δεν ειπώθηκαν Πρωταπριλιά, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ με αφορμή το έθιμο της σημερινής ημέρας.
tsipras

Συγκεκριμένα αναφέρει τις εξής φράσεις του κ. Τσίπρα:

1. «Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ»

2. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»

3. «Θα δώσουμε 13η Σύνταξη»

4. «Θα επαναφέρουμε το βασικό μισθό στα 751 ευρώ»

5. «Καμία αύξηση στον Φ.Π.Α.. Δεν πειράζουμε την έκπτωση Φ.Π.Α. στα νησιά»

6. «Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων»

7. «Θα δώσουμε 2 δις ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση»

8. «Θα διαγράψουμε περισσότερο από 50% του χρέους»

9. «Καταργούμε το Μνημόνιο με ένα Νόμο και ένα 'Αρθρο. Αυτή η Βουλή δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο».

10. «Με ΣΥΡΙΖΑ έρχονται καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες»

afisa

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Σεις που κατηγορείτε τον Τσίπρα δεν εχετε καταλάβει ακόμη οτι γιαυτόν και την σιμορία του ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Πρωταπρηλιά !

 2. NB 20:32 01/04/2016

  Διακανονισμοί για το ελληνικό χρέος που έγιναν στην τριετία 2010-2012
  =====================================================
  Μια ακόμη παρατήρηση είναι αναγκαία.

  Οι διακανονισμοί για το ελληνικό χρέος που έγιναν στην τριετία (PSI+, επαναγορά ομολόγων, επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων Μαρτίου 2011 και Νοεμβρίου 2012) είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των υποχρεώσεων εξυπηρέτησης του χρέους (τόκοι) από €18 – €20 δισ που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του 2011, σε μόλις (!!!) €8 – €9 δισ. Η βελτίωση στη δυνατότητα διαχείρισης του ελληνικού χρέους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους διακανονισμούς με τους δανειστές».

  Είναι προφανές ότι η κατάσταση σήμερα, και όχι μόνο ως προς το χρέος, είναι πολύ δύσκολη. Είναι αλήθεια ότι μετά την ιστορική Συμφωνία των Βρυξελλών, με την πολιτική αναταραχή που δημιούργησε η αρχική απόρριψή της μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς δημαγωγίας, τις εναλλαγές κυβερνήσεων και τις αλλεπάλληλες πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις, η χώρα έχασε πολύ χρόνο και βρισκόμαστε πολύ πίσω από εκεί που θα μπορούσαμε να ήμαστε.

  Αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι χωρίς το Μνημόνιο, τις θυσίες που έγιναν και τις δύσκολες αποφάσεις εκείνων που τις πήραν (βρήκαν ασύλληπτη χρηματοδότηση το 2010 αν και οι αγορές είχαν “κλείσει” για την Ελλάδα και απομείωσαν το δημόσιο χρέος καθιστώντας περισσότερο διαχειρίσιμο) όταν όλοι τους έλεγαν προδότες και δοσίλογους, η κατάσταση θα ήταν απείρως χειρότερη.

  Και όσοι ξέρουν, γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι καθόλου μπακαλίστικο συμπέρασμα.

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για την εξέλιξη του δημοσίου χρέους δεν τα αμφισβητεί κανένας ψεκασμένος. ΟΛΟΙ, ψεκασμένοι και μη, τα επικαλούνται.

 3. ΝΜαν. 19:12 01/04/2016

  Σαμαράς: «Ο λόγος μου είναι πιο ισχυρός από την υπογραφή»

  08 Νοεμβρίου 2011

  Με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν τις Βρυξέλλες να απαιτούν την έγγραφη δέσμευση του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, του νέου πρωθυπουργού, του νέου υπουργού Οικονομικών και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, για να προχωρήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ., απάντησε με γραπτή δήλωση.
  «Υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια. Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ έχει γίνει αναπόφευκτη η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να της θέτει σε αμφιβολία», ανέφερε.
  Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ έλεγαν ότι «ο λόγος του κ. Σαμαρά όταν αναλαμβάνει είναι αρκετός, δεν δέχεται αμφισβήτηση με οποιοδήποτε τρόπο».
  Πολιτικοί κύκλοι , πλέον εκτιμούν ότι θα υπάρχει νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις , καθώς μια από τις δεσμεύσεις για την επιστολή, μπλοκάρεται μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Σαμαρά.
  Ωστόσο οι Βρυξέλλες δεν φαίνεται να υποχωρούν, όπως δείχνει η άμεση απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν που ξεκαθαρίζει ότι «χωρίς έγγραφες δεσμεύσεις δεν υπάρχει 6η δόση».
  «Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης», υπογράμμισε.
  Ο επίτροπος Ρεν επανέλαβε ότι η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα.
  Με αφορμή τη δήλωση του Όλι Ρεν, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε: «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια».
  Η αξίωση των Βρυξελλών περί γραπτής δέσμευσης για την τήρηση των όρων της συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου δημιούργησε ένα ακόμη αγκάθι στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης συνεργασίας.
  Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί πως δεν είναι απαραίτητο να βάλει την υπογραφή της και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν διαβουλεύσεις με τις Βρυξέλλες προκειμένου να απαλειφθεί ο όρος αυτός ή να γίνει αποδεκτός με τη διασταλτική του ερμηνεία, δηλαδή μέσα από την ψήφο εμπιστοσύνης που θα δώσει η ΝΔ στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας.
  Εντούτοις, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ, ερωτηθείς αν ο επίτροπος απαιτεί υπογραφεί από τον πρωθυπουργό της νέας κυβέρνησης και τους αρχηγούς των δύο πολιτικών κομμάτων, το επιβεβαίωσε ρητώς, παραπέμποντας στο παράδειγμα της Παρτογαλίας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.