ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η έκτη αύξηση των συντελεστών από το 2010

Ναι από τους δανειστές στην αύξηση του ΦΠΑ στο 24%

Για έκτη φορά από το 2010 αναπροσαρμόζονται οι συντελεστές ΦΠΑ με την Ελλάδα να κρατάει τα «σκήπτρα» από το μέσο όρο των χωρών τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της Ευρωζώνης.
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Η πρόθεση τη κυβέρνησης να αυξήσει τον ανώτατο συντελεστή στο 24%θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις σε χιλιάδες προϊόντα, πολλά από τα οποία περιλαμβάνονται στο «καλάθι της νοικοκυράς», όπως και σε αρκετές υπηρεσίες Ειδικότερα θα αυξηθούν:

1. Τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.).
2. Αναψυκτικά - χυμοί.
3. Εστίαση (ταβέρνες εστιατόρια) – catering.
4. Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί.
5. Υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες.
6. Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών.
7. Άνθη - φυτά.
8. Αποχέτευση.
9. Ζωοτροφές για κατοικίδια.
Η πρόταση προς τους δανειστές η οποία και έγινε αποδεκτή κάνει λόγο για επιπλέον έσοδα ύψους 400 -500 εκατ. ευρώ που θα συμβάλουν στο κλείσιμο του δημοσιονομικού «κενού» το οποίο ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ ή 1% του ΑΕΠ από την πλευρά των άμεσων φόρων και σε άλλο 1% του ΑΕΠ 1,8 δισ. από το σκέλος των έμμεσων.
Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενοι φορολογικοί συντελεστές τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από το μέσο όρο των χωρών τόσο της Ε.Ε όσο και της ευρωζώνης. Ο ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 23% (με προοπτική να ανέλθει στο 24%) έναντι 21,5% στην Ε.Ε και 20,5% στην ευρωζώνη.

Ο ανώτερος συντελεστής φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 50% (σε 42% ο βασικός συντελεστής και 0,7%- 8% έξτρα φόρος λόγω έκτακτης εισφοράς) έναντι 39,5% στην Ε.Ε και 44,5% στην ευρωζώνη ενώ ο ανώτερος συντελεστής φόρου για τα νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι στο 26% έναντι 21,8% στην Ε.Ε και 25,9% στην ευρωζώνη.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αξίζει εδω να σημειωθεί οτι η αύξηση στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας ( φ.π.α.) έρχεται από μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης για περισυλλογή φόρων προς την κατευθυνςη του ισολογισμού των προϋπολογισμών του Κράτους που ζητούν οι δανειστές μας.
    Η μέγιστη διαφορά — και η διαυθορά της κυβέρνησής μας — έγκειται στο ότι δεν απεδέχθει τις υποδήξεις του «κουαρτέτου» να φορολογήσει κατι περισσότερο απ´ότι φορολογεί τώρα ολων των ειδών τους Τζόγους που διακινούν τεράστια ποσά στην Χώρα μας .
    Έδωσε σαν αντάλλαγμα τον ΦΠΑ …..
    Οι θεσμοί , το λοιπόν , έχουν φιλολαϊκότερο αίσθημα από την Κυβέρνησή μας .
    Αυτό αποδεικνύει σε τούτη την περίπτωση η άρνηση της κυβερνησης ΤΣΙΠΡΑ -Καμμένου να μην θίξουν τα κέρδη της αισχροκέρδειας αλλά το καλάθι της νοικοκυράς για μαία ακόμη φορά .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.