ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κάλπες κλείνουν στις 7.00

Nέα Δημοκρατία: Ακυρώθηκε η εκλογική διαδικασία στον Δήμο Φαιστού

Με μεγάλη συμμέτοχη εξελίσσεται η διαδικασία για την εκλογή των νέων προεδρείων στις Δημοτικές Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ηρακλείου.
eklogesnd

Πρόβλημα παρατηρήθηκε στον Δήμο Φαιστού, καθώς κάποιοι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο εμφανίζονταν να ανήκουν στον Δήμο Γόρτυνας και όχι στον Δήμο Φαιστού. Μετά από αυτό και τις εντάσεις που υπήρξαν η αποφασίσθηκε η ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί στις 10:00 το πρωί, και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7:00 το απόγευμα, οπότε και οι κάλπες θα κλείσουν.

Η Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Ηρακλείου ΝΕΦΕ σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προσέλευση των μελών του κόμματος προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα είναι μεγάλη κάτι που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα».

Επίσης η ΝΕΦΕ σημειώνει ότι για τα όποια μικρά διαδικαστικά προβλήματα που προκύπτουν καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να λυθούν, ενώ για το θέμα που δημιουργήθηκε στο δήμο Φαιστού σημειώνει: «Το πιο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι αυτό της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού. Ενώ η Δημοτική Εφορευτική Επιτροπή άνοιξε τη διαδικασία σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη βασική εγκύκλιο διενέργειας των εκλογών, συγκεκριμένη ομάδα στελεχών της περιοχής, καταγόμενη από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Ζαρού, παρεμπόδισε τη διεξαγωγή των εκλογών, μη επιτρέποντας στα υπόλοιπα μέλη να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω του ότι δεν συμπεριλαμβάνονταν τα ονόματά τους στον εκλογικό κατάλογο της Φαιστού αλλά στη Γόρτυνα. Πρόβλημα το οποίο είχε εντοπίσει η ΝΕΦΕ εγκαίρως, αλλά λόγω τεχνικών δυσκολιών της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του κόμματος δεν μπόρεσε να διορθωθεί».

Ακόμη, η ΝΕΦΕ στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Δημοτικής Εφορευτικής Επιτροπή ζήτησε να καταθέσουν ένσταση, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη βασική εγκύκλιο, κάτι το οποίο αρνήθηκαν συνεχίζοντας να παρεμποδίζουν τη διαδικασία. Η ΔΗΜΕΦΕ προκειμένου να μην τεθεί θέμα ασφάλειας των παρισταμένων και όσων ήθελαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ομόφωνα, ακύρωσε τη διαδικασία» .

Τέλος, τονίζει ότι «η ΝΕΦΕ θα φροντίσει να διευθετήσει το θέμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της Βασικής Εγκυκλίου των Εκλογών, του Καταστατικού της ΝΔ και του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης τους Κόμματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.