ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνεται η ένταση

Νέα επεισόδια και γροθιές στην τουρκική Εθνοσυνέλευση

Επεισόδια ξέσπασαν εκ νέου την Πέμπτη στην τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της επιτροπής συνταγματικών υποθέσεων του κοινοβουλίου, η οποία κατέληξε σε ανταλλαγή γροθιών μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και Κούρδων συναδέλφων τους, σύμφωνα με τις εικόνες που πρόβαλε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η επιτροπή συγκλήθηκε προκειμένου να συζητήσει την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση περί άρσης της ασυλίας των βουλευτών που έχουν ήδη προκαλέσει τέτοιους είδους επεισόδια.

Αυτό το μέτρο αναμένεται να ισχύσει για όλα τα πολιτικά κόμματα, όμως οι πολέμιοι της τουρκικής κυβέρνησης διακρίνουν σε αυτό έναν ελιγμό του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να διαλύσει το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) οι βουλευτές του οποίου ενδέχεται να προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης- στην περίπτωση άρσης της ασυλίας τους- για την υποστήριξη που φέρονται να προσφέρουν στους αυτονομιστές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Ένταση υπήρξε και χθες στην τουρκική Εθνοσυνέλευση με ξύλο και γροθιές μεταξύ των βουλευτών, ωστόσο τα επεισόδια που ξέσπασαν σήμερα στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων είναι σοβαρότερα.

Σήμερα, όχι μόνο πολλοί βουλευτές γρονθοκόπησαν με μανία τους «συναδέλφους» τους που κατάφεραν να στριμώξουν σε μια γωνιά της αίθουσας, αλλά επιπλέον κάποιοι άλλοι ανέβηκαν πάνω στα τραπέζια για να επιτεθούν στους αντιπάλους τους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, η συνεδρίαση αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, μετέδωσε το NTV.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.