ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη

Νέα επίθεση του ΠΑΣΟΚ για Ασφαλιστικό και Υγεία

Σε δύο άξονες κινείται η δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ημέρες.
H?m???????????????? ????? ???? ??? ?? ? ?????;. (Eurokinissi-??Ï??? ÉM??

Από τη μία, αυτό που πρωτίστως απασχολεί τα στελέχη στην Χαριλάου Τρικούπη είναι η σωστή προετοιμασία στον δρόμο προς την Προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 14-15 Μαΐου. Από την άλλη, δεν χάνουν ευκαιρία για αντιπολίτευση στο Μέγαρο Μαξίμου, ειδικά μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.

Σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Χαριλάου Τρικούπη, συζητήθηκε εκτενώς το περιεχόμενο που θα πρέπει να έχουν τα πολιτικά κείμενα – εισηγήσεις, ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τα περισσότερα εξ αυτών έχουν ήδη φτάσει στην Χαριλάου Τρικούπη εν είδει ‘προσχεδίων’, προκειμένου να τύχουν της έγκρισης των κομματικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. και της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών αντίστοιχα) προκειμένου να λάβουν την τελική τους μορφή, με την οποία και θα κατατεθούν στην Συνδιάσκεψη.

Την ίδια ώρα, όμως, με το Ασφαλιστικό – Φορολογικό νομοσχέδιο να συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχανε την ευκαιρία για άλλη μία επίθεση στην κυβέρνηση. Για ένα «καφκικής έμπνευσης» νομοσχέδιο μίλησε ο Γιάννης Μανιάτης. Στις κατηγορίες που εκτόξευσε συμπεριλαμβάνονταν αυτές περί ενός «χρυσού χορηγού των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών», που ταυτόχρονα οδηγεί στον Καιάδα νέους συνταξιούχους και επόμενες γενιές. «Ο νέος φορέας που θα ενταχθούν όλα τα ταμεία, ονομάζεται ΕΦΚΑ. Εγώ λέω ότι πρόκειται για ασφαλιστικό ΚΑΦΚικής λογικής», είπε.

Παράλληλα, θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταδικάσει το email Χαρβούδελη με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και την τρύπα των 280 εκατομμυρίων ευρώ που προέβλεπε και σήμερα επιχειρεί να νομοθετήσει ασφαλιστικά – εισπρακτικά μέτρα ύψους 2,3 δις ευρώ. «Η σημερινή κυβέρνηση θεωρεί ως ταξικούς εχθρούς της τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους μηχανικούς, τους δικηγόρους, που με τα μέτρα της τους ωθεί στην εισφοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. Εξαφανίζει από το χάρτη τους αγρότες με την εξοντωτική φορολόγηση και τον τριπλασιασμό της ασφαλιστικής εισφοράς», είπε, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι αφήνει ασφαλιστικά ανυπεράσπιστους τους μικροεπαγγελματίες των μικρών χωριών κάτω των 2.000 κατοίκων που είχαν προστατευθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στον ΟΓΑ.

Την ίδια ώρα, επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην Υγεία εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» που επισκέφθηκε χθες το πρωί. «Γκρεμίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι έχει μείνει όρθιο στο χώρο της υγείας», είπε, κάνοντας λόγο για ‘τραγική’ κατάσταση στο νοσοκομείο Μετάξα, με τον χρόνο αναμονής για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπεία να ξεπερνάει τους δύο μήνες και τις ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά, αλλά και προσωπικό να είναι πολλές. Την ίδια ώρα, που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων, δε, ξεπερνούν το ένα δις, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση παίρνει και τα αποθεματικά τους για να αντιμετωπίσει τρέχουσες δαπάνες.

«Το πάθημα του 2015 δυστυχώς δεν τους έγινε μάθημα. Εξακολουθούν την ίδια τακτική. Διαπραγματεύονται δήθεν σκληρά. Ο λογαριασμός μεγαλώνει και τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες με νέα μέτρα, με νέα μνημόνια», είπε, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τώρα ετοιμάζεται για το τέταρτο μνημόνιο και χαρακτηρίζοντας τους κυβερνώντες όχι μόνο ψεύτες, αλλά και ανίκανους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.