ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα βλέμματα στις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού ενόψει αξιολόγησης

Νέα ηρωική διαπραγμάτευση και έξοδο (;) Τσίπρα βλέπει η ΝΔ

Άλλο ένα... 17ώρο αντίστασης, όπως αυτό του Ιουλίου που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, ή μήπως πόρτα εξόδου από τις κυβερνητικές του ευθύνες ενόψει αδιεξόδου;
mitsotakis

Στο ερώτημα τί πραγματικά αναζητά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας μετά τον πόλεμο που ξεκίνησε με το ΔΝΤ, επιδιώκει να απαντήσει η Συγγρού, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις μοιάζουν να γίνονται ξανά απόλυτα απρόβλεπτες.

Ήδη από την πρώτη στιγμή, η Ν.Δ. είχε κάνει λόγο για προσπάθεια δραματοποίησης εκ μέρους του Μαξίμου, που «ανακάλυψε» στην υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ Τόμσεν και Βελκουλέσκου έναν νέο εχθρό καθώς οι προηγούμενοι (Μέρκελ, Γιούνκερ κλπ) έγιναν πλέον φίλοι. Ωστόσο, οι εφεξής χειρισμοί, η πρόχειρα σχεδιασμένη (όπως αποδείχθηκε και από το περιεχόμενο και τη σύνταξη της επιστολής προς Λαγκαρντ) κλιμάκωση και, κυρίως, η σκληρή απάντηση της Ουάσιγκτον γεννούν πλέον νέες ανησυχίες.

Στη Συγγρού θεωρούν δεδομένα ότι ο κ. Τσίπρας επιδιώκει και πάλι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις στο εσωτερικό της χώρας, ωστόσο κρίνουν ότι αυτό είναι, πλέον, εξαιρετικά επικίνδυνο για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Εκτιμούν, δε, ότι μέσω αυτού ο Πρωθυπουργός προσπαθεί είτε να αποκαταστήσει την εικόνα του... αγωνιστή, ώστε να δημιουργήσει επικοινωνιακό απόθεμα για την ψήφιση των σκληρών μέτρων που έρχονται, είτε να δημιουργήσει νέες συνθήκες έντασης και ρήξης, εντός και εκτός Ελλάδας, με τελικό ορίζοντα τις κάλπες. Στη Ν.Δ. δεν
υπολογίζουν καθόλου τις διαβεβαιώσεις του Μαξίμου για εξάντληση της τετραετίας, ούτε βέβαια τα λεγόμενα του ίδιου του κ. Τσίπρα. Θυμούνται, άλλωστε, ότι και τον Ιούλιο του 2015 διαβεβαίωνε τους αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο ότι δεν θα κάνει εκλογές, μόνον και μόνον για να τις ζητήσει 20 ημέρες αργότερα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.