ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νουί: Οι πολιτικές αναταραχές ζήμιωσαν τις τράπεζες

Στις πολιτικές αναταράξεις των τελευταίων μηνών εστιάζει η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ κυρία Ντανιέλ Νουί τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι Ελληνικές τράπεζες.

Όπως είπε σε δηλώσεις της στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad «Δεν ήταν λάθος πάντα των τραπεζών, οι οποίες βρέθηκαν αντιμέτωπες με πολιτικά γεγονότα που βρίσκονται πέρα από τον δικό τους έλεγχο.

Το στέλεχος της ΕΚΤ, στην συνέντευξή του παρατηρεί ότι δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και αντίστοιχων ιδρυμάτων από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς το κάθε τραπεζικό σύστημα επηρεάστηκε σε διαφορετικό βαθμό και με διαφορετικό τρόπο από την κρίση.

Για την ελληνική τραπεζική αγορά επισήμανε: «Η εποπτεία των τραπεζών ήταν καλή, όμως υπέστησαν κάποιες ζημιές λόγω πολιτικών ταραχών, που είχε ως αποτέλεσμα την ανεκεφαλαιοποίησήτους». Παρ' όλα αυτά, και παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει πλήρης ανάκαμψη κάποιων από τις τράπεζες, η ίδια υποστήριξε ότι είναι πιο ασφαλέστερες από το παρελθόν.

«Οι κεφαλαιακές θέσεις τους έχουν βελτιωθεί σημαντικά», τόνισε ενώ συμπλήρωσε ότι η κεφαλαιακή τους επάρκεια είναι τέσσερις μονάδες μεγαλύτερη συγκριτικά με το 2012.

Τέλος, η κ. Νουί τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Κομισιόν για ενιαία εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων στις τράπεζες της Ευρωζώνης, σχέδιο που στηρίζει η ΕΚΤ αλλά έχει προκαλέσει την έντονη ενόχληση και αντίσταση της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.