ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση του Αμερικανού πρεσβευτή

Ντ. Πιρς: Η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση χρέους

Με μια ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς καλεί τους Ευρωπαίους να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
pirs

«Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει. Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική ελάφρυνση του χρέους και πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να επιστρέψει στην ανάπτυξη» έγραψε ο Ντέιβιντ Πιρς.

pearce

Παράλληλα σε ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρέσβης επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δηλώσει επανειλημμένα την στήριξή τους στη θέση του ΔΝΤ το οποίο καλεί τους Έλληνες να προχωρήσουν στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την Ευρώπη, το ΔΝΤ, και την Ελλάδα να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να συμφωνήσουν σε ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα σε εύθετο χρόνο» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Ντέιβιντ Πιρς.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Η περίπτωση Λιάπη αποκαλύπτει
  Μ. Λιάπης: «Για ένα νέο ήθος»!

  «Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες». Η σοφή ρήση του λαού ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, στο πρόσωπο του οποίου απαξιώθηκε -όχι άδικα για του …
  περισσότερους- μια ολόκληρη γενιά πολιτικών που συχνά με την αλαζονεία, την αμετροέπεια και την έπαρσή τους έχουν κατορθώσει να παραμένουν κραταιοί στο πολιτικό στερέωμα αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι για να έρθει μια τυχαία, άσχετη στιγμή που αποδεικνύεται πόσο μικροί, ελάχιστοι είναι στην πραγματικότητα.

  Πρώην υπουργός Μεταφορών, από πολιτικό τζάκι, με σημαντική πολιτική καριέρα και με μεγάλη ζέση να υπερασπιστεί ως πολιτική παρακαταθήκη τον νέο ΚΟΚ γράφοντας το 2007 στον πρόλογό του ότι «δεν είναι απλά ένα νομικό κείμενο αλλά κανόνας ζωής…».

  Την ίδια χρονιά ως υπουργός Μεταφορών είχε δώσει εντολή στην τροχαία να επιδώσει κλήση στον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη, όταν διαπίστωσε πως υπάρχουν φωτογραφίες του στις οποίες εμφανιζόταν να οδηγεί μηχανή χωρίς κράνος.

  Η περίπτωση Λιάπη αποκαλύπτει περίτρανα το γεγονός ότι μολονότι η χώρα εδώ και μία πενταετία μαστίζεται από δεινή οικονομική δυσπραγία και παλεύει να διορθώσει στρεβλώσεις του παρελθόντος, κεντρικά στελέχη του ελληνικού συστήματος συνεχίζουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, διατηρώντας το κλίμα διαχρονικής ατιμωρησίας του δημοσίου βίου.

  Επιπλέον, το καθεστώς της κακώς εννοούμενης ασυλίας των πολιτικών τεκμαίρεται από τις χλιαρές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις της ΝΔ της οποίας σημαίνον στέλεχος υπήρξε για έτη ο συλληφθείς. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι υπάρχουν οι εξαιρέσεις που έσπευσαν να τον αποκηρύξουν όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος που τον αθώωσε λόγω …»βλακείας».

  Όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ, ο κ. Λιάπης το 2008 ως υπουργός Πολιτισμού έπαιρνε και το ΕΚΑΣ (6634,49) δηλώνοντας τον ίδιο χρόνο το σκάφος το ως φορτηγό λέγοντας στη συνέχεια πως πρόκειται για εκ παραδρομής λάθος.

  Ο κ. Λιάπης τα τελευταία χρόνια ιδιώτευε. Στις εκλογές του 2009 δεν συμμετείχε και μάλιστα έδειξε δημόσια ότι διαφωνούσε με την επιλογή του εξαδέλφου του, τότε πρωθυπουργού, κ. Κ. Καραμανλή, να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

  Επέκρινε με δριμύτητα την απόφαση του κ. Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τις πρόωρες εκλογές ως ιστορικό λάθος για τη χώρα και ατόπημα για την παράταξη, για την οποία είπε τότε πως μπαίνει σε περίοδο παρατεταμένης κρίσης.

  Πριν από την απόφασή του αυτή είχε βρεθεί στο στόχαστρο για την υπόθεση της Siemens και τη φιλική σχέση που διατηρούσε με τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της εταιρείας στην Ελλάδα, τον κ. Μιχ. Χριστοφοράκο.

  Ο ίδιος τότε μιλούσε για «σκάνδαλο του ΠαΣοΚ» που επιχειρείται να μετακυλιστεί στη ΝΔ και εξαπέλυσε επίθεση στη Χαρ. Τρικούπη, τονίζοντας πως δεν είχε καμία ευθύνη για τον ΟΣΕ και για τον ΟΤΕ. Μάλιστα, τότε χρησιμοποιούσε το επιχείρημα πως υποχρεώθηκε η Siemens να επιστρέψει όλες τις ποινικές ρήτρες και κατατέθηκε αγωγή εναντίον της για περαιτέρω αποζημιώσεις υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

  Μετά την απόσυρσή του από την ενεργό πολιτική ο 63χρονος κ. Λιάπης δεν είχε διάθεση για επαφές και συνομιλίες με πολιτικούς και δημοσιογράφους.

  Εκανε επιλεκτικές συναντήσεις με λίγους και εκλεκτούς φίλους και συχνά ταξίδευε, στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη, αλλά και στη Μύκονο και στο Καρπενήσι. Στις αρχές του 2013 υποβλήθηκε σε επέμβαση έπειτα από ανεύρισμα στον εγκέφαλο.

  Εσχάτως τον συνάντησαν στο Μεγάλο Χωριό της Ευρυτανίας να μαζεύει ελιές σε οικογενειακό αγρόκτημα. Εισπράττει δύο συντάξεις, μία ως πρώην βουλευτής και μία ως δικηγόρος, ενώ πολύ συχνά επέλεγε να επισκέπτεται το δικηγορικό γραφείο του αδελφού του.

  Οσοι έχουν συνομιλήσει μαζί του διαπιστώνουν ότι έχει αρνητική εικόνα για τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι «ο Τύπος στην Ελλάδα είναι καφενείο», ενώ μεταξύ των τριών βιβλίων που έχει γράψει είναι και ένα με τον τίτλο: «Για ένα νέο ήθος»!

 2. ΝΒ. 20:17 28/04/2016

  Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ ΕΝΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥ »ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ» ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!
  ===========================================
  -‘’Κύριε πρωθυπουργέ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ ’’ :
  -Αστο για αργότερα!!!!!!
  Είναι μέσα του 2008. Ο υφυπουργός οικονομικών, αρμόδιος για τα οικονομικά της χώρας προσπαθεί να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό, αλλά μάταια. Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο, και οι δείκτες τρελαίνονται. Ανήσυχοι και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ , Αλογοσκούφης και Δούκας, και βλέποντας στο βάθος τη φιγούρα του εισαγγελέα να πλησιάζει, στέλνουν στον πρωθυπουργό τέσσερες(4) επιστολές επισήμως, ώστε να τις έχουν για το μέλλον, όπου με λεπτομέρειες περιγράφουν την ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ κατάσταση της οικονομίας. ‘’Κύριε πρωθυπουργέ ΠΤΩΧΕΥΟΥΜΕ !’’
  Κι όμως, ο ευτραφής αλλά αργόστροφος πρωθυπουργεύων απαντά: ‘’αφήστε τα για αργότερα!!!
  Οι υπουργοί κοιτάζονται μεταξύ τους τρομοκρατημένοι. Δεν ξέρουν τι να κάνουν. Η χώρα βουλιάζει και ο πρωθυπουργός ‘’απουσιάζει’’ ! Η χώρα βουλιάζει και ο Σαμαράς ‘’δηλώνει ότι δεν…άκουσε’’ ! Δεν μπορώ τα εσωτερικά μέτωπα, πάω για αρχηγός λέει στους δικούς του.

 3. ΝΒ 20:12 28/04/2016

  ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΠΡΙΛΙΑΝΩΝ….

  Παυλόπουλοι ΚαΜένοι καλόγηροι- μας κατέστρεψαν !!!

  *Πάνε τα δομημένα ομόλογα,
  *πάνε οι ακτοπλοϊκές μίζες Παυλίδη,
  *πάνε οι offshore Βουλγαράκη, που ήταν νόμιμες και ηθικές,
  * οι ανταλλαγές με τον Εφραίμ, φιλέτων ακίνητων του Δημοσίου με το νερό και τα ψαρια της Βιστωνίδας στο σκάνδαλο Βατοπεδίου,
  *οι απαγωγές των Πακιστανών,
  *το Σινούκ,
  *ο Ζαχόπουλος,
  *ο Βαρθολομαίος,
  *ο Χούπης,
  * ο Παυόπουλος και οι στημένοι διαγωνισμοί και εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις των δικών τους παιδιών με την καθιέρωση της συνέντευξης και την ουσιαστική κατάργηση του ΑΣΕΠ,
  *οι κουμπάροι Πανάγοι και σια,
  * η απογραφή,
  *η επιτήρηση,
  *η κουτοπόνηρη αύξηση του ΑΕΠ κατά 27% μέσω πορνείας και λαθρεμπορίου,
  *τα κρυφά ομόλογα,
  * τα κρυφά δάνεια από την J.P MORGAN,
  *τα γκόλντεν μπόϋς,
  *τα ψευδή στοιχεία στη Γιούροστατ,
  *το κλείσιμο της Βουλής για να παραγραφούν τα αίσχη τους.

  *Ξεχάστηκε ο διπλασιασμός του χρέους και η εκτόξευση του ελλείμματος στα ύψη σε πεντέμισι μόλις χρόνια.
  *Ξεχάστηκαν όλα τα απίθανα και πρωτόγνωρα σκάνδαλα της Δεξιάς και έμεινε να φταίει ένας και μοναδικός.
  Ο Γιώργος Παπανδρέου.

 4. ΝΜαν. 20:11 28/04/2016

  5.000 Χιλιάδες νεκροί αναζητούν τους δολοφόνους τους.

  ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ ?????

  Κατέστρεψε την Ελλάδα, μας οδήγησε στη δυστυχία και στην αθλιότητα και κρύβεται σαν… άρρωστη γάτα.
  Δεν έχει το θάρρος, τον ανδρισμό, το φιλότιμο, να βγεί να μιλήσει, να απολογηθεί να ζητήσει συγγνώμη ο άθλιος αχόρταγος .
  *Κατέστρεψαν την Ελλάδα από κοινού με τον Σαμαρά και σε γνώσει όλων των ‘’μεγάλων’’ στελεχών του προσωπικού τους αγήματος διαλύσανε την οικονομία και τρώγανε ΟΛΟΙ σαν πεινασμένα όρνια, μέχρις ότου φτάσαμε στο ‘‘πάτο’’ του βαρελιού και άφησαν μόνο την υπογραφή τους και κανείς δεν μίλησε, και κανείς δεν τιμωρήθηκε, αφού η δεξιά είναι η πόρτα, που οδηγεί τους Έλληνες στην κόλαση της δυστυχίας επί 200 σχεδόν χρόνια !!!

  * Σήμερα η δυστυχία βγάζει στο παζάρι της διαφθοράς , την ευτυχία μας, την υγεία μας, το μέλλον των παιδιών μας.

  *Σήμερα οι..επίγονοι ! συνεχίζουν χωρίς ΙΧΝΟΣ ενοχής και μετάνοιας να διεκδικούν την ΑΘΛΙΑ Καραμαλήτικη καταστροφή και ΡΕΜΟΥΛΑ.

  *Κανείς δεν έχει λίγο ΦΙΛΟΤΙΜΟ να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες τόσων νεκρών που αυτοκτόνησαν από την συνειδητή χρεοκοπία της δεξιάς κλίκας.

  *Σήμερα με πολιτική ‘’παρθενορραφή’’ οι συνεργάτες του άθλιου και ανίκανου μπουχέσα, επιζητούν μια ευκαιρία να ‘’πάνε στον παράδεισο’’ της κουτάλας, της προδοσίας, της γενοκτονίας.

  *Σήμερα, ο Τσίπρας δίνει ‘’ασυλία’’ στον εγκληματία Καραμανλή και σαν άλλη ‘’χρυσαλοιφή’’ ..χρυσώνει το μαχαίρι του δεξιού δολοφόνου.

  *Σήμερα η ΔΕΞΙΑ δικαιοσύνη καλύπτει τους ‘’δολοφόνους’’ και αναμένει τις νέες μισθολογικές και ..άλλες προσαυξήσεις.?

  ΕΣΥ Έλληνα τι σκέπτεσαι να κάνεις για τα παιδιά σου? θα κάνεις πάλι πείραμα ώστε μετά τον Σαμαρά και τον Τσίπρα, θα φέρεις στην εξουσία τους πολιτικούς απογόνους του εγκληματία Καραμανλή?

  *Ούτε μία συγγνώμη στον Γιώργο, στον άνθρωπο που μας έσωσε?

  Κι ύστερα θα φταίει πάλι η Μέρκελ?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.