ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο Ευκλείδης «δεν πάει πουθενά»

Πολλές φορές, υποστηρίζεται πως «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».
Στην περίπτωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μ’ άλλα λόγια, ο υπουργός Οικονομικών όχι μόνο δεν μαδά τη μαργαρίτα της παραίτησης, αλλά φέρεται να πιστεύει ότι αν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές έχουν θετική κατάληξη και ως προς τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών, τότε το οικονομικό πρόγραμμα έχει αυξημένες πιθανότητες να πετύχει και να οδηγήσει την ελληνική οικονομία έξω από την κρίση.

Μάλιστα, ο Τσακαλώτος εμφανίζεται σε συνομιλητές του εκνευρισμένος με όσους διακινούν φήμες περί… παραίτησής του, καθώς ήδη, συνομιλητές του στο εξωτερικό τον ρωτούν αν… φεύγει και ο ίδιος βρίσκεται διαρκώς στην δυσάρεστη θέση να τους ενημερώνει ότι… δεν είναι ελέφαντας.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NMan. 20:05 26/04/2016

    Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων

    *‘’Καβάλησαν’’ το τρένο της άγνοιας, του θράσους και με οδηγό ‘’άγνωστους’’ καθοδηγητές και ‘’αιμοδότες’’ , πίστεψαν πως έγιναν ..άντρες και ..πολιτικοί τα χθεσινά παιδία, που το μόνο που ήξεραν ήταν: Καφέ- Καφενέ- μαμ- και νάνι.
    *Άνοιξαν το στόμα τους και ΔΕΝ ήξεραν τι έλεγαν. Προκάλεσαν όλη την Ευρώπη και ειδικά την Γερμανία. Ίσως το γαλλικό ‘’πρακτοριλίκι ’’ έτσι να τους είχε παροτρύνει.
    *Πίστευαν, ότι ο ανόητος ψεύτης και συκοφάντης ακροδεξιός καΜένος εντελώς, θα μπορούσε να κάνει ‘’χρήση’’ του ειδικού Γαλλικού ..προνομίου της εποχής των Σαρκοζίδων.
    *Ο πρόεδρος της ομάδας των σχολικών παραμυθιών καθοδηγούμενος, πίστεψε πως ‘’κοιτώντας’’ στον καθρέφτη και αντιγράφοντας ..κινήσεις θα γινόταν πολιτικός.
    ‘’Μοιάζει’’ του Ανδρέα, έλεγαν κρυφά και μουλωχτά οι ‘’τοιχογλύφτες’’ πρώην κουκουλοφόροι, θέλοντας να ‘’κλέψουν’’ τέχνη και δύναμη πολιτική.
    *Ξεκίνησαν βάζοντας ’’κόκκινες’’ γραμμές σαν τους εχθρούς του Χριστιανισμού, οι άθεοι νομίζοντας ότι το..μπόϊ τους ήταν αρκετό. Δεν ήξεραν όμως ότι ήταν η ..σκιά τους.
    *Μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης».
    * «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία. Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της…
    *Σήμερα, με καμένα εντελώς τα πυροτεχνήματα, στέκονται σαν »νάνοι» μπροστά σε αυτούς που μέχρι προ ολίγου, υποτιμούσαν και προκαλούσαν αν και επαιτούσαν στα κρυφά ελεημοσύνη.
    *Βρίζανε ασύστολα αυτούς που θα τους ΔΑΝΕΙΖΑΝ !!! για να γλιτώσουμε την χρεοκοπία που μας οδήγησε η κλίκα Καραμανλή.
    Σήμερα, αντί να συμμορφωθούν και να ζητήσουν συγγνώμη απο την λαό για την ΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ!!! συνεχίζουν να προκαλούν και τη δική μας μοίρα , οι άθλιοι.

  2. N Bράχος 18:37 26/04/2016

    Η Αριστερά του χαβιαριού και ο ‘’γάϊδαρος του… Μηνά’’
    ==========================================
    Οι Γάλλοι την προσδιορίζουν ως «La gauche caviar», δηλαδή την «Αριστερά με το χαβιάρι». Πρόκειται για όρο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τους επικριτές του τότε Γάλλου προέδρου Φρανσουά Μιτεράν.

    Ξεκάθαρα βέβαια η επιλογή επενδυτικών χαρτοφυλακίων και αμοιβαίων ομολόγων δεν αποτελεί αδίκημα. Το γεγονός, όμως, πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε πολιτικά στο στόχαστρο εδώ και πέντε χρόνια τις «ανεξέλεγκτες αγορές» και το «αδυσώπητο χρηματοοικονομικό κεφάλαιο», δημιουργεί λογικές απορίες για τον τρόπο που τα δύο κορυφαία στελέχη του οικονομικού του επιτελείου κινήθηκαν.
    Για κάποιους επρόκειτο για την πλήρη επαναφορά του περίφημου νεοκαραμανλικού σλόγκαν «το νόμιμο είναι και ηθικό», που για την περίπτωση μπορεί να γίνει «νόμιμο ναι, αριστερό όμως;».

    Κι αυτό διότι σαφώς παρανομία δεν υπήρξε
    ——————————————————————
    στις τοποθετήσεις των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη σε αμοιβαία των σχημάτων Templeton, BlackRock, JP Morgan, Morgan Stanley, SISF EuroCorp ή Invescο Perpetual. Το ερώτημα όμως είναι κατά πόσο μπορείς να αντιμάχεσαι ένα αδηφάγο χρηματοοικονομικό σύστημα όντας εμμέσως (αφού επενδύεις στη βιωσιμότητά του) υπηρέτης του.

    Μια προσεκτική ματιά, λοιπόν,
    ======================
    στα χαρτοφυλάκια σε αμοιβαία κεφάλαια των δύο εξεχόντων εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι πρόκειται για επενδυτές υψηλών γνώσεων που δεν ψωνίζουν από τον «επενδυτικό πάγκο της λαϊκής».

    Η επιλογή στοχευμένων και «ψαγμένων» αμοιβαίων, οι εμπνεύσεις για τοποθετήσεις σε μακροχρόνιες αποδόσεις σε ομόλογα χωρών που αναγνωρίζονται ως προοπτικά δυναμικές μονάχα από τους μυημένους, τα σοφιστικέ επενδυτικά χαρτοφυλάκια των μεγάλων παγκόσμιων οίκων του χρήματος προδίδουν μεγάλη εξειδίκευση – στα όρια του επαγγελματισμού. Πρόκειται όπως αναφέρει γνωστός αναλυτής των χρηματοοικονομικών δεδομένων για «χαρτοφυλάκια-Rolls-Roys και όχι για… επενδυτικό κατιμά».

    Χαρακτηριστική είναι η επιλογή της JP Morgan
    =====================================
    από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρό παράγοντα του οικονομικού επιτελείου του κόμματος κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Διαθέτει 1.764,91 μερίδια, αξίας 25.000 ευρώ σε JP Morgan Fund – Germany Equity Fund. Σε μια περίοδο που ο κ. Αλέξης Τσίπρας ξιφουλκεί κατά της μεγαλύτερης οικονομίας της Ε.Ε., ο συνοδοιπόρος του επένδυσε ένα σημαντικό για την κρίση ποσό στην ισχυρή προοπτική των γερμανικών επιχειρήσεων όπου το εν λόγω fund κυρίαρχα επενδύει.

    Οπως εξάλλου αναφέρεται
    =======================
    στο προφίλ του equity fund «στόχος του είναι να προωθήσει τη μακροχρόνια κεφαλαιακή ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε γερμανικές επιχειρήσεις». Η JP Morgan, όμως, ήταν που μιλούσε σε ανάλυσή της στις 28 Μαΐου του 2013 για «πλεόνασμα δημοκρατίας» στον ευρωπαϊκό Νότο. Γι’ αυτήν άραγε τη δήλωση-εκτίμηση του fund τι έχει να πει ο κ. Τσακαλώτος;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.