Neo

Ο Σταθάκης ξέρει για το χρέος...

Το προχθεσινό «φάλτσο» του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, στο Βερολίνο, σχετικά με τη... διασφαλισμένη βιωσιμότητα του χρέους ως το 2022 δεν άρεσε σε πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και ο ίδιος, όταν κατάλαβε ότι θα δημιουργηθεί πολιτικό θέμα, αναγκάστηκε να προβεί σε διορθωτική δήλωση.
stathakis

Ωστόσο, επιφανείς ΣΥΡΙΖΑίοι έλεγαν χθες στον Neo ότι η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο Σταθάκης ξέρει τί λέει για το χρέος, ακόμη κι όταν αυτά που λέει είναι... δυσάρεστα. Μάλιστα, οι ίδιοι συνομιλητές υπενθυμίζουν ότι  στο παρελθόν, ο υπουργός Οικονομίας είχε παραδεχθεί -όταν ο ΣΥΡΙΖΑ περνούσε τις ανέμελες εποχές της αντιπολίτευσης και του «σκισίματος των Μνημονίων» ότι... «επαχθές δεν είναι ούτε το 5% του χρέους». Ήταν τότε που η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και άλλοι εντός ΣΥΡΙΖΑ έδιναν τη μάχη της... διαγραφής του «απεχθούς και επονείδιστου» χρέους, ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σημείωνε ότι το χρέος πρέπει να «κουρευτεί». Μ' άλλα λόγια, ο Σταθάκης έχει ήδη επιβεβαιωθεί μια φορά και τώρα φαίνεται ότι... θα επιβεβαιωθεί και δεύτερη.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. «Βιώσιμο» το χρέος μέχρι το 2022, λόγω Γιώργου Παπανδρέου, φυσικά.
  =======================================================
  Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται ότι η συζήτηση για την όποια «ελάφρυνση» από τα κράτη της Ευρωζώνης αφορά στην περίοδο μετά το 2022, δηλαδή μετά τη λήξη της 10ετούς «περιόδου χάριτος» που αποφασίστηκε (αποκλειστικά με τα κράτη της Ευρωζώνης) μετά την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» το 2012.
  -Αλήθεια ποιος πρωθυπουργός κατάφερε όλα αυτά τα ‘’θαύματα’’ για την περίοδο και τις συνθήκες της εποχής 2010?
  Φυσικά ο αφανής ήρωας, ο αθόρυβος αλλά εργατικός και παγκόσμια αποδεκτός Γιώργος Παπανδρέου.
  -Μήπως ‘’ακούσατε’’ κάποιο… πολιτικό, κάποιο…δημοσιογράφο να τα αναφέρει και να ενημερώνει τον κόσμο ΠΩΣ!!! γλιτώσαμε από την χρεοκοπία?

 2. Μην εκπλήτεσθε και μην απαγοητεύσθε με τα λεγόμενα του κ. Σταθάκη , φίλες και φίλοι της στήλης .
  Έχετε λόγο και ευκαιρία να απαγοητεθείτε τα μάλα με τις πράξεις του δισεκατομυριούχου αυτού»αριστερού » της Αριστεροδεξιάς διακυβέρνησης .
  Εδώ ξέχασε να αναφέρει στο «πόθεν εσχες » τραπεζικό λογαριασμό 1,8. Εκ. ευρώ και τα 38 διαμερίσματα σε αποκλειστική ή συναιτερική του κατοχή !
  Το πιό σπουδέο της για πρώτης φορά αριστερής μας διακυβέρνησης ειναι οτι η επιτροπή της Βουλής που εξέτασε το θέμα το έβαλε στο αρχείο ….
  Γιατί οπως είπαν ο κ. Σταθάκης τους έδωσε κατι «αλλα χαρτία » για δικαιολογία του .
  Όπως και στην περίπτωςη του κ. Φλαμπουράρη , υποθέτω εγώ ο πολίτης ,
  οτι η επιτροπή εξέτασε » το γνήσιον της υπογραφής » τους καλά.

  • Ούτις 17:09 07/04/2016

   Μη λέτε ψεματάρες κύριε Μπόγδη. Δεν έχει 38 διαμερίσματα ο Σταθάκης, 38 εξ αδιαιρέτου αγροτεμάχια σε βουνά της Πελοποννήσου έχει ο Σταθάκης με ΕΝΦΙΑ 0,5 -1 ευρώ, τέτοιας αξίας είναι. Διαβάζετε τα σαβουροδημοσιεύματα του Πρώτου Θέματος και εκτίθεστε.
   Και ασφαλώς είναι όλη τη ζωή του αριστερός ο Σταθάκης. Η περιουσία της οικογένειάς σου δεν καθορίζει αν είσαι ή δεν είσαι αριστερός.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.