Neo

Ο Βούτσης βάζει φρένο στους «53»

Στο Μαξίμου ουδείς συζητεί στα σοβαρά για εκλογές, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας.
voutsis

Ωστόσο, η τάση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι αν οι δανειστές ζητήσουν… την Άρτα με τα Γιάννενα, τότε είναι καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια από την εξουσία, παρά να περιμένει να τον «διώξει» ο λαός. Αυτό, εξάλλου, ήταν και το κεντρικό μήνυμα της εν λόγω τάσης, με το «editorial» γνωριμίας στην ιστοσελίδα  commonality, που έφτιαξαν την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, χθες, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ήρθε να βάλει φρένο με διπλή παρέμβασή του στις εσωκομματικές φωνές που εκφράζουν εκλογικές σκέψεις. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», αλλά και στην εφημερίδα Real News, υπογράμμισε ότι η προσφυγή εκλογών τώρα «θα ήταν  ανευθυνότητα» -κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ακόμη δεν άρχισαν τα όργανα, σύντροφοι της Βουλής κ.Βουρτση και του Β ! Διαμερίσματος πειραιά Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανίμη …

  Ενάμιση χρόνο υπόσχεςθε μέτρα στους δανειστές και μέτρα δεν εφαρώσαε πουθενά, άλλο από ξεπουλήματα της χώρας και επίπεδες περικοπές μισθών και συντάξεων των λαϊκών στρωμάτων. Αφήσατε και δικαιώσετε τις φοροδιαφυγές υπουργών σας όπως και την παραχάραξη των κανόνων του capital controls από μεγαλοκλασάτα μέλη σας.

  Οι δημοσκοπήσεις σας προειδοποιούν οτι το τέλος σας ειναι στην γωνία και σείς χτενιζεστε …

  Αν βασίζεστε σς σταλινικούς τρόπους επανάκαμψης του κόμματος σας , σκεπάστε τα οπίσθιά σας πήρε αέρα καιρό ο πισινός σας !

  Φύγετε μερικά λεπτά νωρίτερα , πείτε μας οτι το κάνετε να σωθεί η χωρα την ψώρα σας και από κεί που την πήγατε!

 2. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ δεν αιφνιδιάστηκαν από το διάγγελμα της ομάδας των 53, εγώ μάλιστα αναρωτιόμουν γιατί καθυστέρησαν. Συγκαλυμμένο τελεσίγραφο λοιπόν και από στελέχη , που το κόμμα και η κυβέρνηση τους έχει αναθέσει να διαχειρίζονται θέματα ιστορικής σημασίας για την πορεία του τόπου και του λαού μας. Το timing , όπως λέμε στα ελληνικά, αυτής της επιθετικής προς την κυβέρνηση παρέμβασης ,βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στο σύνολο των κρίσιμων στιγμών, που βιώνουμε όλοι μας. Όσοι όμως είναι , ψυλλιασμένοι και καχύποπτοι σου έρχεται στη θύμηση , η στιγμή του πρωτοφανούς στα πολιτικά χρονικά « καταψηφίζω, αλλά στηρίζω…». Αναρωτιέται ο καχύποπτος «Συριζαίος», γιατί τώρα και όχι πριν ένα μήνα, γιατί τώρα και όχι μετά από ένα μήνα ή στο προσυνεδριακό διάλογο. Αν η πίεση που ασκείται από τους 53, γίνεται για να προσθέσει άλλο ένα βέλος στη διαπραγματευτική «φαρέτρα» της κυβέρνησης , κατά τη γνώμη μου αναποτελεσματική, με δυσκολία βέβαια μπορεί να γίνει κατανοητή. Αν όμως η δημόσια παρέμβαση σας χρησιμοποιείται σας μοχλός πίεσης για εγκατάλειψη της προσπάθειας και παραίτηση και «γαία πυρί μιχθήτω», τότε έχουμε μια πολιτικά ανώριμη, ανεύθυνη και τυχοδιωκτική παρέμβαση, που θα αναδείξει, για λίγες ή πολλές ημέρες, για λίγους ή πολλούς μήνες ένα «ηρωικό ΣΥΡΙΖΑ που καθοδηγείται από «ήρωες» πολιτικούς ηγέτες και ταυτόχρονα η ίδια κυβέρνηση και το ίδιο κόμμα, θα παραδώσουν τον ελληνικό λαό προδομένο και άοπλο, προς βορά στην αρένα των «μονομάχων». Αν μάλιστα κάποιος παρακολουθήσει τους πανηγυρισμούς της ISKRA και του γκρουπούσκολου της ΛΑΕ, τότε ευλόγως θα αναρωτηθεί, καλά δεν βγήκε κανένα συμπέρασμα από τη δειλία της φράξιας Λαφαζάνη ; είναι δυνατόν την κορυφαία πολιτική του κόμματος να την υποστηρίζουν αποτελεσματικά ηγετικά στελέχη που την αντιμάχονται ή στη καλύτερη δεν την πιστεύουν ; Κάποιος καλοθελητής ή έντιμος αριστερός ή ειλικρινής παρατηρητής εύκολα θα αναρωτηθεί, πως μπορεί η εκπρόσωπος του κόμματος να είναι στην ίδια ομάδα π.χ. με τη Διώτη, που όπου σταθεί και όπου βρεθεί, βρίζει την ηγετική ομάδα της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως επίσης είναι έντιμο ο Τσακαλώτος να αναδεικνύεται σε κορυφαίο παράγοντα της διαπραγμάτευσης και από πίσω να διαρρέει, ότι δεν θα είναι στην επόμενη κυβέρνηση, η οποία ουσιαστικά θα αναλάβει να υλοποιήσει αυτά που θα υπογράψει αυτός ;
  Αφού δεν θέλετε λοιπόν να περιμένετε το συνέδριο , όπου οι θέσεις σας θα κονταροχτυπηθούν και θα αναμετρηθούν δημόσια και στα όργανα του κόμματος , αν δεν μπορείτε να στηρίξετε την κυβέρνηση με την δημιουργική, αλλά ρεαλιστική κριτική σας, σωπάστε ή τίμια παραιτηθείτε, είναι κρίμα να μπείτε και εσείς στη «ξεφτίλα» να σας παραιτήσει και εσάς ο λαός, με τη ψήφο του.

  Μιχάλης Τζανίνης

  ΣΥΡΙΖΑ Β΄ΔΙΑΜ/ΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.