ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρό ροκ από τη ΝΔ, που ετοιμάζεται για κάλπες

Όχι από τη Συγγρού στα προληπτικά μέτρα που ζητά το ΔΝΤ αλλά οι ευθύνες στην κυβέρνηση

Το σενάριο των εκλογών μοιάζει όλο και πιθανότερο για το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει θέσει σε ετοιμότητα – όπως έγραψε ήδη από χθες το Matrix24.gr – τον κομματικό μηχανισμό.
mitsotakis

Στις κλειστές συσκέψεις του κόμματος, ενισχύεται η εκτίμηση ότι η πιθανότητα μίας εκλογικής αναμέτρησης αυξάνεται και, συνεπώς, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. παίρνει τα μέτρα του, για να είναι έτοιμος δια παν ενδεχόμενο. Στη Ν.Δ. εκτιμούσαν ότι ανάλογες εξελίξεις δεν θα υπήρχαν πριν το φθινόπωρο (ή τουλάχιστον αυτό εύχονταν ώστε να είναι η παρούσα κυβέρνηση που θα περάσει τα μέτρα), ωστόσο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσιπρας ακολουθεί το παράδειγμα του 2015, παίζοντας καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, δημιουργεί πρόσθετους προβληματισμούς.

Η Νέα Δημοκρατία, παράλληλα, απορρίπτει τόσο τη θέση του ΔΝΤ για προληπτική νομοθέτηση των μέτρων όσο και αυτά καθεαυτά τα μέτρα που προτείνονται, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι παρά οι χειρισμοί της κυβέρνησης που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο και την έχουν καταστήσει έρμαιο των πιέσεων του Ταμείου.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε και χθες σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απέναντι στον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας ως πρώτο καθήκον των νέων μελών της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. τη συγκρότηση ενός μετώπου που θα εκδιώξει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Ο εδώ και 108 ημέρες Πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, τις προκρίνει από ένα δημοψήφισμα – το οποίο άλλωστε θα είχε συνέπειες για την οικονομία χωρίς παράλληλα να δίνει
πολιτική λύση – ενώ απορρίπτει το σενάριο μίας οικουμενικής κυβέρνησης, η συγκρότηση και λειτουργία της οποίας, πέραν από αναποτελεσματική, μπορεί να υπονόμευε και τις δικές του προοπτικές διακυβέρνησης της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.