ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση του χώρου έγινε

Όλα τα ονόματα της Επιτροπής

Το πρώτο βήμα έγινε. Η «Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για τις Προοδευτικές Μεταρρυθμίσεις», όπως πιθανότατα θα είναι ο τίτλος της Επιτροπής στην οποία είχαν συμφωνήσει Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να διερευνήσεις τις δυνατότητες περαιτέρω συμπόρευσής τους, φτιάχτηκε.
stavrosfofi

Στόχος, οι …αμοιβαίοι συμβιβασμοί, που θακαταλήξουν σε ένα πόρισμα-εισήγηση, που θα κατατεθεί περί τον Ιούνιο και εν πολλοίς θα αποτελεί το προγραμματικό πλαίσιο στο οποίο μπορούν να συμφωνήσουντα κόμματα και οι κινήσεις, καθώς και οι μεμονωμένες προσωπικότητες πουπαίρνουν μέρος στο εγχείρημα της ανασυγκρότησης του χώρου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Αναλυτικά, από τα 31 μέλη της Επιτροπής, τα 16 θα είναι κομματικάστελέχη και τα 15 θεσμικά. Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μετέχουν έξιστελέχη, τέσσερα από το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Δατσέρης, η Λίνα Μενδώνη, ο ΝικόλαςΚανελλόπουλος και ο Απόστολος Πάνας και δύο από τη ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης καιο Θόδωρος Μαργαρίτης. Άλλα έξι στελέχη θα προέρχονται από το Ποτάμι. Πρόκειται γιατους : Δημήτρη Τσιόδρα, Αθηνά Δρέττα, Παναγιώτη Βλάχο (Κίνηση Μπροστά),Αριστοτέλη Αϊβαλιώτη (Δράση), Γιάννη Μεϊμάρογλου («εκδότης» της διαδικτυακής «Μεταρρύθμισης»)και Βασίλη Καπεταγιάννη (Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη). Από τις ΚινήσειςΠολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία θα μετέχει ο Γιάννης Τούντας και από το Δίκτυο τηςΆννας Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου. Στο μεταξύ, δύο θέσεις θαμείνουν κενές, προκειμένου να συμπληρωθούν από εκπροσώπους του ΚινήματοςΔημοκρατών Σοσιαλιστών, εφόσον αυτό θελήσει να λάβει μέρος στο εγχείρημα, με τουςηγέτες ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού όμως να προσπαθούν να αποφύγουν την συνάντηση πουζητά ο Γιώργος Παπανδρέου. Στο Κίνημα πάντως, αναφερόμενοι ακριβώς σε αυτή τηναπουσία συνάντησης, κάνουν λόγο για ‘υπονόμευση της σοβαρότητας και της δεοντολογίας’που επιβάλει ένα τόσο φιλόδοξο εγχείρημα και για αναίρεση των δημοκρατικώναρχών από τις οποίες πρέπει εξ αρχής να διέπεται. Καλούν, δε, τις ηγεσίες τουΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να απαντήσουν αν όσα είδαν το φως της δημοσιότηταςανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στους ‘θεσμικούς’ περιλαμβάνονται από καθηγητέςπανεπιστημίου και αιρετούς, ως εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και επαγγελματίες.Αναλυτικά, στην Επιτροπή θα μετέχουν ο ακαδημαϊκός Γιάννης Τσαμουργκέλης, οδήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος, ο πρόεδρος του ΒιοτεχνικούΕπιμελητηρίου Παύλος Ραβάνης, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων μεΑναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ΓρηγόρηςΑλεξόπουλος, ο Γιάννης Πούπκος από τη ΓΣΕΕ, ο δημοσιογράφος και πρώηνεκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος του ΔήμουΑθηναίων Λευτέρης Παπαγιαννάκης και η συνάδελφός του αντιδήμαρχος στον ίδιοδήμο, Μαρία Στρατηγάκη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΑθηναίωνΝέλλη Παπαχελά, ο πρόεδρος της ΘΕΣγάλα Θανάσης Βακάλης, ο Νίκος Διακουλάκης(που μετέχει πάντως και στις Κινήσεις Πολιτών), ο Κωνσταντίνος Μπιτζάνης (διευθύνωνσύμβουλος της Τεχνόπολις), ο Θύμιος Φωτεινός και ο ΓΓ Ένωσης Δήμων Αττικής ΜιχάληςΧρηστάκης.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν καταλαβαινω ο δημοσιογράφος τη δουλειά εχει με τη Φωφη και τη ΠΑΣΟΚΟκρατία…..

  2. ΛΑΒΑΣ 13:59 12/04/2016

    Αν είναι δυνατόν !! αυτοί οι τοιούτοι να συγκινήσουν να ανασυντάξουν ,να ενώσουν τους δημοκρατικούς πολίτες ! Άντε καλέ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.