ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Αμερική ακλόνητη φίλη της Ελλάδας»

Ομπάμα: Ζήτω η Ελλάς!

Με… άπταιστα ελληνικά ο Μπαράκ Ομπάμα καλωσόρισε τους ομογενείς στο Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η Ελληνική Ανεξαρτησία με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
obamagreeik

Ο κ. Ομπάμα μίλησε για τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών, αναφέρθηκε στην βαθιά φιλιά που ενώνει την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και τόνισε την συνεισφορά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για τη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Αφού είπε στα ελληνικά "Λευκός Οίκος" και πήρε την... επιβεβαίωση του αντιπροέδρου του, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως ο Τζο Μπάιντεν πιστεύει πως έχει... ελληνικό αίμα, προκαλώντας τα γέλια όσων βρέθηκαν στην εκδήλωση του Λευκού Οίκου, ανάμεσά τους ο υφυπουργός Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Αποκάλυψε δε ότι η σύζυγός του Μισέλ έχει πάντα γεμάτο το ψυγείο τους με... ελληνικά γιαούρτια!

Εκτός από τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και επαίνεσε την στάση του ελληνικού λαού. Οι Έλληνες, είπε ο κ. Ομπάμα, έχουν αγκαλιάσει με ανθρωπισμό αυτούς που έχουν ανάγκη.

«Οι δεσμοί μας είναι ιστορικοί, είμαστε φίλοι και σύμμαχοί στο ΝΑΤΟ και οι κουλτούρες μας είναι συνδεδεμένες. Αυτή δεν είναι μια σχέση αναμεσά σε κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είναι μια σχέση αναμεσά σε φίλους, αναμεσά σε οικογένειες». Μετά το τέλος της ομιλίας του ρωτήθηκε από συναδέλφους δημοσιογράφους αν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό πρόβλημα της οικονομίας, ο κ. Ομπάμα είπε: «Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». Πάντως, η εκτίμηση του είναι ότι η χώρα μας θα εξέλθει πιο ισχυρή από ποτέ από αυτή την κρίση, κάτι που δεν αποδεικνύεται βέβαια από τα γεγονότα, καθώς ο λαός δεν δέχεται πραγματική βοήθεια από τους συμμάχους της Ελλάδας. Ο λαός, τόνισε, είναι ανθεκτικός και το έχει αποδείξει στο παρελθόν σε δυσκολότερες καταστάσεις, αλλά και επειδή η συνεισφορά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας είναι καθοριστική προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγές: usa.greekreporter.commignatiou.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.