ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν σχολιάζουμε διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές»

«Ουδέν σχόλιον» η απάντηση του ΔΝΤ στο Wikileaks

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ήρθε η πρώτη αντίδραση του ΔΝΤ για τις αποκαλύψεις του Wikileaks όσον αφορά έναν διάλογο Τόμσεν-Βελκουλέσκου σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.
imf

«Δεν σχολιάζουμε διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές για εσωτερικές συζητήσεις» ήταν το αρχικό σχόλιο εκπροσώπου του ταμείου από την Ουάσινγκτον.

«Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα το πιστεύουμε ότι χρειάζεται για μια βιώσιμη λύση όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα - μια λύση που βάζει την Ελλάδα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης υποστηριζόμενης από ένα σετ μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη μείωση του χρέους της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους» συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

«Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι πρέπει να βασίζονται σε αξιόπιστες υποθέσεις. Όπως έχουμε πει υπάρχει ένας συμβιβασμός ανάμεσα στο τι είναι εφικτό όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και στο πόση είναι η απαιτούμενη ελάφρυνση του χρέους» κατέληξε στο σχόλιό του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

    *Κι όμως ο πρωθυπουργός του 44%, δεν λιποτάχτησε. Δεν προσέφυγε σε εκλογές που θα έσωζαν τον ίδιο και το Πασοκ, αλλά θα οδηγούσαν τη χώρα σε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ!
    *Κατάφερε να ανατρέψει ΤΗ ‘’ΡΗΤΡΑ’’ της Λισσαβώνaς , που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ οποιαδήποτε μορφή οικονομικής βοήθειας σε μέλη της Ε.Ε με οικονομικά προβλήματα, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε το 2008 η Γερμανία και αρνήθηκε ΤΟΤΕ! την βοήθεια, προς την ΗΔΗ χρεοκοπημένη Ελλάδα , σύμφωνα με το Eurogroup του Δεκεμβρίου 2008, που συμμετείχε και ο ΣΤΡΟΣ-ΚΑΝ σαν αντιπρόσωπος του ΔΝΤ και ο υπουργός οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
    *Ο Γιώργος Παπανδρέου ‘’ανέτρεψε’’ την ρήτρα, βρήκε χρήματα ( Όχι βέβαια σε Ρωσία και Κίνα), 240 δις ευρώ, κατάφερε να γίνει ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120.δις ευρώ. **Αυτή η απόφαση μείωσης του χρέους απέδειξε και αποδεικνύει περίτρανα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ της ΕΕ στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου. Ήξεραν και ξέρουν, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου τιμά τον λόγο του για αυτόν και τον τιμούν ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ήξεραν ! ότι τα χρήματα που θα έδιναν στον Παπανδρέου θα τα σεβόταν και θα έκανε την ΠΡΕΠΟΥΣΑ χρήση.
    * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ στον ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.