ΕΛΛΑΔΑ

Σπάρτη - Αθήνα σε δύο ώρες

Παραδόθηκε ο νέος αυτοκινητοδρόμος Λεύκτρο - Σπάρτης

Δόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα ο νέος αυτοκινητόδρομος Λεύκτρο – Σπάρτης, 46 χιλιομέτρων, που εγκαινίασε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. Πρόκειται για έργο που είχε σταματήσει επί της προηγούμενης κυβέρνησης, έγινε αναθεώρηση σύμβασης από την παρούσα, με οικονομικό όφελος για το ελληνικό Δημόσιο 102,5 εκατομμυρίων ευρώ και παραδίδεται δύο μήνες νωρίτερα από την συμβατική προθεσμία.
__0leyktro

Ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρου-Σπάρτης, μήκους 46 χ.λ.μ που αποτελεί τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα, εγκαινιάσθηκε στο χώρο του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Πελλάνας του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» (πλησίον της Σπάρτης) παρουσία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Ο αυτοκινητόδρομος είναι το πρώτο μεγάλο οδικό έργο που παραδίδεται μέσα στο 2016.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, ο νέος οδικός κλάδος είναι το πρώτο αυτοτελές ολοκληρωμένο τμήμα που παραδίδεται με σύμβαση παραχώρησης.

Με το νέο αυτοκινητόδρομο η Σπάρτη θα συνδέεται με την Αθήνα σε 2 ώρες, με την Καλαμάτα σε 45 λεπτά και με την Τρίπολη σε μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.