ΕΛΛΑΔΑ

Διαβάστε τι είπαν

Παρεμβάσεις των εκπροσώπων ΑΝΕΛ, Ενωσης Κεντρώων, ΔΗΜΑΡ και ΛΑΕ στο συνέδριο της ΝΔ

Την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της, μια κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, πολεμά το ίδιο σύστημα με τους ίδιους τρόπους που πολέμησε και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, επισήμανε στην παρέμβασή του στο 10οΤακτικό Συνέδριο της ΝΔ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας. Ο γραμματέας του κόμματος έθεσε το δίλλημα αν «σκύβουμε το κεφάλι και οδηγούμεθα στο σκοτάδι ενός νέου μεσαίωνα ή αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη της συνοχής και της ευημερίας» επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης τόνισε ο στόχος της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη είναι κοινός.
«Κινδυνεύομε να καταλήξουμε μια αποτυχημένη χώρα» είπε υποστηρίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου κυβερνητικού συνασπισμού για να περάσει η χώρα στον ενάρετο κύκλο της παραγωγικότητας και της προόδου. «Πρέπει να εξορκίσουμε τον λαϊκισμό και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αντί να κατηγορούμε τους ξένους. Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον λαό. Το μέγα ζήτημα για τη χώρα μας είναι η πολιτική σταθερότητα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε πως χρειάζεται όσοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας να συνεργαστούν. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως χρειάζεται σύγκρουση με όσους επιθυμούν τη στασιμότητα. «Σήμερα χρειάζονται πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων» τόνισε, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση συναίνεσης με πρόσωπα κοινής αποδοχής. «Ο κ. Τσίπρας είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Εξάλλου, ο Κώστας Ήσυχος εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ενότητα περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χωρίς να κρύψει την ανησυχία του και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.