ΕΛΛΑΔΑ

Αρνητικά απαντά ο πρόεδρος του Κέντρου

Παραιτήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ μέσω Facebook ζητά ο Πολάκης

Την παραίτηση των μελών του ΔΣ του Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων   (ΚΕΕΛΠΝΟ) ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης αναρτώντας μάλιστα τα σχετικά έγγραφα στο Facebook, που φέρουν την υπογραφή του Ανδρέα Ξανθού.

Είχε προηγηθεί απόφαση του ΚΕΕΛΠΝΟ να απορρίψει τροποποιημένη από τον Παύλο Πολάκη λίστα επιτυχόντων, βάσει της οποίας είχε εντολή να προχωρήσει σε πρόσληψη 100 γιατρών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κ. Πολάκης παρενέβη στις λίστες με τους επιτυχόντες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, παρακάμπτοντας και ακυρώνοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος, σε δειγματοληπτικούς ελέγχους του υπουργείου Υγείας είχαν διαπιστωθεί τραγικά λάθη στην αξιολόγηση των φακέλων των γιατρών.

«Να και τα νέα του ΚΕΕΛΠΝΟ που προανήγγειλα .Ζηταμε τις ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ των μελών του ΔΣ που ορίζονται απο το Υπουργειο για να προχωρήσουμε σε ορισμό νέων μελών και έναρξη της κάθαρσης στον οργανισμό με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση της λειτουργίας του», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

pol

Η απάντηση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο πρόεδρος του Κέντρου, Θανάσης Γιαννόπουλος, έδωσε το πρωί αρνητική απάντηση στο αίτημα Πολάκη, ενώ έκανε λόγο για θέμα ηθικής τάξης και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εφόσον επιθυμεί κάτι τέτοιο να νομοθετήσει σχετικά. Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι έχουν γίνει παρανομίες από την πλευρά του υπουργείου σχετικά με τους φακέλους των υποψηφίων για τις ΜΕΘ και ξεκαθάρισε ότι το 9μελές Δ.Σ. του Κέντρου δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.