ΚΟΣΜΟΣ

Panama Papers

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας

Μετά την άρνηση του προέδρου της Ισλανδίας, Όλαφουρ Γκρίμσον  να κάνει δεκτό το αίτημά του για διάλυση της Βουλής και πρόωρες εκλογές ο πρωθυπουργός της χώρας  Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, υπέβαλε την παραίτησή του.
island

Ο Γκρίμσον  αρνήθηκε να προχωρήσει στη διάλυση του Κοινοβουλίου και κάλεσε για διαβουλεύσεις τους ηγέτες των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.

«Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κοινοβουλευτική ομάδα (του Κόμματος της Προόδου) ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του« είπε στην τηλεόραση ο Σίγκουρντουρ Ίνγκι Γιόχανσον, ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Γεωργίας.

Το όνομα του πρωθυπουργού της Ισλανδίας ενεπλάκη στην υπόθεση των αποκαλύψεων των Panama Papers, με τον κ. Γκουνλάουγκσον να φέρεται να συνδέεται με εταιρεία offshore της συζύγου του.

Πρόκειται για την πρώτη επίπτωση του παγκόσμιου «σεισμού» που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τη χρήση των υπεράκτιων (offshore) εταιρειών από ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και συνεργάτες τους για να αποκρύπτουν και να εξαιρούν από φορολόγηση μέρος του πλούτου τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.