ΚΟΣΜΟΣ

Από την ΕΕ

Περαιτέρω κυρώσεις στη Β. Κορέα ζητά η Γαλλία

Η Γαλλία κάλεσε χθες Σάββατο την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις ενάντια στην Βόρεια Κορέα, έπειτα την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια σθεναρή στάση και μια ενωμένη αντίδραση, ώστε η Βόρεια Κορέα να σταματήσει τις προκλήσεις στις οποίες προβαίνει», ανέφερε με ανακοίνωση του ένας εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Συγκεκριμένα, η Γαλλία καλεί την ΕΕ να επιβάλει μονομερώς επιπλέον κυρώσεις», τόνισε ο εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, σημειώνοντας πως αν επιβεβαιωθεί η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, αυτή θα αποτελεί μια νέα παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA μετέδωσε σήμερα πως η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε σε δοκιμαστική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, την οποία επιθεώρησε ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία, πραγματοποιήθηκε με «μεγάλη επιτυχία» που έδωσε στη χώρα «ακόμη ένα μέσο για μια ισχυρή πυρηνική επίθεση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.