ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν συζητήθηκαν οι στοχεύσεις και η πορεία της

Πεταλωτής: Γιατί δεν μετέχει στην Επιτροπή το Κίνημα

Τους λόγους για τους οποίους το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν πήρε μέρος στην περιβόητη Επιτροπή Θέσεων και Διαλόγου για την Κεντροαριστερά, εξηγεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Πεταλωτής, περιγράφοντας την ίδια στιγμή πώς μπορούν να ξεπεραστούν οι σκόπελοι και ποιο είναι το στίγμα που θα πρέπει να έχει ο όποιος νέος φορέας στον χώρο.
petalotiskinima

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν εκλήθη, δεν έγινε καμία συνάντηση αρχηγών όπωςείχε προγραμματιστεί, δεν συζητήθηκαν οι στοχεύσεις και η πορεία της Επιτροπής που δημιουργήθηκε», λέει, μιλώντας στην εφημερίδα Μακεδονία, τονίζοντας μάλιστα ότι στο Κίνημα έμαθαν για την Επιτροπή, τη σύνθεσή της και την ‘μεγαλοψυχία’των εμπνευστών της να αφήσουν δύο θέσεις κενές για το Κίνημα από διαρροές σταΜΜΕ. Κατόπιν τούτων, ο πρώην υπουργός μιλά για απαξίωση, όχι προς το Κίνημα και τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά προς την όλη προσπάθεια, αλλά και για αυτοϋπονόμευσή της πριν ακόμα ξεκινήσει. Κάνει λόγο για διαδικασίες αναντίστοιχες των απαιτήσεων των καιρών και χαρακτηρίζει λυπηρό οι άνθρωποι του χώρου να απαξιώνουν μία προσπάθεια με μεγάλα αποτελέσματα που έγινε από τηνκυβέρνηση Παπανδρέου σε δύο μόλις έτη, όταν ολοένα και περισσότεροι αναγνωρίζουν το έργο της.

Ο ΓιώργοςΠεταλωτής, παρότι δεν κρύβει την πικρία του για το γεγονός ότι ακόμα περιμένουναπαντήσεις στο Κίνημα για τους λόγους για τους οποίους δεν έγιναν οισυναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά καιτον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, τείνει εκ νέου χείρα προς τους όμορουςτου κόμματός του χώρους. «Χρόνος υπάρχει ακόμα και τώρα για να εξαλειφθεί αυτήη απαξίωση του προοδευτικού χώρου, που δεν μπορεί να περιορίζεται στη σύγκλισημηχανισμών και προσωπικών στρατηγικών για την πιθανή εκλογή απλώς μερικώνβουλευτικών εδρών», λέει, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν αρμόζει σε κανέναν απότους εμπλεκόμενους. Περιγράφει δε, το πολιτικό στίγμα του νέου φορέα,επιμένοντας …προοδευτικά. «Εμείς μιλάμε ξεκάθαρα για προοδευτικές δυνάμεις. Για τις δυνάμειςτης Σοσιαλδημοκρατίας, της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, της πολιτικήςΟικολογίας. Με σαφές προοδευτικό στίγμα», λέει, τονίζοντας πάντως πως θα πρέπεινα συμφωνηθεί πρώτα η πολιτική πρόταση, η ιδεολογία και το διακύβευμα που δενμπορεί να είναι άλλο από τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και ηανατροπή των αιτίων που την οδήγησαν στην κρίση, και μετά να γίνει συζήτηση γιαπρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση, επιμένει στην ανάγκη όλα να γίνουν από τηβάση, αφού όπως υποστηρίζει «αν ένα τέτοιο εγχείρημα δεν ακολουθήσει αυτή τηλογική, τότε θα λειτουργήσει ως κύκνειο άσμα όσων το διατυμπανίζουν καισυμμετέχουν».

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Σήμερα, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να ακούσω την πρωινή εκπομπή του Νονού της «ενημέρωσης». Ο ταξιτζής που με μετέφερε άκουγε σχεδόν με ευλάβεια το Βοθρόλυμμα! Εννοώ αυτόν που ξέχασε να δηλώσει στην εφορία κάποια…εκατομμύρια ευρώ και που επί εποχής Καραμανλή – Ρουσόπουλου, στην «οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση» εισέρεαν μεγάλα πακέτα κρατικής διαφήμισης. Η Σικελική Μαφία, μπροστά στον τρόπο και στην τακτική των εκβιασμών του «Μπράβου της ενημέρωσης» ωχριά!!!

  ΥΓ: Ο φανατικός και πιστός ακροατής του, ακολουθώντας κατά γράμμα το ήθος του Βοθρολύμματος, από τα ρέστα που μου έδωσε, μου έκλεψε κιόλας δύο ευρώ…

 2. Lampiris 13:51 18/04/2016

  Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν θέλουν το Γιώργο γιατί τον φοβούνται. Αν μπει και το ΚΙΔΗΣΟ στο παιχνίδι και τεθεί θέμα ηγεσίας του νέου πονήματος και μάλιστα από τη βάση, θα σαρώσει ο Γιώργος. Αυτό φοβούνται . Ξεκάθαρα πράγματα

 3. Ν Β 10:30 18/04/2016

  Αγαπητέ Πρόεδρε,

  όταν η Φώφη ,έχει συμβούλους του τύπου «Γείτονα» και «Παπαϊωάννου» και όταν έχει «καβαλήσει» το καλάμι της…μετριοφροσύνης και της πολιτικής υπερ-ωριμότητας, τότε η μόνη λύση είναι »Ο ΝΕΟΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ»”.
  Σύντροφε και αγαπητέ μου Πρόεδρε,
  μόνο από την κόψη του σπαθιού την τρομερή θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για την ΝΕΑ Ελλάδα των ονείρων μας και των παιδιών μας.
  Που ήταν ΟΛΟΙ! αυτοί πρόεδρε, όταν έδινες τον υπέρ πάντων αγώνα?
  Τι έκαναν ΟΛΟΙ! αυτοί, όταν εσύ προσπαθούσες να μειώσεις το χρέος και να πάρεις τα χρήματα για να σώσεις την Ελλάδα?
  Αγωνίζονταν να σου ΚΛΕΨΟΥΝ-ΑΡΠΑΞΟΥΝ συνωμοτικά και προδοτικά την θέση που σου ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ το 44% του Ελληνικού λαού και στη συνέχεια να σε κλείσουν και φυλακή με τις γνωστές αλλά ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ !!! για εμάς ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ!
  Σύντροφε και αγαπητέ Πρόεδρε,
  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξεχνάμε, , ότι ‘’ Άγγελοι’’ που πέρασαν την πόρτα της κολάσεως, ΔΥΣΚΟΛΑ επιστρέφουν ως… ‘’Άγγελοι’’ ξανά στον παράδεισο.
  ΕΜΕΙΣ, θέλουμε να αλλάξουμε πορεία και να γίνουμε ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ κράτος με ευνομία και φοροδοτική ισότητα, και αυτό είναι το ΠΡΩΤΟ που ξεκινήσαμε το 2009 και κάτω από αντίξοες συνθήκες τόσο οικονομικές, όσο και υπονομευτικές. Μη ξεχνάς και μην εμπιστεύεσαι όσους ‘’έφαγαν’’ σε δεξιό πιάτο και σήμερα ακόμη ..γλείφονται. Μη ξεχνάς ότι ΠΟΤΕ! δεν πρόκειται να σε συγχωρήσουν για όσα ψήφισες, για όσες διαρθρωτικές αλλαγές εφάρμοσες ΑΛΛΑ! Και για όσα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΣ !!!
  ΣΗΜΕΡΑ , ΟΛΟΙ ! γνωρίζουμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τα σημερινά μας ΧΑΛΙΑ! αλλά και ποιοι επιδίωξαν άθλια, βρώμικα και ΑΝΕΝΤΙΜΑ να σου ‘’φορτώσουν’’ και το προπατορικό αμάρτημα.
  Ο Απόστολος Παύλος συνήθιζε να λέει: ‘’Αιρετικόν άνθρωπον, μετά πρώτην και δευτέραν νουθεσία ΠΑΡΑΙΤΟΥ’’
  ΕΜΠΡΟΣ, στον ΕΝΤΙΜΟ αγώνα όλοι μαζί να παλέψουμε με το σπαθί στο ΧΕΡΙ και όχι στη θήκη, αφού και ο ‘’Γόρδιος Δεσμός’’ μαχαίρι ..ήθελε.
  Εξ άλλου, Αγαπητέ Πρόεδρε, είσαι ο σημαιοφόρος της δημοκρατικής οικογένειας των Παπανδρέου, που αγωνίστηκαν για την Ελλάδα μας χωρίς να γίνουν ούτε εφοπλιστές, ούτε μεγαλοβιομήχανοι, ούτε ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!
  Ας τους ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ με τον ‘’ΝΕΟ ΑΝΕΝΔΟΤΟ’’ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ !

  Ν Βράχος

 4. ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ…! ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ…!
  ===============================
  ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ !!!!!….
  ΤΟ ‘’ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ’’ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ σε Λάτση και Βαρδινογιάννη για λαθραία εισαγωγή πετρελαίου.

  *Οι πάσης μορφής επίορκοι τρομοκρατήθηκαν, κι ενώ το κράτος άρχισε, επί τέλους, να λειτουργεί, οι επίορκοι τυφλοπόντικες τα ‘’έχασαν’’ ! Τα ‘’κόκκινα’’ τηλέφωνα κτύπησαν και τα φερέφωνα άκουγαν χωρίς να μιλούν. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησε ο πόλεμος των ΜΜΕ κατά της κυβερνητικής προσπάθειας να σωθεί η χώρα.
  *Κι όμως με (ν)τροπολογία στις 11 Δεκ. 2013, Σαμαράς-Βενιζέλος, ΧΑΡΙΣΑΝ το πρόστιμο 1,2 Δις. ευρώ που είχε επιβάλλει για λαθραία διακίνηση και εισαγωγή πετρελαίου σε Λάτση και Βαρδινογιάννη. Και εμείς ‘’οι έντιμοι’’ που ..επαναστατούμε με το παραμικρό όταν θίγονται τα συμφέροντά μας, τι δίδαγμα δίνουμε στα παιδιά μας, στην Ελλάδα του αύριο? Που είναι η ηθική συμπαράσταση, στον έντιμο αγωνιστή που διώκεται από την κλίκα , γιατί είναι ΕΝΤΙΜΟΣ?
  *Στις 25 Φεβρουαρίου 2015, δεξιοί, αδέξιοι, ‘’αριστεροί’’ και ακροφασίστες, οδήγησαν τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ειδικό δικαστήριο , οι έντιμοι του Σύριζα, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, του συκοφάντη και ψεύτη καμένου και των χρυσοδολοφόνων γιατί δεν …εισέπραξε 120.000 ευρώ από τη Λίστα Λαγκαρντ, ενώ αυτοί επί τρία χρόνια σχεδόν …τι εισέπραξαν?

  * Ο ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ Βενιζέλος, κατάλαβε ότι χάνει το παιχνίδι και ήλθε σε επαφή με τον Σαμαρά, τον άλλο ΑΠΟΣΤΑΤΗ, και κατόπιν Μπαροζικής οδηγίας και υποστήριξης αποφάσισαν την ανατροπή και την τιμωρία αυτών που αγνόησαν τα αφεντικά τους.
  *Για πρώτη φορά, στην ιστορία της Ελλάδας, βρέθηκαν δύο πολιτικοί και επέβαλαν πραγματικό πρόστιμο σε λαθροδιακινητές τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου. Κι όμως , η πράξη του αυτή δημιούργησε »ΤΣΟΥΝΑΜΙ»» οργής, τόσο στους φοροφυγάδες, όσο και μίσθαρνα όργανα της δημόσιας εξουσίας.

  *Ασυγκράτητοι όλοι τους θέλησαν να θρέψουν δάφνες, με την »ευκαιρία» τιμωρίας του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού, που έκανε το καθήκον του βάζοντας πρόστιμο στην κορυφή της πυραμίδας φοροδιαφυγής.
  *Πότε στο παρελθόν έγινε έλεγχος και επεβλήθη πρόστιμο τόσο μεγάλο, όσο και το μέγεθος της φοροδιαφυγής και το εμπορικό και κοινωνικό »ανάστημα» των φοροφυγάδων.
  *230 !!! βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του ΕΝΤΙΜΟΥ υπουργού, πιστεύοντας ότι ο ..ψηφοφόρος θα τους »εξάγνιζε» πολιτικά ισοβίως.Φαίνεται ότι ο ‘’πολιτικός’’ συμπεριφέρεται ανάλογα με την ‘’κάστα’’ και τις απαιτήσεις των ψηφοφόρων.
  *Στην αρχαία Ρώμη οι ‘’πελάτες’’ ζήταγαν αίμα.
  Σήμερα, στην Ελλάδα οι ‘’πελάτες’’ ζουν και αποχαυνώνονται με ..χόρτα, καφέ και ‘’παρόλες’’ μικροκομματικής σκοπιμότητας και πελατειακής εξυπηρέτησης.
  Αυτοκαταστροφή χωρίς επιστροφή για την Ελλάδα και… εκούσια δυστυχώς.

  ΣΧΟΛΙΟ: ΓΙΑΤΙ ο κ. Τσίπρας δεν επαναφέρει το πρόστιμο των 1,2 δις ευρώ με νέο νόμο, ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΡΑΒΑΣΗ !!! ώστε με τα χρήματα αυτά να επιλύσει ΟΛΑ! σχεδόν τα παρόντα προβλήματα?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.