ΚΟΣΜΟΣ

Στις 5 Ιουνίου

ΠΓΔΜ: Η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές

Η αντιπολίτευση επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που δρομολογούνται για τις 5 Ιουνίου, καθώς εκτιμά ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές στη χώρα, επιρρίπτοντας την ευθύνη γι’ αυτό στο κυβερνών κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι.
zaef

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της «Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης» (SDSM), Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση δεν θα συμμετάσχει, ούτε θα επιτρέψει να διεξαχθούν εκλογές στις 5 Ιουνίου, διότι αυτές είναι παράνομες».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοφσκι ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την απόφαση για διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 5 Ιουνίου.

Η Βουλή της ΠΓΔΜ διαλύθηκε στις 7 Απριλίου ώστε να τηρηθεί ο σχετικός κανονισμός που ορίζει ότι το νομοθετικό σώμα πρέπει να διαλύεται 60 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Η αντιπολίτευση είχε εκφράσει τη διαφωνία της για τη διάλυση της Βουλής και τη δρομολόγηση πρόωρων εκλογών για τις 5 Ιουνίου.

Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να προκαλέσει σκηνικό χάους στη χώρα και σημειώνει ότι ο Ζόραν Ζάεβ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών επειδή γνωρίζει ότι θα υποστεί συντριπτική ήττα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.