ΚΟΣΜΟΣ

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

ΠΓΔΜ: Υπόνοιες για ανάμειξη ΜΚΟ στα επεισόδια της Κυριακής

Υπόνοιες για τη δράση κάποιων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στα χθεσινά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ εξέφρασε το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.
pgdm

«Διάφορες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες υποκινήθηκαν, παραπλανήθηκαν και οργανώθηκαν από ακτιβιστές ΜΚΟ για να διασχίσουν τα σύνορα με τη χρήση βίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται «ότι οι χθεσινές οργανωμένες, μαζικές και συντονισμένες απόπειρες παράνομης διέλευσης των συνόρων, περιλαμβανομένης της εμπλοκής ακτιβιστών από ΜΚΟ, παραπέμπουν από πολλές απόψεις σε παρόμοιο περιστατικό μαζικής παράνομης διέλευσης των συνόρων από 2.500 μετανάστες που συνέβη στις 14 Μαρτίου 2016».

Στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αναφέρεται ακόμη ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, κατά τα χθεσινά επεισόδια με πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κανένα άλλο μέσο για τη διάλυση του «βίαιου όχλου» και σημειώνεται ότι τραυματίστηκαν 23 αστυνομικοί και στρατιώτες της χώρας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αναφέρει ακόμη ότι οι αρχές της χώρας «ζήτησαν την εμπλοκή των ελληνικών αστυνομικών αρχών όσο οι βίαιες επιθέσεις από την ελληνική πλευρά διαρκούσαν και ότι υπήρξαν επανειλημμένες εκκλήσεις (σ.σ. προς τις ελληνικές αρχές) για συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και αποτρεπτική δράση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.