ΕΛΛΑΔΑ

«Μη χάνετε το κουράγιο σας, είμαστε μαζί σας, σας αγαπάμε»

Πειραιάς: Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τους πρόσφυγες να φύγουν με 32σελιδο φυλλάδιο

Με ένα φυλλάδιο 32 σελίδων, το οποίο θα διανεμηθεί σε πρόσφυγες και μετανάστες από τη Δευτέρα, η κυβέρνηση προσπαθεί να τους πείσει να εγκαταλείψουν το λιμάνι του Πειραιά.

«Σας παρακαλούμε ακούστε μας και εμπιστευθείτε μας για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε, για να βοηθήσετε κι εσείς τους εαυτούς σας, τα παιδιά σας, τις οικογένειές σας», αναφέρεται στο φυλλάδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το φυλλάδιο είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά,φαρσί,ελληνικά και αγγλικά) το κείμενο χρησιμοποιεί  συναισθηματική γλώσσα προκειμένου να πεισθούν οι πρόσφυγες και να φύγουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Το υπουργείο προειδοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες ότι, όσο παραμένουν σε Ειδομένη και Πειραιά  χάνουν χρόνο από την υπαγωγή τους στη μόνη προβλεπόμενη τυπική διαδικασία, που θα τους επιτρέψει το «επόμενο βήμα», αφού τα σύνορα είναι πλέον κλειστά.

Μέσω του φυλλαδίου επισημαίνεται ότι το λιμάνι δεν είναι χώρος υποδοχής, από δω και πέρα θα έχει αυξημένη κίνηση και πρέπει να αδειάσει: «Δε γίνεται να μείνετε άλλο εδώ»... «Σας ζητάμε να συνεργαστείτε με το Λιμενικό Σώμα και τους αλληλέγγυους φίλους σας, ώστε να μεταφερθείτε σε κέντρα υποδοχής σε όλη την Ελλάδα». Εξάλλου στο 32σελιδο φυλλάδιο αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σας ζητάμε να πάτε (σσ: στα κέντρα φιλοξενίας) και μέρα με τη μέρα θα τα κάνουμε καλύτερα», «Μη χάνετε το κουράγιο σας, είμαστε μαζί σας, σας αγαπάμε».

Το φυλλάδιο εδώ.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:18 08/04/2016

    Η φασιστικη, ξενοδουλη και προδοτικη κυβερνηση του Τσιπρα και του Καμμενου των δυο καταστροφεων της Ελλαδας που αγκαλιαζει τους ισλαμιστες, τζιχαντιστες φονιαδες, την ιδια ωρα που εξοντωνει και δολοφονει τους Ελληνες πολιτες.Κυβερνηση απο καθαρματα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.