ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τις αποκαλύψεις του Wikileaks

Πιτέλα: Τίθεται θέμα αξιοπιστίας του ΔΝΤ

Ζήτημα αξιοπιστίας του ΔΝΤ θέτει ο Τζιάνι Πιτέλα ύστερα από τις αποκαλύψεις του Wikileaks για τον διάλογο Τόμσεν – Βελκουλέσκου.
pitela

«Αν επιβεβαιωθεί η είδηση σχετικά με τη διαρροή του ΔΝΤ, αυτό θα θέσει και πάλι υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία και το κύρος του ΔΝΤ, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δίνει την εντύπωση ότι ενεργεί ως πολιτικό όργανο, με επιδίωξη πολιτικών στόχων»  τονίζει ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών,  προσθέτοντας ότι «εμείς περιμένουμε μια επίσημη διάψευση».

Όσον αφορά την ελληνική αξιολόγηση, προσδοκά ότι  «μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όλοι οι θεσμοί θα συμφωνήσουν να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος».

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές έχουν ανοίξει το δρόμο για μια συμφωνία σχετικά με την αξιολόγηση και καλούμε το ΔΝΤ να μην βάζει αδικαιολόγητα εμπόδια σ’ αυτήν» προσθέτει.
Ο Πιτέλα τονίζει πως «μια συμφωνία για εκλογίκευση των δημοσιονομικών στόχων, θα πρέπει να βρεθεί το συντομότερο δυνατό». Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι απαραίτητο για να επανέλθουν οι συζητήσεις για μια ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

«Καλούμε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους να εξετάσουν σοβαρά αυτή την ευκαιρία, ώστε να μην πέσει το βάρος μιας νέας επικίνδυνης συζήτησης για το μέλλον της Ελλάδας στους ώμους της Ευρώπης. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να το αντέξει αυτό» συμπληρώνει και καταλήγει:

«Η Ένωση βρίσκεται σε μια κρίσιμη περίοδο και κάθε αναβολή συμφωνίας εκ μέρους του ΔΝΤ, κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την Ένωση και να έχει αρνητικό αντίκτυπο για το βρετανικό δημοψήφισμα. Το ΔΝΤ παίζει με τη φωτιά και το παροτρύνουμε να σταματήσει με αυτή την ανεύθυνη διπλωματία των άκρων».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.