ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Πολ και Ντέλια δεν έκαναν δα και κάτι τρομερό… 

Αν κάποιος αποφασίσει να δει την υπόθεση με τους «καυτούς» διαλόγους Πολ Τόμσεν – Ντέλιας Βελκουλέσκου (που έβγαλε στον «αέρα» το Wikileaks) με πιο ψύχραιμο «μάτι» τότε δεν θα μπορούσε παρά να γίνει κυνικός: Και να συνειδητοποιήσει ότι τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν πάντα... και έκαναν καθόλη την διάρκεια των Μνημονιακών διαπραγματεύσεων. Να συμπεριφέρονται ως… τραπεζίτες!

Φανταστείτε κάποιον που έχει ένα στεγαστικό δάνειο ας πούμε 100.000 ευρώ σε μια τράπεζα και αδυνατεί να εξοφλήσει το χρέος του. Πάει λοιπόν μια ωραία πρωία και ζητά από την ίδια τράπεζα ένα νέο δάνειο –για παράδειγμα 30.000 ευρώ- για να μπορεί να εξυπηρετεί και τις δόσεις του, αλλά και να καλύπτει τις ανάγκες που έχει.

Η τράπεζα πρώτα από όλα αφού «ξεψαχνίσει» τα οικονομικά του δεδομένα, εάν διαπιστώσει πως το νέο δάνειο, όπως και τα παλιό, δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί τότε το πιθανότερο είναι να του πει «κόψε το λαιμό σου και βρες να μας πληρώσεις για το δάνειο που ήδη έχεις και μην περιμένεις … νέο»!

Αλλά και πάλι εάν αποφασίσει να κάνει το «ψυχικό» –στην υποθετική περίπτωση που για κάποιο λόγο θεωρήσει πως έτσι είναι καλύτερα για όλους τους εμπλεκόμενους- πιθανότατα θα θελήσει να έχει λόγο στον τρόπο με τον οποίο ο δανειολήπτης θα εξασφαλίσει την απόδοση των δόσεων… δεδομένου ότι ήδη είχε αποδειχθεί προβληματικός στην διαχείριση των χρημάτων που του χορηγούνται..

Είναι λογικό λοιπόν να του υποδείξει να απολύσει το «υπηρετικό» προσωπικό εάν για παράδειγμα διαθέτει τέτοιο.. Να πουλήσει ενδεχομένως το τρίτο ή το δεύτερο αμάξι εάν έχει η σύζυγος.. Να περιορίσει τα κιλά αρνάκι που καταναλώνει την εβδομάδα και να τα αντικαταστήσει με όσπρια.. Να «κόψει» τις πολλές - πολλές εξόδους και τις διακοπές και να μην αγοράζει παντελόνια, φούστες και παπούτσια κάθε δεύτερη βδομάδα !! Και επιπλέον ει δυνατόν να βρει …μια ακόμη δουλειά που θα του αποφέρει εισοδήματα.

Και εάν βέβαια η «συνταγή» που του επιβάλλει ο τραπεζίτης δεν … βγαίνει επανειλημμένως, τότε συμβαίνουν δύο τινά: Ή ο τραπεζίτης έχει βάλει στο «μάτι» την περιουσία του δανειολήπτη και του χορηγεί «λάθος φάρμακο» για να «τεζάρει» και να του αρπάξει ότι έχει και δεν έχει ή ο τραπεζίτης … έχει βάλει στο «μάτι» την περιουσία του δανειολήπτη!!

Γιατί εάν τον έβλεπε ως «συνεργάτη» από τον οποίο προσδοκά όχι μόνον να εξοφληθεί, αλλά και σε μελλοντικά οφέλη θα φρόντιζε να αλλάζει την «συνταγή» ώσπου να πετύχει..

Που είναι λοιπόν το περίεργο στην συμπεριφορά των στελεχών του ΔΝΤ; Αυτοί είναι.. Στυγνοί τραπεζίτες και μάλιστα «παλαιάς κοπής» που σχεδόν προσομοιάζουν σε τοκογλύφο.. Θέλουν να κάνουν τα δικά σου δικά τους και να τα εκμεταλλευτούν με τους δικούς τους όρους..

Στην περίπτωση της Ελλάδας όμως συμβαίνει το εξής: Όλα τα χρόνια των μνημονιακών Κυβερνήσεων, από κάθε Πρωθυπουργό που βρέθηκε στο «τιμόνι» της χώρας χαράχτηκε η ίδια σχεδόν στρατηγική. Όλοι εντέλει εκτίμησαν πως … «λίπος υπάρχει» και επιχείρησαν να το μαζέψουν επιβάλλοντας ως επί το πλείστον φόρους και «κόβοντας» ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις. «Συνταγή» που -ω του θαύματος- «ταυτίζεται» με αυτή των δανειστών.. Ανεξαρτήτως της κατάληξης του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, ακόμη και τώρα η Αθήνα έχει «συμφωνήσει» με τις Βρυξέλλες και ετοιμάζεται να εφαρμόσει την ίδια συνταγή! Φόροι, φόροι, φόροι και.. περικοπές, περικοπές, περικοπές..

Από την στιγμή λοιπόν που η ελληνική πλευρά δεν έχει να προτείνει κάποια εναλλακτική και υιοθετεί τις προτάσεις των δανειστών, ο Πολ, η Ντέλια, ο Ντέκλαν, ο Ράσμους, ο Νικολά, ο Γερουν, ο Βόλφγκανγκ και ο όποιος δανειστής, θα έχει την ίδια συμπεριφορά: Εκείνη του τραπεζίτη – τοκογλύφου.. Υπό αυτή την έννοια τα στελέχη του ΔΝΤ δεν έκαναν δα και κάτι τρομερό… Απλά ήταν … ο εαυτός τους..

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 13:03 04/04/2016

  Μα και βέβαια όλοι αυτοί είναι ο εαυτός τους .
  Επαγγελματίες, τοκογλύφοι και με μικρή αντιπολίτευση που θέλει τα λεφτά τους πίσω .
  Αυτό δεν είναι καινούργιο .
  Αυτός που λέει χρωστάω 100, δώσμου κι άλλα 30
  να μην σου τα πληρώσω και αυτά
  τι είναι ?
  Αυτό είναι το – παμπάλαιο – «καινούργιο» .

 2. Alek 10:49 04/04/2016

  Ενώ για εσάς θα ήταν λύση να δώσουν ανεξέλεγκτα όσα ζητάει η Ελλάδα για όποιον λόγο, η ίδια, θέλει να τα χρησιμοποιήσει, για όσο χρόνο θέλει και προφανώς με χαμηλό(ή ανύπαρκτο επιτόκιο). Προφανώς να το ξέρουν και λίγοι και προπάντων όχι ο λαός. Μα αν θυμάμαι καλά αυτό έκανε η Ελλάδα πριν το 2009 σχεδόν με τους ίδιους πολιτικούς

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.