ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραμένει η αγωνία στο Μαξίμου

«Πολιτική λύση» με… άρωμα 2015

Στον αέρα παραμένει το χρονοδιάγραμμα, αλλά και το «αφήγημα» της κυβέρνησης για την Ελλάδα που «γυρίζει σελίδα», μετά την παύση στις διαπραγματεύσεις, που έχουν «άρωμα» εμπλοκής.
tsipras

του Γιώργου Μελιγγώνη

Η κυβερνητική αγωνία, λοιπόν, παρατείνεται και πλέον το Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνει την προσοχή του σε δύο στόχους: στο πώς και αν θα τεθεί το θέμα του ελληνικού χρέους στην εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, αλλά και στο να κλείσει η αξιολόγηση «σε πολιτικό επίπεδο», αφού πλέον οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τεχνικών κλιμακίων επί «αριθμών» φαίνεται πως έφτασαν στα… όριά τους.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται ένα βήμα πριν σηκώσει το τηλέφωνο για να αρχίσει τις επαφές με Ευρωπαίους ομολόγους του και με κοινοτικούς αξιωματούχους, καθώς όλα δείχνουν ότι θα επιδιώξει «πολιτική λύση» για τα λίγα, εναπομείναντα θέματα. Κατά πληροφορίες, εξάλλου, ό,τι ήταν να συμφωνηθεί μεταξύ των υπουργών και των επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων σε επίπεδο «αριθμών», έχει συμφωνηθεί. Μ’ άλλα λόγια, πλέον η διαπραγμάτευση επί αριθμών έχει φτάσει στα όριά της και, όπως λένε και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, πλέον η συζήτηση θα γίνει «σε ανώτερο επίπεδο».

Τα «αγκάθια»

Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται από το πρωί από τους εμπλεκόμενους στην διαπραγμάτευση υπουργούς για το πού έχουν καταλήξει οι συζητήσεις. Όπως προαναφέρθηκε, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως ό,τι ήταν να συζητηθεί σε επίπεδο αριθμών, έχει ήδη συζητηθεί. Μ’ άλλα λόγια, οι δύο πλευρές ξέρουν πού συμφωνούν και πού διαφωνούν. Για παράδειγμα, η διαφωνία που έχει σημειωθεί στο θέμα του αφορολόγητου προφανώς και έχει φτάσει στα όριά της, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν το αφορολόγητο να πέσει στις 8.100 ευρώ και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τους ενημέρωσε ότι αποτελεί «πολιτική απόφαση» της κυβέρνησης να μην πέσει κάτω από τις 9.100 ευρώ.

Το ίδιο ισχύει και με τις επικουρικές συντάξεις: οι μεν δανειστές εμμένουν στη «συνταγή» της μείωσης και των περικοπών, που όμως οδηγούν σε… πλήρη εξαφάνιση των επικουρικών για να «βγουν» τα νούμερα, ενώ το Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας επιμένουν ότι πρέπει να είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης το πώς θα βγουν τα νούμερα: με άλλα λόγια, η κυβέρνηση επιμένει στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ ήδη από χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε εξαπολύσει βολές προς το ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι ένα κράτος έχει «κυρίαρχο δικαίωμα» να επιλέγει τα μέσα πολιτικής για να «πιάσει» τους
στόχους.

Με επιχειρήματα… Σόιμπλε

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις και οδήγησε στην παύση των συζητήσεων. Η διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και θεσμών (ή, ακριβέστερα, μεταξύ Ελλάδας και… ΔΝΤ) δεν είναι μόνο το αν «φτάνουν» τα μέτρα, αλλά και για την «συνταγή» των μέτρων. Ενώ, δηλαδή, η ελληνική πλευρά δίνει έμφαση στην αύξηση των φόρων και των επιβαρύνσεων, το ΔΝΤ ζητεί το ακριβώς αντίθετο: βαθιές περικοπές σε… όλα. Αυτός, λοιπόν ,θα είναι και ο πυρήνας των επιχειρημάτων που θα επικαλεστεί ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες του με Ευρωπαίους ηγέτες και κοινοτικούς αξιωματούχους: ότι πρέπει να αποτελεί δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίσει τα μέσα πολιτικής με τα οποία θα «πιάσει» τους στόχους. Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι το
σχετικό «αυτονόητο» δικαίωμα το έχει αναγνωρίσει –ειδικά επί του Ασφαλιστικού- και ο «σκληροπυρηνικός» Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όταν δήλωνε ότι «αν η Ελλάδα δεν θέλει να κόψει συντάξεις, να βρει ισοδύναμα μέτρα».

Κορυφώνεται η αγωνία

Σε κάθε περίπτωση, τούτων δοθέντων, η αγωνία στο Μαξίμου παρατείνεται για πολλούς λόγους: πρώτον, διότι το ΔΝΤ εμμένει στις θέσεις του και ουδείς γνωρίζει αν οι Ευρωπαίοι θα θελήσουν να «λύσουν τις διαφορές τους» με το Ταμείο σε… βάρος της Ελλάδας. Στο Μαξίμου λένε ότι θέλουν συμφωνία «τουλάχιστον με τους Ευρωπαίους», ωστόσο το τι σημαίνει αυτό είναι θολό,
αφ’ ης στιγμής οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ στο παιχνίδι. Παράλληλα, η αγωνία αφορά στον χρόνο που περνά, αφού κάθε μέρα που φεύγει, φέρνει πλησιέστερα τον εφιάλτη του 2015, που δεν θέλει να ξαναζήσει κανείς στην κυβέρνηση –αλλά και στη χώρα. Για τον λόγο αυτό, οι «ζυμώσεις» στο πρωθυπουργικό γραφείο και στο οικονομικό επιτελείο θα ενταθούν, αφού όλοι γνωρίζουν πως αυτή τη φορά, η κυβέρνηση δεν μπορεί –και δεν πρέπει- να «σπρώξει» την κατάσταση ως το τέλος, αλλά κάποια στιγμή, προϊόντος του χρόνου, θα αναγκαστεί να υπογράψει. Στόχος, λοιπόν, των κυβερνώντων είναι να υπογράψουν πριν να έχει χαθεί τόσος χρόνος, ώστε να έχει χαθεί μαζί του και το 2016 ως έτος ανάκαμψης…

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. NMan. 14:15 12/04/2016

  ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ
  ΚΑΙ… ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΑΣ?

  Το ‘’κουρολάγνειον ’’ σωσίβιο της διαπλοκής στον Αλέξη, από τον ‘’διυλίζοντα’’ τον κώνωπα … σύγχρονο REAL ‘’αυριανιστόγαμπρο’’ παρουσιάζει όλο και πιο ξεκάθαρα, πόσο εύκολα ο αυριανισμός αναγεννιέται μέσα από την ..κοπριά των χοίρων του.

  Ο Αλέξης έχει ΗΔΗ ‘’delete’’ από την διεθνή αλλά και την ντόπια διαπλοκή. Λίγες υπογραφές της ‘’νεκρώσιμης ακολουθίας’’ και της καθολικής παράδοσης και υποταγής απομένουν και ο επιτάφιος θρήνος των συνταξιούχων, των νέων, των αδύναμων ακούγεται κάθε μέρα πιο κοντά και πιο σπαρακτικός , ενημερώνοντας τους ζωντανούς νεκρούς που απομένουν πως το τέλος έφτασε.

  Ο πολιτικός βίος του Αλέξη πλησιάζει στο τέλος του. Ήδη οι ευρωπαίοι τον ‘’βλέπουν’’ με άλλο μάτι και άλλοι τον αποκαλούν ‘’ΗΛΙΘΙΟ’’ κατά πρόσωπο και άλλοι τον βλέπουν και κρυφογελάνε όταν δεν μιλάει και ‘’σκάνε’’ στα γέλια, όταν ο Αλέξης μιλάει ‘’σοβαρά’’ και φυσικά ακαταλαβίστικα για όσους τον ακούνε εξ ανάγκης, γνωρίζοντας ότι η τελευταία του λέξη είναι: ‘’Μανδάμ Μέρκελ money ‘’.

  Πόσο καιρό ακόμα άραγε θα αυτοξευτιλίζεται στα μάτια ΟΛΟΥ του κόσμου προσποιούμενος τον ‘’πρωθυπουργό’’ και πόσο καιρό θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει και ότι δεν ψιχαλίζει ούτε στην Ελλάδα, ούτε και στο εξωτερικό, απλά τον φτύνουν ‘’αξιοπρόσεκτα’’ ?

  Πόσο φιλότιμο και πόση αντοχή μπορεί να έχει όταν ΟΛΟΙ και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν αντιληφθεί το πόσο μυθοπλάστης, φαντασιόπληκτος, ψεύτης και ανίκανος ‘’χαρταετός’’ απεδείχθη?

  *Εξαπάτησε το λαό ο Αλέξης, και ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την ψήφο και την πολυθρόνα.

  *Διέλυσε την Ελλάδα ο Αλέξης, για να κάνει πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πάκη, της Βουλής τη Ζωή και υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς, και ετοιμάστηκε να ψηφίσει το νόμο για ’’χάρη’’ στους τρομοκράτες ώστε να βγούν και τα παράνομα τέκνα των συνεργατών μας?

  *ισοπέδωσε κάθε προοδευτική ιδεολογική διαφορά και ‘’ταύτισε’’ τους αγώνες της εθνικής αντίστασης να μοιάζουν με αναρχικές καταλήψεις και καταστροφές των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων.

  *‘Ένα είναι σίγουρο. Αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η κλεψύδρα της διαπλοκής, της συκοφαντίας, τους ψεύδους, της παρανομίας και της προδοσίας αδειάζει. Σίγουρα οι μέχρι τώρα ‘’προστάτες’’ έχουν απογοητευθεί μπροστά στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ αντίδραση του απειλούμενου ξεπουλήματος και την ανικανότητα των χειρισμών στην Ευρώπη αλλά κυρίως, τον συνεχή λεκτικό ‘’μεταβολισμό’’ και την κακοποίηση της αλήθειας και της ηθικής. Το κράτος μετεβλήθη σε χώρο ‘’βολέματος’’ των φίλων και των συγγενών με τρόπο αδίστακτο και ηθικά και πολιτικά διαβλητό και ανέντιμο.

  *Το πολιτικό τέλος της κλίκας Τσίπρα και η πλησιάζει και η εγκατάλειψη και αποκαθήλωση αποτελούν την μοναδική επόμενη πράξη του δράματος που ζούμε.
  Το ‘’αίμα’’ Παπακωνσταντίνου για…120.000 ευρώ ζητά αποκατάσταση, ‘’κάθαρση’’ και εκδίκηση για όλους τους συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς, που σήμερα προβαίνουν σε πλήρη αφανισμό της περιουσίας του δημοσίου, αλλά και των αδύναμων και φτωχών Ελλήνων.

  [[Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ
  ——————————————————————————————————————————————–
  Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.

  *Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή

  Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33%
  ————————————————————————————————————————–
  των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις.

  *Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.

  *Τρέμουν στην ιδέα του ειδικού δικαστηρίου που τόσο ΑΝΑΝΔΡΑ και πρόστυχα ‘’έστησαν’’ μαζί με του προδότες Σαμαρά και Βενιζέλος, εις βάρος του ΕΝΤΙΜΟΥ Γ. Παπακωνσταντίνου. Τρέμουν που θα τους εξωπετάξει ο λαός με το ανεξίτηλο στίγμα του πουλημένου πρακτοράκου του κάθε ..Σόρος .

  *Τρίζουν τα κόκκαλα των αριστερών πατριωτών που έπεσαν στη μάχη προασπίζοντας ιερά και όσια. Νιώθουν την προδοσία σαν..πίσσα!
  ————————————————–
  Έχει ο καιρός γυρίσματα…
  ΥΓ.
  Θα δώσει ο Αλέξης, τα ονόματα των μεγαλοφοροφυγάδων με τη δεκάχρονη περίοδο ‘’χάριτος’’ για να μάθει και ο ΛΑΟΣ πόσο ‘’του στοίχισε’’ ο Αλέξης, αλλά και να μάθουμε όλοι, το μέγεθος της ανέντιμης διαπλοκής με ονοματεπώνυμο?

  Τι άλλο περιμένει ο λαός αφού ως έσχατο μέσο σωτηρίας αποδεικνύεται κάθε μέρα η αυτοπροστασία?

 2. N.M 14:09 12/04/2016

  ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΛΟΓΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ
  ΚΑΙ… ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΟΡΑΣ?

  Το ‘’κουρολάγνειον ’’ σωσίβιο της διαπλοκής στον Αλέξη, από τον ‘’διυλίζοντα’’ τον κώνωπα … σύγχρονο REAL ‘’αυριανιστόγαμπρο’’ παρουσιάζει όλο και πιο ξεκάθαρα, πόσο εύκολα ο αυριανισμός αναγεννιέται μέσα από την ..κοπριά των χοίρων του.

  *Ο Αλέξης έχει ΗΔΗ ‘’delete’’ από την διεθνή αλλά και την ντόπια διαπλοκή. Λίγες υπογραφές της ‘’νεκρώσιμης ακολουθίας’’ και της καθολικής παράδοσης και υποταγής απομένουν και ο επιτάφιος θρήνος των συνταξιούχων, των νέων, των αδύναμων ακούγεται κάθε μέρα πιο κοντά και πιο σπαρακτικός , ενημερώνοντας τους ζωντανούς νεκρούς που απομένουν πως το τέλος έφτασε.

  *Ο πολιτικός βίος του Αλέξη πλησιάζει στο τέλος του. Ήδη οι ευρωπαίοι τον ‘’βλέπουν’’ με άλλο μάτι και άλλοι τον αποκαλούν ‘’ΗΛΙΘΙΟ’’ κατά πρόσωπο και άλλοι τον βλέπουν και κρυφογελάνε όταν δεν μιλάει και ‘’σκάνε’’ στα γέλια, όταν ο Αλέξης μιλάει ‘’σοβαρά’’ και φυσικά ακαταλαβίστικα για όσους τον ακούνε εξ ανάγκης, γνωρίζοντας ότι η τελευταία του λέξη είναι: ‘’Μανδάμ Μέρκελ money ‘’.

  *Πόσο καιρό ακόμα άραγε θα αυτοξευτιλίζεται στα μάτια ΟΛΟΥ του κόσμου προσποιούμενος τον ‘’πρωθυπουργό’’ και πόσο καιρό θα κάνει πως δεν καταλαβαίνει και ότι δεν ψιχαλίζει ούτε στην Ελλάδα, ούτε και στο εξωτερικό, απλά τον φτύνουν ‘’αξιοπρόσεκτα’’ ?

  *Πόσο φιλότιμο και πόση αντοχή μπορεί να έχει όταν ΟΛΟΙ και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν αντιληφθεί το πόσο μυθοπλάστης, φαντασιόπληκτος, ψεύτης και ανίκανος ‘’χαρταετός’’ απεδείχθη?

  *Εξαπάτησε το λαό ο Αλέξης, και ‘’ΕΚΛΕΨΕ’’ την ψήφο και την πολυθρόνα.

  *Διέλυσε την Ελλάδα ο Αλέξης, για να κάνει πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Πάκη, της Βουλής τη Ζωή και υπουργό άμυνας τον καΜένο εντελώς, και ετοιμάστηκε να ψηφίσει το νόμο για ’’χάρη’’ στους τρομοκράτες ώστε να βγούν και τα παράνομα τέκνα των συνεργατών μας?

  *ισοπέδωσε κάθε προοδευτική ιδεολογική διαφορά και ‘’ταύτισε’’ τους αγώνες της εθνικής αντίστασης να μοιάζουν με αναρχικές καταλήψεις και καταστροφές των γνωστών-αγνώστων κουκουλοφόρων.

  *‘Ένα είναι σίγουρο. Αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η κλεψύδρα της διαπλοκής, της συκοφαντίας, τους ψεύδους, της παρανομίας και της προδοσίας αδειάζει. Σίγουρα οι μέχρι τώρα ‘’προστάτες’’ έχουν απογοητευθεί μπροστά στην ΚΑΘΟΛΙΚΗ αντίδραση του απειλούμενου ξεπουλήματος και την ανικανότητα των χειρισμών στην Ευρώπη αλλά κυρίως, τον συνεχή λεκτικό ‘’μεταβολισμό’’ και την κακοποίηση της αλήθειας και της ηθικής. Το κράτος μετεβλήθη σε χώρο ‘’βολέματος’’ των φίλων και των συγγενών με τρόπο αδίστακτο και ηθικά και πολιτικά διαβλητό και ανέντιμο.

  *Το πολιτικό τέλος της κλίκας Τσίπρα και η πλησιάζει και η εγκατάλειψη και αποκαθήλωση αποτελούν την μοναδική επόμενη πράξη του δράματος που ζούμε.
  Το ‘’αίμα’’ Παπακωνσταντίνου για…120.000 ευρώ ζητά αποκατάσταση, ‘’κάθαρση’’ και εκδίκηση για όλους τους συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς, που σήμερα προβαίνουν σε πλήρη αφανισμό της περιουσίας του δημοσίου, αλλά και των αδύναμων και φτωχών Ελλήνων.

  [[Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ
  ==================================================================
  Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.

  Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
  =======================================
  Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις.

  Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις.
  =============================
  Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15 στα 2,557 δις.
  *Τρέμουν στην ιδέα του ειδικού δικαστηρίου που τόσο ΑΝΑΝΔΡΑ και πρόστυχα ‘’έστησαν’’ μαζί με του προδότες Σαμαρά και Βενιζέλος, εις βάρος του ΕΝΤΙΜΟΥ Γ. Παπακωνσταντίνου. Τρέμουν που θα τους εξωπετάξει ο λαός με το ανεξίτηλο στίγμα του πουλημένου πρακτοράκου του κάθε ..Σόρος .

  *Τρίζουν τα κόκκαλα των αριστερών πατριωτών που έπεσαν στη μάχη προασπίζοντας ιερά και όσια. Νιώθουν την προδοσία σαν..πίσσα!
  ==========================
  Έχει ο καιρός γυρίσματα…
  ΥΓ.
  Θα δώσει ο Αλέξης, τα ονόματα των μεγαλοφοροφυγάδων με τη δεκάχρονη περίοδο ‘’χάριτος’’ για να μάθει και ο ΛΑΟΣ πόσο ‘’του στοίχισε’’ ο Αλέξης, αλλά και να μάθουμε όλοι, το μέγεθος της ανέντιμης διαπλοκής με ονοματεπώνυμο?

  Τι άλλο περιμένει ο λαός αφού ως έσχατο μέσο σωτηρίας αποδεικνύεται κάθε μέρα η αυτοπροστασία?

 3. ΝΜαν. 11:12 12/04/2016

  ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ‘’ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ’’ , Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  =========================================================
  *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.
  *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου, απετέλεσαν οι νόμοι, οι διαρθρωτικές αλλαγές , τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες, η διαύγεια, η φοροδοτική ισότητα, η άρση του τραπεζικού απορρήτου, ο οικονομικός εισαγγελέας, οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής. Ναι ! αυτόν που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.
  *Με ποια εχέγγυα έρχεται σήμερα ο Τσίπρας και υπόσχεται τόσο προεκλογικά ,όσο και μετεκλογικά μείωση του χρέους από την ΕΕ, όταν ΚΑΝΕΙΣ !!! δεν την του υπεσχέθη, κι όταν η μέχρι σήμερα ΣΠΑΤΑΛΗ και μικροκομματική διακυβέρνηση της χώρας υπήρξε πελατειακή και αντισυνταγματική ‘’αντάξια’’ της κλίκας των όψιμων απογόνων του σταλινικού ολοκαυτώματος της δημοκρατίας, της ισότητας της ανθρωπιάς.
  Ποιος ΤΡΕΛΟΣ πολιτικός ηγέτης των μελών της ΕΕ, θα τολμήσει να προτείνει στο λαό του, να υποστεί νέες θυσίες, για να ‘’ακούνε’’ τις ΒΡΙΣΙΕΣ του Καμμένου και την βρόμικη προπαγάνδα, εκβιασμούς, ψευτοαντριλίκια και σπατάλη ασυγκράτητη , ανώφελη και μικροκομματική συμπεριφορά , από τους Τσιπρογιάννηδες , με τα χρήματα που θα στερηθούν οι ίδιοι και τα παιδιά τους?
  Τι ακριβώς προτείνει ή, έκανε υπέρ της ελληνικής οικονομίας και των ελλήνων, εκτός του: ΝΑ ‘’ΧΑΡΙΣΕΙ’’ τον ‘’Αστέρα’’ ,να ‘’δωροθετήσει’’ τα ελληνικά αεροδρόμια,να καταστήσει τους τούρκους πιο ασύδοτους και πιο επικίνδυνους και να διορίσει όλα τα κομματικά του απολειφάδια, ως ‘’αναγκαία’’ στοιχεία προόδου προς την χρεοκοπία?
  *Η μείωση του χρέους. εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!
  *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
  * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.
  *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

 4. «Βιώσιμο» το χρέος μέχρι το 2022, λόγω Γιώργου Παπανδρέου, φυσικά.
  =====================================================
  Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται ότι η συζήτηση για την όποια «ελάφρυνση» από τα κράτη της Ευρωζώνης αφορά στην περίοδο μετά το 2022, δηλαδή μετά τη λήξη της 10ετούς «περιόδου χάριτος» που αποφασίστηκε (αποκλειστικά με τα κράτη της Ευρωζώνης) μετά την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» το 2012.
  -Αλήθεια ποιος πρωθυπουργός κατάφερε όλα αυτά τα ‘’θαύματα’’ για την περίοδο και τις συνθήκες της εποχής 2010?
  Φυσικά ο αφανής ήρωας, ο αθόρυβος αλλά εργατικός και παγκόσμια αποδεκτός Γιώργος Παπανδρέου.
  -Μήπως ‘’ακούσατε’’ κάποιο… πολιτικό, κάποιο…δημοσιογράφο να τα αναφέρει και να ενημερώνει τον κόσμο ΠΩΣ!!! γλιτώσαμε από την χρεοκοπία?

  Αυτό το μήνυμα απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Βερολίνο. Οπως, μάλιστα, διαβεβαίωσε τους επενδυτές, το νομοσχέδιο θα «περάσει» χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αναφερόμενος προφανώς στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.
  Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του «Ecomomist» (διοργανωτής του φόρουμ), ο Γ. Σταθάκης, αναφερόμενος στη διαχείριση του ελληνικού κρατικού χρέους τόνισε:
  «Το χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022,μετά τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, αλλά μία μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους μετά από το 2022 απαιτεί έναν νέο κύκλο συζητήσεων, που επίσης περιλαμβάνεται στην άμεση ατζέντα».
  Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται ότι η συζήτηση για την όποια «ελάφρυνση» από τα κράτη της Ευρωζώνης αφορά στην περίοδο μετά το 2022, δηλαδή μετά τη λήξη της 10ετούς «περιόδου χάριτος» που αποφασίστηκε (αποκλειστικά με τα κράτη της Ευρωζώνης) μετά την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» το 2012.
  «Η βασική ιδέα είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσιονομικών και άλλων μεγάλων μεταρρυθμίσεων και να επιτραπεί χώρος για το άλλο μέρος της συμφωνίας, που σχετίζεται με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σταθάκης.

 5. «Βιώσιμο» το χρέος μέχρι το 2022, λόγω Γιώργου Παπανδρέου, φυσικά.
  ==========================================================
  Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται ότι η συζήτηση για την όποια «ελάφρυνση» από τα κράτη της Ευρωζώνης αφορά στην περίοδο μετά το 2022, δηλαδή μετά τη λήξη της 10ετούς «περιόδου χάριτος» που αποφασίστηκε (αποκλειστικά με τα κράτη της Ευρωζώνης) μετά την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» το 2012.
  -Αλήθεια ποιος πρωθυπουργός κατάφερε όλα αυτά τα ‘’θαύματα’’ για την περίοδο και τις συνθήκες της εποχής 2010?
  Φυσικά ο αφανής ήρωας, ο αθόρυβος αλλά εργατικός και παγκόσμια αποδεκτός Γιώργος Παπανδρέου.
  -Μήπως ‘’ακούσατε’’ κάποιο… πολιτικό, κάποιο…δημοσιογράφο να τα αναφέρει και να ενημερώνει τον κόσμο ΠΩΣ!!! γλιτώσαμε από την χρεοκοπία?

  Αυτό το μήνυμα απέστειλε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ στο Βερολίνο. Οπως, μάλιστα, διαβεβαίωσε τους επενδυτές, το νομοσχέδιο θα «περάσει» χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αναφερόμενος προφανώς στην κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.
  Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του «Ecomomist» (διοργανωτής του φόρουμ), ο Γ. Σταθάκης, αναφερόμενος στη διαχείριση του ελληνικού κρατικού χρέους τόνισε:
  «Το χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2022,μετά τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, αλλά μία μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους μετά από το 2022 απαιτεί έναν νέο κύκλο συζητήσεων, που επίσης περιλαμβάνεται στην άμεση ατζέντα».
  Σε αυτό το πλαίσιο, επιβεβαιώνεται ότι η συζήτηση για την όποια «ελάφρυνση» από τα κράτη της Ευρωζώνης αφορά στην περίοδο μετά το 2022, δηλαδή μετά τη λήξη της 10ετούς «περιόδου χάριτος» που αποφασίστηκε (αποκλειστικά με τα κράτη της Ευρωζώνης) μετά την αναδιάρθρωση και το «κούρεμα» το 2012.
  «Η βασική ιδέα είναι να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοσιονομικών και άλλων μεγάλων μεταρρυθμίσεων και να επιτραπεί χώρος για το άλλο μέρος της συμφωνίας, που σχετίζεται με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Σταθάκης.

 6. NB 11:03 12/04/2016

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΙΕΜΕΡΙΣΑΣΝΤΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΟΥ ΕΑΥΤΟΙΣ….

  Γράφει ο Ν Βράχος

  Τελικά οι δύο ΑΘΛΙΟΙ πολιτικάντηδες ισχυρίζονται ότι το »κούρεμα-μείωση του χρέους» είναι δικό τους //’εργο !!!
  Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Σαμαράς:
  =====================
  • Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 6/3/2011
  – Επιμένετε να αρνείστε την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους;
  =Ασφαλώς και επιμένω! Οι συνέπειές της θα διαλύσουν και τις τράπεζες και την οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα κινδύνευε να βγει από τις διεθνείς αγορές για χρόνια. Και θα ανέβαινε το κόστος του μελλοντικού δανεισμού της».
  *Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αν και πολέμιος της αναδιάρθρωσης, υποστήριξε – με χρονοκαθυστέρηση – το «κούρεμα» όταν και όπως έγινε και μάλιστα το παρουσίασε ως αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής και το χρησιμοποίησε ως βασική αιτία για τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και για την θετική του ψήφο στο δεύτερο Πρόγραμμα.

  *Ας θυμηθούμε τι έλεγε ο Σαμαράς:
  Συνέντευξη Α. Σαμαρά στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, 6/3/2011

  – Επιμένετε να αρνείστε την αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους;

  «Ασφαλώς και επιμένω! Οι συνέπειές της θα διαλύσουν και τις τράπεζες και την οικονομία. Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα κινδύνευε να βγει από τις διεθνείς αγορές για χρόνια. Και θα ανέβαινε το κόστος του μελλοντικού δανεισμού της».

  Στη συνέχεια, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αν και πολέμιος της αναδιάρθρωσης, υποστήριξε – με χρονοκαθυστέρηση – το «κούρεμα» όταν και όπως έγινε και μάλιστα το παρουσίασε ως αποτέλεσμα της δικής του πολιτικής και το χρησιμοποίησε ως βασική αιτία για τη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου και για την θετική του ψήφο στο δεύτερο Πρόγραμμα.
  **Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, 11/2/2012
  «Ανοίξαμε το δρόμο για το κούρεμα και τη νέα δανειακή σύμβαση. Δεν λέω ότι κι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Αλλά σίγουρα θα σταθεροποιήσει τα πράγματα. Και θα αποτρέψει τα χειρότερα πολύ άμεσα. Γιατί αν δεν γίνονταν αυτά, δεν θα είχαν νόημα όλα τα άλλα».

  Καταλαβαίνει ο…χαρισματικός Πάκης ότι αποκαλεί ανίκανο τον αρχηγό του;;
  ***ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ(10-11-13) ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!
  * Επι των ημερών μου μειώθηκε το χρέος κατά 130 δισεκατομμύρια!!!!

  ΗΜΑΡΤΟΝ ΒΡΕ ΠΙΡΑΝΧΑΣ !!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.