ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους αγρότες της Λάρισας το Σάββατο

Πορεία στο λαό, μετά το αίτημα για εκλογές από Μητσοτάκη

Νέες περιοδείες μέχρι το Συνέδριο...
mitsotakisperiodeia

Επιχείρηση γοητείας της κοινής γνώμης ξεκινά, ακόμη πιο εντατικά, η Νέα Δημοκρατία, μετά το αίτημα για εκλογές που διατύπωσε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Ν.Δ. διαπιστώνουν ότι ναι μεν η πορεία φθοράς της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη, ωστόσο κατανοούν ότι απαιτείται πολύ δουλειά ώστε η αποστασιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε θετική ψήφο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βασικός στόχος του επιτελείου της Ν.Δ. είναι να διατηρήσει τους υψηλούς τόνους και το momentum που δημιουργήθηκε από το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές. Η πρωτοβουλία αυτή περιόρισε, εκ των πραγμάτων, τις εσωκομματικές εντάσεις, ωστόσο το ζητούμενο είναι η οικοδόμηση ενός συγκεκριμένου αφηγήματος προς την κοινή γνώμη.

Ο κ. Μητσοτάκης κινείται με ορίζοντα τα μέσα Απριλίου (15 ή 22 οι αποφάσεις για την αξιολόγηση), θεωρώντας ότι από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης θα κριθεί, σε καθοριστικό βαθμό, η διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Σε αυτό το διάστημα, πέραν της πορείας προς το λαό (περιοδείες όπως το Σάββατο στη Λάρισα, επισκέψεις σε χώρους εργασίας, κινητικότητα με τις οργανώσεις του κόμματος), ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επενδύει και στις, πιθανότατα, τρεις κοινοβουλευτικές μάχες με τον Πρωθυπουργό στη Βουλή. Πρόκειται για τη συζήτηση που έχει προκαλέσει η Ν.Δ. για την ασφάλεια μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες αλλά και τις δύο συνεδριάσεις για τη λήψη απόφασης επί του αιτήματος της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με το τρίτο μνημόνιο και επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την εξέταση των δανείων που έχουν λάβει κόμματα και μέσα ενημέρωσης. Σε αυτές τις συνεδριάσεις, ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε το βράδυ της Τρίτης, βάζοντας ο ίδιος την ατζέντα του στον κ Αλέξη Τσίπρα και, μάλιστα, σε θέματα που η κυβέρνηση θα προτιμούσε να μην κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.